Gazi’den İlkadım’a..

Nüfusu iki binin altındaki belde belediyelerin birleştirilerek ilçeye dönüştürülmesini öngören düzenleme ile birlikte önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan "Yerel Yönetimler" seçimleri şimdiden çok zor bir yarışa dönüşecek gibi görünüyor..

Bu değişiklikten en karlı çıkan şüphesiz Atakum Belediyesi ve Belediye Başkanı Adem Bektaş"tır.. Bektaş, beldesinin kentleşme için uygun yapısını avantaja dönüştürerek Atakum"da çok iyi projelere imza attı.. Atakum Beldesi, genişleyecek ilçe için iyi bir vizyon..
  
Bu değişiklikten karlı çıkan beldelerden birisi de her halde Canik Belediyesi ve Başkanı Osman Genç.. İlginç olan ise beklenildiği gibi Kutlukent"in Canik sınırına dahil edilmeyiş olması..

Samsun ölçeğinde durum, kapatılacak olan belediyelerin başkanları açısından henüz bir netlik kazanmamış olmasına rağmen tahminlerime göre önümüzdeki günlerde yani ilk şok atlatıldıktan sonra, açıklamalar ardı ardına gelecek..

Nitekim ilk açıklamayı ve ilk basın atağını Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım yaptı ve “ İlkadım Belediyesi olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi..

Bu açıklamanın İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok için nasıl bir anlam taşıdığını zamanla görebiliriz. Bunu söylerken Sayın Kaldırım, sanırım Gazi"nin nüfus olarak İlkadım"dan daha büyük olmasının avantajıyla hareket ediyor..
Nüfus olarak büyük olmak sadece halkoylamasında ve yapılacak olan anketlerde işe yarayabilir.. Yerel seçimlere hangi adaylar ile girileceğinin kararını vermek halk yoklamalarına bırakılmayacak kadar önemli bir iştir çünkü.. Teşkilatların işaret edeceği ve son tahlilde genel merkezin “budur” diyeceği aday ipi göğüsleyecek olandır.. Teşkilat ve hele de genel merkez varken kamu yoklamaları da ne oluyor.. Aday belirmelerde en fazla yüzde 10"luk bir avantaj..
İki başkanın da sitelerinde yer alan açıklamalarına baktım.. Birisi yüz ölçümden ve nüfustan, diğeri ise tarihi ve ticari merkez olmaktan dem vuruyorlar.. Gelişmeleri beklemekten yana hareket ediyorlar.. Asıl konunun merkezinden bir  açıklamaya yer vermemişler.. Sayın Kaldırım"ın Cumartesi gazetelere düşen açıklaması devam edecek bir sürece dikkat çekmesi bakımından dişe dokunur türdendi.. Ayrıca bu haberde fazladan bir refleks vardı.. Geçmiş dönem çalışmaları ortaya koyarak şimdiden biz daha çok çalıştık havası oluşturmak için erkendi yani.. 
Bu arada çok sık duyduğumuz başka partilerden aday olma dedikodularını da Kaldırım"ın yalanladığını duyduk..
Ak Parti teşkilatı için zor bir sınav olacak..
Genel Merkez için ayrılan uçak biletlerine dikkat etmek gerekecek bu sıralar.. (Ankara"ya uçak yok mu, Hay Allah)


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Recep Yazgan Arşivi
SON YAZILAR