FEZLEKE MEZDEKE ....

MHP'nin düzenlemiş olduğu Manisa ve Bursa mitingleri büyük teveccüh görmesi üzerine ,AKP ve PKK/BDP mutabakatı bozulur tehlikesine karşı, Başbakan'ın Muhalefete karşı ağır eleştiriler yaptığı biliniyor.Özellikle,Devlet Bahçeli ile ilgili itham ve iddiaları, 57. Hükümeti'nin tüm politik siyasi olumsuzluklarının vebal ve sorumluluğunu –O'nun üzerine yıkarak-,Fezleke “şantajıyla” C.savcılarını göreve çağırması; “ Meclis Araştırma Komisyonu” talimatı Basında büyük yankı buldu.

Siyasi rekabetin kuralıdır restleşme ,birbirine meydan okuma tavrı siyasetin doğasında vardır. Devlet Bahçeli,Salı günkü mutad Grup toplantısında Başbakan'ın restini gördü.Hodri meydan dedi!Yüce Divan'a gönül rahatlığı içersinde “Ak alınla “gidebileceğini,Hükümet ortağı olduğu dönemdeki kendi Partisinin sorumlu Bakanlıklarının her türlü hesabını verebileceklerini kamuoyu ile paylaştı.

Restleşme “Akil İnsanlar”ın turlamalarına denk getirilmesi rastlantı sayılmaz.Gönüllü AKP ve Tayyip Erdoğan propagandistleri her gittikleri yerlerde vatandaşı “ hortumculuktan bahisle” iknaya vesile kılacağı kesin...Bir diğer rastlantı,AKP'nin her seçim öncesi başvurduğu “Bel altı taktiği” olarak algılanmalı.Tutar mı?Medya baskısı ile toplumu veMHP parti tabanında gedik açmak, zaafiyet yaratmak niyeti olabilir..

Ne var ki,bu sefer baltayı fena taşa vurdular!...Devlet Bahçeli'nin şahsına yönelik, etkisizleştirme, parti içi muhalefeti kaşıyarak,Partinin yükselen destek kanallarını tıkayarak,”git yargıya aklan gel” mantığı ile3 Partili Koalisyonun hesabını O'ndan sorulması,siyasi kariyerine şaibe bulaştırarak, siyasetten uzaklaştırılması oyunu tutmaz.Devlet Bahçeli için çok şeyler söylenebilir ama,kamuoyu nezdinde “yolsuzluk ve yüzsüzlük,ilkesizlik,yalan” sözcükleri siyasi litaratüründe bulunmaz,kendi değimi ile “ yüzü ak ve ip gibi”doğru olduğu bilinir.Halk üzerindedürüst bir kişilik algısı vardır.

O zaman bu restleşmek,Savcıları göreve çağırma neyin nesi ki?”Allah her Firavun'a bir Musa yaratır” demişler.Seçim öncesi tezgah ve oyunlar bu sefer tutmayacaktır.

Bugüne değin Fezlekeler'den, Meclis Araştırma Komisyonları'ndan bir sonuç çıktığına şahit olmadım. Kamuoyunu oyalamak,gündem saptırmak,sözde Meclis denetim işlevini yapıyor görüntüsü vererek, Hükümetlerin siyasi rakiplerine gözdağı vermek ,muhalefeti sindirmek için başvurdukları bir yöntem olduğu kanısındayım.Sözgelişi “Susurluk,Samsun 19 Mayıs Üni.,yakındaki Uludere olayları Araştırıldı,” Sonuç fasa fiso!...Olaylar var”Fail/failler yok.Mecliste raflar dolusu Fezlekeler var.Birine dokunulmuyor.Çoğu İktidar partisinin vekillerine ait ..Raflardan indirilmiyor. Hani ,Başbakan,PKK'lı teröristlerle sarmaş dolaş olan BDP'li vekiller için Fezleke harekat talimatı vermişti.Ne oldu? BDP'li Fezlekeliler Kandil'de çayda çıra,İmralı'da mezdeke oynayarak Barış'a giden yolda birbirine “yol arkadaşı “oldular.Diklenildi ama,dik durulmadı!!...

Bu bağlamda gazete manşetlerine bakın, yardakcılar mal bulmuş mağribi gibi Başbakan'ın ağzıyla hedef tahtasına Devlet Bahçeli'yi oturtmuşlar..57.Hükümet dönemindeki banka hortumculuğunu imalı sözlerle manşetlere taşıdılar.Halbuki o dönem gazetelerin patronları -gazetecilik dışında -iktidarlara yakın durarak,akçeli işlere ve kriminal olaylara nasıl bulaştıkları biliniyor.Kimlerin banka soygunundan sabıkalı,kimin kara para bağlantısı gibi kirli ilişkiler içinde olduğumanşetlere,köşe yazılarına konuk oldukları biliniyor.Geçmişi kriminal olaylarla anılan o günün gazete patronların bugün kimin gıcırdayan kağnısına bindikleri ortada..Dilsiz şeytanlık yapıyorlar..

Ne Fezleke şantajı ,ne İktidar baskısı Devlet Bahçeli'nin lekesiz ve şaibesiz siyasi kariyerine bir halel getirmeyecektir.Aksine,konunun siyasi rekabetten kaynaklandığı ortadayken. Türk siyasetinde bu tür kapışmalar olmuştur.Hep mağdurların lehine sonuçlanmıştır.Ecevit ve Demirel bunun iki tipik örneğidir.Siyasi iktidarın ele geçirdiği oligarşik güçüyle ,Medya desteğiyle, yeni vesayet baskısıyla MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi gözden düşürmek çabasıdır bu siyasi kavganın özü..

Hatırlayalım.12 Eylül mağdurları siyasi yasaklıları her türlü engellemelere rağmen tekrar eski günlerindeki ,tibarlarına kavuştuklar..Biri Çankaya'ya,diğeri Başbakan olarak Meclis çatısı altında hükümet kurmuştur.Dürüstlük,doğruluk ve ilkeli siyaset devlet adamlığının ayrıcalıklı vasfıdır.Son yıllarda siyasi hayatımızda eksikliği en fazla duyulan “popüler siyasetçi “tipi değil,Devlet adamlığı vasfı olan siyasetçidir.

Devlet Bahçeli'nin sorumlu oldukları Bakanlıkların tüm hesapları,belgeleri,iddia sahibi İktidarın elindedir.Bahçeli daha da ileri giderek sadece57.Hükümet değil,60,61,62 velhasıl son 20 yılın tüm Hükümet dönemlerinin araştırılması teklifi çok önemlidir.Bu kabul gördüğü taktirde siyaset kurumu ve siyasetçi güvenirliliğini yeniden kazanacak,bilgi kirliliği ve dürüst,ilkeli,açık ve şeffaf demokratik anlayış kamuoyunda mutlaka karşılığını bulacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR