Gamek’ten Tersaneye

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım"ın en önemli projesidir GAMEK..
Başkan bu projeyi çok önemseyerek hayata geçirmişti.. Sadece beldesi için değil bütün Samsun"un iş ve aş problemine bir çözüm olsun diye GAMEK, AB"den fon alarak uygulamaya konuldu.
Başkan bu projeyi, seçim döneminde 4000 kişiye iş kapısı olacak diye vaat edilen Tekkeköy Tersanesi"nin kısa zamanda temellerinin atılacağını varsayarak uygulamaya koymuştu.. Vaat edilen tersanenin bir türlü yapılamayışı nedeniyle GAMEK yarım kalmış bir proje görünümündeydi..
Ulaştırma Bakanı"nın da katıldığı törenle temelleri atılan tersanemiz nihayet hayata geçiriliyor.. Dört yıllık bir gecikmeyle.. Böylece GAMEK Kaynakçılık Kursu mezunları Samsun"da istihdam edilebilecekler..
Biliyorsunuz Samsun"da Kaynakçılık alanındaki istihdam sıkıntısı sebebiyle, GAMEK"in ilk mezunları Adapazarı"nda iş sahibi olmuşlardı..
Tersane"nin 2009 Yılında biteceğinin sözünü de verdi Bakanımız.. Eğer bu tarih uzamadan tersanede üretime başlarsa GAMEK"te de çok ciddi bir canlanma olacaktır..
Son yıllarda unutulmuş ve yatırımlardan nasibini alamamış bir görünüm arz eden Samsun, tersanenin faaliyete başlaması ile birlikte şeytanın bacağını kırma yolunda önemli bir adım atmış olacaktır..
Tersane ile birlikte temelleri atılan Ayvacık Eynel Köprüsü"nün bir an önce bitirilmesi de önemlidir.. Çünkü bu köprü de yıllardır yapıldı yapılacak, oldu olacak diye yılan hikayesine dönmüş durumdaydı..
Canik İlçesi"nde Acteum Grroup tarafından inşa edilecek Samsun"un en büyük alışveriş merkezi ve Beş Yıldızlı Otelin de bir an önce bitirilip Samsunumuzun hizmetine girmesini ümit ediyorum..
Samsun için önemli gelişmeler bunlar..

Bu arada geçen günlerde gazetelere yansıyan bir haber beni Samsun adına çok sevindirdi; GAMEK Mezunları artık kendi işlerinin patronu olmaya başlamışlar.. Bu Başkan Kaldırım için çok önemli bir başarı, hatta bir zaferdir. Kendilerini ve GAMEK ekibini içtenlikle kutuluyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Recep Yazgan Arşivi
SON YAZILAR