Doğu Batı Sentezi

 Yıllardır gündemi işgal eden, yurdumuzun doğusunda görülen terör ve buradan kaynaklanarak, batıya İstanbul  da   aynı yöre insanları tarafından ortaya konan terör olayları, Devlet"in hoşgörüsünü istismar dan başkaca bir şey değildir. Ne varki, olaylara Polisimizin eşit şartlarla mukabele edememesi, teröristlerin eylemlerini korkusuzca sürdürmesine sebep vermektedir. 8 Kasım 2009 günü İstanbul Küçük çekmecede belediyeye ait otobüse Molotof kokteyl atarak 17 yaşındaki SERAP ESER ismindeki, üniversiteye hazırlık kursuna giden kızımızı ağır yaralayarak iki gün önce ölümüne sebep olanların, 7.Aralık.2009 günü Tokat ili Reşadiye mezrasında 10 askerimizi pusuya düşürerek 7 sini şehit eden, 3 ünü de yaralayan hain ellerin, arkasındaki adresi hala göremeyen yöneticilerimize söylenecek bir sözümüz olmasa gerek. Emine Ayna PKK. Bizi dağa çağırıyor derken ne demek istiyor ? Ahmet Türk ! sine-i millete döneriz derken ne demek istiyor. OLAYLARIN ARKASINDA  ADRES AÇIK DEĞİL Mİ ?  PKK.nın İKMAL yolları kesilmedik çe , GERİ HAREKET KABİLİYETİ ÖNLENMEDİKÇE  netice alınamayacağı UZMANLAR CA BİLİNMİYOR MU ? Polisin su sıkarak,copla vurarak caydıramadığı yıllardır görülen, teröristlerin meydanı boş buldukça, Molotof kökteyi, havai fişeklere çivi sararak öldürücü silah gibi kullanmalarına karşın, Plastik mermi,uyuşturucu mermi gibi techizatın var olması yetkililere bir şeyler çağrıştırmıyor mu. 


 Bizde  olumsuz her şeyin, TABAN dan değil  de TAVAN"DAN , üst kademeden başlar görülmesi, Bu olay dada, TERÖR  olayında da aynı görüntüyü önümüze koymuştur.  Doğu daki olayları Türkiye nüfusuna göre % 7  lik bir bölümü  olarak görülen, değişik kabile tarzındaki, lehçe farklılıkları bulunan, uydurma Kürt çe lügat ve saire ile ortaya çıkan şarlatanların  Kürt unsurunu  istismar ettikleri açık değimlidir,   analizlerde  bunun  % 50 üzerindekilerin  Türk milletine bağlılık, Cumhuriyete  sadakat, birlikteliği  onaylarlarken,  öteden beri AŞİRET-KÖY AĞALIĞI –DEREBEYLİK   gibi geleneklere bağlı olan kırsal kesimlerin, bu gün DTP. Şablonun da yer alan bazı kişileri ön plana çıkartmıştır. “Ayin esi iştir kişinin lafa bakılmaz “ sözcüğündeki gibi, son hareketleri içine almayan, 28 Kürt isyanındaki etkinliklere baktığımızda, arkasında daima dış güçlerin, tahrik, tertib ve teşviki ni görmemiz, bu günkü olaylarda da aynı gözle bakmamıza gerektirmektedir.

 DTP. Milletvekillerinin ve malum bir kısım Belediye başkanlarının aynı söylemler içinde oldukları, Halkı tahrik ve Devleti bölme eylemlerinde bulundukları, Anayasa mahkemesi gündeminde olan, dava ile kesinleşmiştir. DTP. nin, partinin kapatılması halinde sine-i millete döneriz tehdidi, Yüzsüzlüğün- TAKİYECİLİĞİN en basit görüntüsü olarak sırıtmıştır. . Haklarındaki davalar için mahkemeye dahi gitmeye cesaret edemeyen, Meclis in dokunulmazlık çatısı altına sığınmayı yeğleyen bu insanlar. Partileri kapatılınca serbest kalacaklarını ve sine-i millete dönecekleri mi zan ediyorlar, Ahmet Türk! ve arkadaşlarının bebek katili Abdullah Öcalan hücresi için, niçin bu kadar spekülasyon yaptığı şimdi daha iyi anlaşılmaktadır. ,  bunların derdi bebek katili değil, kendi gidecekleri yerin daha konforlu olma isteğiymiş. Bunların durumları Hükümetimizin iyi niyetlerle DEMOKRATİK AÇILIM adı altında meşru olan şikâyetleri dinlemek, karşılıklı görüşmeler yapmak. Milli bütünlük ve ülke çıkarlarımız, milletimizin refahı için, makul olan ne ise onun yapılabilmesi fikri, aşamasına dahi tahammül edemeyerek, her zaman olduğu gibi, iyi niyetin istismarı olarak ortaya çıkarttıkları tablolar, ihanet ve hainliğin görüntüleridir.

 Doğu ya gittim diyen bir arkadaşa soruyorum. Doğu da ne var. Tarla var, bahçe var, mezra var, kasaba var, şehir var, sokak lar var, evler var, çarşı Pazar, resmi kurum, okul, hastane, çalışan emekçiler. Memurlar, esnaf, sanatkar, tüccar, işletmeci, resmi kurumlarca görevli personel, Emekliler, Kahveler, lokantalar, park bahçeler, mesire yerleri, Camiler, Kiliseler, Havralar, tarihi ve otantik mekanlar, her şey var. E, batıda bundan fark lı ne var. Sanayi var, fabrika var, hayvancılık var, arıcılık var, iklim bölgelerine göre kuru ve sulu tarla tarımı, sera tarımı var. Size yaptınız da yapma diyen mi oldu. PKK. nın 10–15 sene önceki eylemleri kime yönelikti, Dağda gezen çobana, yol yapan şantiyelere. Okul da ders veren öğretmene, camide namaz kıldıran imam a,görev yapan polis e, jandarma ya, sağlık görevlisine, yatırım yapayım diyen doğulu iş adamına, Askerimize, netice de Devlet in oralara hizmet götürmek için uzattığı nice insanımız şehit edilirken, Müslüman ın Müslüman ı öldürmesinin haram olduğu inancımıza rağmen, akıtılan kanın her zerresinde ve şu anda akan kanın da her damlasında bugünkü tak iyecilerin vebali bulunduğudur. Türkiye deki  birçok uygunsuz işlerin altında, Uluslar arası UYUŞTURUCU KAÇAKCILIĞI-SİLAH KAÇAKCIĞI-BEYAZ KADIN TİCARETİ-büyük şehirlerimizde KAP KAÇ OLAYLARI-ORGAN TİCARETİ- OTO GAR içlerindeki hizmet  işleri, Tahtakale Seyyar işleri, dilencilik mafyaları, Metropol şehirlerde  hamal işleri, Kumarhane, ve daha nice leri  hep bu yöre nin ve bugün PKK denen çetenin mahsulleri değil mi.  hep bu bölgenin İslamiyet"in gerçeklerinden uzak kalmasının  ,kadın haklarını ihlal etmenin, kadınlar arasındaki intihar vakaları, cinayetlerin,toplu katliamların altındaki gerçeğin bilgi kirliliği, inanç yoksunluğu  değil mi, Hazreti LUT" un gazabını çekecek iğrençliklerin zaman zaman dile getirildiği, Sodom ve Gomara nın azabını  üzerine çekecek olumsuzlukların, kötülüklerin, haksızlıkların yuvası haline gelmek, İLAHI GAZABI  istemek demek tir. Buradaki masum insanlarımızı, tarih boyu bir ve beraberlik içinde olma geleneğimiz, MALAZGİRT"TEN ÇANAKKALE"YE ve İSTİKLAL SAVAŞINA, omuz omuza verdiğimiz, Dini bir, Allah"ı bir, Kitabı bir, Kıblesi bir, Sancağı bir, Vatanı bir, Ehli kitap, insanlarımızın itidali, bölgenin kanaat önderleri, bütün bu OLUMSUZLUKLARA DUR DEMEK MECBURİYETİNDEDİR. Terörle mücadele ediyorum diyen yetkililerin, PKK. Kamplarından kaçarak, uğradığı cinsel istismarı ve kendi gibi birçok militan kadının başından geçenleri yayınlamış bulunan ZİLAN adlı militanın, hatıratları niçin KARŞI PROPAGANDA olarak kullanılmadığı bu konudaki, STARETEJİ UZMANLARINA sorulması gereken bir husus olarak ortada durmaktadır. Bu konuda TV.de değişik senaryolar sergilenirken, PKK,lider kadrolarının  kendi milletine, hatta silah arkadaşım diyerek ailelerden söküp aldığı genç kızlara reva gördüğü ahlaksızlığı  gözler önüne sermenin ahlaki yönden tutucu bildiğimiz bu kesim üzerinde ciddi  etkili olacağıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR