TV'deki Bonbardıman

 TV Dizileri, milletin ruh, akıl ve beyin yapılarını bombardıman eden füzeler gibi, Yazarlara baktığımız da, Cumhuriyet döneminin kalemşorları, yığınlarca kitap yazmışlar, gösterime sokulan AŞK-I MEMNU  (yasak aşk) isimli dizi, çarpık aile içi taciz ve istismarın yüz karası, böyle bir sapıklığı konu olarak işleyen yazara ancak yazar denebilir. EDEBİYAT" la uğraşana EDEB kelimesinden ne anladığını sormamız gerekirken, EDEBSİZLİĞİ eser!  Halin de sunanlara, RUTUK" ün hangi gözle baktığını esefle gözlüyoruz.

 

Sadece bu mu, HANIMIN ÇİFLİĞİ de gelecek sahneler ile aynı eleştiriye tutulması gereken bir manzume, Adanalı Mehmet Raşit Öğütçünün ismini begenmeyerek Orhan Kemal leşen, yazarımızın Maksim Gorki ve Nazım Hikmet hayranlığının boyutları yaşam hayatına bütün belirginliği ile yansırken, 1940 yılında Komünist lik suçlanması ile 5 yıl hapis yatması, 1966 aynı konudan takibata uğraması, eserlerinde sinsice işlenen konularla kendini göstermektedir. YAPRAK DÖKÜMÜ ile aynı karenin üçüncü köşesinde yer alan dizi, uzun zamandır çarpık aile içi ilişkileri insanlarımıza sunarak tahribi tanı yapmaktadır.   Malum kanalların milletimizin yıllardır yıpratılan ahlaki ve inanç değerlerini yok etme politikalarının gereği sunulan diziler, yıllardır Yeşilçam filmlerini aratır olmuştur. Sanat ve sahne değeri olmayan, bir ev ve bahçe içinde, dedikodu edebiyatına dayalı, lafazanlıkların hipnotizmasıyla insanları dizilere bağımlı kılarak, retinğ ibrelerini yüksek gösterenler, Aile mefhumumuza, genç kızlarımızın, genç delikanlılarımızın, evlilik ve aile yapılarımızın içine ahlaksızlık tohumlarını attıklarını bilemiyorlar mı, göremiyor larmı. Burada dizileri analiz ederek, eleştirilerini yapmayı, kötülüğü tekrar etmek olarak gördüğümden, sakınıyorum.

 

 TV'ye dikkat edildiğinde, her yaşa 7 den 70 e insanlarımızı kötü fikir bombardımanına tutan tuzaklar gibi, 5–6 yaşlarında çocukları sahnelere iterek, sanatçılık denilen, süslenip makyajlandırılarak sunulan şarkı söylemenin,  bir sanat olmadığını, çoluk, çocuğun bir çırpıda yapabilecekleri sıradan işler olduğunu,    ispatlanması o kişilerin sahnelerdeki ifadeleri ile anlaşılmıştır. Bir tanesinin, başarılı söylemlerine karşı kaset yapmam, mali gücüm yok demesine, l4-l5 yaşındaki kıza, kızım sen hiç kimse ile birlikte olmadın mı? Bu işine görecek kimseyle birlikte ol kasetini yap, tavsiyesini sahneler de ve milyonların TV. Deki seyrine karşı yapabilmesi,  bunların AHLAK adına ne anladıklarının açık göstergesidir.

 

Bize gelince, Demokrasi adına,toplumu katleden bu AHLAKSIZ lık bombardımanın dan  bu kanallara BOYKOT  yaparak, Rutük e şikayet te bulunarak TEPKİNİZİ göstermemiz, Milli Vicdanın bir gereğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR