İsmet Özel; Türklerin Tarihi Rolü

32. Gün Programı"nda İsmet Özel"i dinledikten sonra bir ırkın müdafaasını yapıyor olduğunu düşünerek bitirdiyseniz tartışmayı, bir hatırlatma yapmama izin verin; o müdafaayı (nasıl yaptığını kendisi bile bilemese de) Türkçü Toplumcu Budun gibi tuhaf isimli bir derneğin başkanı yapıyordu..
O halde ne yapıyor bu adam.. Programın tamamını izlemedim.. Sonlarına doğru gelen bir msn mesajı ile oturdum TV"nin karşısına..   İsmet Özel"in başından bu yana ne dediğinin farkındayım.. Kendisi de farkında.. İnternet sitelerindeki haber  yorumlarına bakarak hayatı anlamaya çalışmayın, hele İsmet Özel"i anlamaya hiç çalışmayın..
Çok hızlı geçmeliyim..  Bu konuda çok yazdığım için yazdıklarım hem kendimin ve hem de İsmet Özel"i tekrar gibi olacak..
 
 Anahtar cümleciğimiz, “Müslüman olmayan Türk değildir” Bu Avrupa"nın korkulu rüyası Türkleri  İslam"dan tecrit ederek yenilebilir ve yutulabilir lokmalar haline getirmek için uzun yılların uğraşı ile çarpıtılan bir kavram.. Müslüman olmayan da pek ala Türk olabilir bir Batı dolmasıdır.. Bunun böyle olduğunu ispat için enstitüler kurdular, Türkologlar yetiştirdiler.. Bilimsel olarak İspat ettiler ki, Türk bir ırk ismidir ve Yahudi Türk, Hıristiyan Türk hatta ateist Türk bile olabilir.. Biz bunu kabul edince gerisi çorap söküğü gibi geliverdi..
Türklüğün bir tarihi rol olduğunu kimseye anlatamaz olduk.. Dünyanın her yerinde Türk denilince akla ilk gelen şey olan Müslümanlığı göremez hale geldik..
Bakın şöyle diyor kendisi; “İstiklâl Harbi"nin galibi Ermeniler değildir; İstiklâl Harbi"nin galibi Grekler ya da Rumlar değildir; İstiklâl Harbi"nin galibi Kürtler değildir,; Arnavutlar değildir; Çerkezler değildir; Boşnaklar değildir; İstiklâl Harbi"nin galibi Türklerdir, Türk milletidir. Demek ki biz eğer bu topraklarda bir mirastan söz edeceksek bir Türk mirasının olup olmadığını anlamamız gerekecek. Yani bir Osmanlı mirasından söz edebiliriz bir de Türk mirasından söz edebiliriz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti"nin var olmasına yol açan İstiklâl Harbi bir Türk mirası olarak elimize geçmiş bir şeydir. Yani İstiklâl Harbi"nin zaferi, 30 Ağustos zaferi bir Türk mirası olarak kabul edilir.”
Türk, Orhun Kitabeleri"nde geçen ifadesiyle töre, ahlak, adab anlamına gelir.. Tartışma boyunca en çok hoşuma giden şey Özel"in şu açıklamasıydı; “ Tarih boyunca var olageldiğini bildiğimiz "Hanif" Dininin temsilcileridir Türkler.. Peygamberlerden devralınan mirasın güzel ahlakın, doğru yolun temsilcileri. Bir ırkın ya da bir kültürün temsilcileri değil, bir tavrın bir tarihi rolün temsilcileri..” Orhun Kitabelerinde Türk ırkı aramak isteyenlere hatırlatalım..  

Biraz daha hızlanarak bitirelim; Türk milleti Müslüman olarak tarih sahnesine çıkmıştır. Müslüman olmayan bir Türk milletini tarih sahnesinde yeri yoktur.. Onlara belki, Çeçen denir, Çerkez, belki Oğuz denir ama Türk denmez..  Türk milletinin tarihi rolü İslam"ın kılıcı olması suretiyle doğdu. İstiklâl Marşı bu tarihi rolün devam edeceğini müjdeleyen bir metindir.. Tarihi rolün devam etmesini arzu edenlerin metnidir.  Bu tarihin kaldırılmadığını, bu tarihi rolün iptal edilmediğini söyleyen bir metin.. Bu tarihi rolün kaldırılmadığını anlayacağınız yer de Türklerin her şeylerini kaybetmemiş olması gerekiyor. Özellikle "vatanlarını"

  “Önce Vatan” ne demek? Yani önce vatan sonra dondurma. Olur mu öyle bir şey? İnsanlar İstiklal Harbi"nde ne ile karşılaştıklarını biliyorlar. Bu karşı karşıya oldukları şeyin nasıl kendi lehlerine sonuçlanacağını da biliyorlardı. Bu bilgi içinde “Önce Vatan” dediler. Tarihi rolü Türkler tekrar talep edecekler mi? Şu gün ki manzaraya baktığınız zaman böyle bir eğilimle karlılaşmıyoruz. Yani Türkler: “Biz tarihi rolümüzü devam ettirmeliyiz” gibi bir derdi olan insanlar olarak gözükmüyorlar.”

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Recep Yazgan Arşivi
SON YAZILAR