FBI, Apo, Van Münit, Pes Pes

Amerika Federal Soruşturma Bürosu FBİ. Başkana Robert  Mueller,in Türkiye"den talepleri olurken, Türkiye"nin de  ABD" den talepleri oldu. Mueller, yoğun güvenlik önlemleri altında, özel uçakla Ankara"ya geldi, Mueller Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile görüştü. ABD. Ankara Büyükelçiliğince yapılan açıklamada, FBİ. Başkanı Mueller"in terörle mücadelede ABD ile Türkiye arasında devam eden işbirliğinin ve kanunların uygulanması ile ilgili konuları görüşmek üzere Ankara"ya geldiği belirtildi.

ABD"nin açıklaması, Türkiye"nin uluslar arası mücadelede önemli bir ortak olduğu, Türkiye"nin PKK. Örgütüne karşı mücadelesini desteklediklerini, Emniyet Genel Müdürlüğü ve FBİ. In terör ve uluslar arası örgütlü suçlarla çok uzun yıllardır. Müşterek çalışmalar içinde bulunuldugunu belirtmiştir. Bundan böyle bu tür suçlarla daha etkili biçimde mücadele etmeyi arzuluyoruz demiştir.

Bu istek doğrultusunda, Türkiye liman ve havalimanlarını kullanan herkesin kişisel kimlik bilgilerini “BİYOMETRİK TAKİP” amaçlı toplanarak ABD ile paylaşılması talebinde bulunmuştur.

BİYOMETRİK kendine özgü fiziksel veya biyolojik niteliklerine dayalı olarak, insanların kimliklerini tespit için dijital teknolojiden faydalanma bilimi olarak bilinmektedir. Parmak izi-Ses-Yüz- Retine/İris gibi her insanın fiziksel özelliklerini ELEKTRONİK ortamda sınıflandırarak tasnif etmek ve bu şekilde takip etme bilimi. Olarak izah edilmektedir.

Hükümetimiz AB. Uyum yasaları doğrultusunda böyle bir talebin uygun görülmediğini, her seyahat edenin, süpheli gibi kabullenerek Biyometrik sorgulamaya tabi tutulmasının insan haklarına aykırı olacağından, kabul edilmediği belirtilmiştir.

Buna karşın, Hükümetimizin Amerikanın uyuşturucu kaçakçısı ilan ettiği ve PKK. nın lider kadrosu olarak bilinen MURAT KARAYILAN-ZÜBEYİR AYDAR ve RİZA ALTUN" UN iadesini isterken, ABD. Kontrolün de bulunan Irak"taki PKK. lı teröristlerinde iadesini talep etmiştir.

19.11.2009 tarihli Güneş Gazetesinin Manşet haber olarak verdiği “İMRALI APO"nun AŞK YUVASI “ içeriğindeki haberde, 640 ziyaret yaptığını söyleyen sözde nişanlı Avukat"ın haberi yer alırken, 58 avukatın daha ziyaretlerde bulunduğu belirtilmiştir. Nihai-i ceza olarak Müebbet hapis cezası almış bir kişiye, bu kadar avukatın ne amaçla ziyaretçi olduğu yetkililerce düşünülmelidir.

Bir şey var"ki, yetkililerin APO" ya gösterdiği özeni, bir CD. yaparak PKK. lılara ulaştırabilirlerse. Kovalamaya gerek kalmadan, Teröristlerin BİZİ DE ALIN DİYE KUYRUGA GİRECEKLERİ tahmin edilmektedir.

Bu kadar insanımız yokluk ve sefalet sınırının altında yaşarken, Vatan ve Bayrağına bağlı gençlerimiz iş diye, yıllardır feveran ederken, Asgari ücret"e hapsedilen çoğu çalışanlarımızın açlık sınırının altında çırpınırken, Emeklilerin durumu yetkililerce Argoda MAKARA ya almaya dönüştürülmüşken, Bize büyüklerimiz söylediği için inanıyoruz, 40 bin KİŞİNİN KATİLİ " olan bir canavara, bu kadar itina ve özen gösterilerek, bulunduğu yer için milyonlarca lira harcamaya, Şehit aileleri-Muharip gaziler-Vatandaş olarak Sayın Başbakanın meşhur olan van münit  inin yerine bizlerde  Türkçe bir kelime olan, her kesin anlayacağı, PES-PES-PES  diyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR