Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Fatura ve Fiş !..

Sayın okurlar, Denge gazetesi haberi üzerine geçen hafta vergiden konuyu açmıştık. Şimdi biz esnaf ve sanatkâr açısından bu konuyu biraz daha irdeleyelim.
Benim ESNAF VE SANATKAR kardeşim, bildiğiniz üzere "615 sayılı kanunun 31. maddesiyle, Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 121. maddesi 01.01.2007 tarihinden geçerli olmak üzere" yürürlükten kaldırılmıştı. Yukarıdaki yasa gereği vatandaş tarafından FATURA ve FİŞ toplama yani vergi iadesi bitmişti. Ücretliler bu tarihten geçerli olmak üzere,almış oldukları fatura ve fişleri vergi iadesi amacıyla kullanamayacaklar, bundan dolayı da fatura ve fiş almaya niyetli olmayacaklardır. Ama bu bizlerin fatura ve fiş kesmeyeceği anlamına asla gelmesin, böylede düşünmeyin.
İş yeri sahibi esnaf ve sanatkâr; gerçek usul gelir vergisi mükellefi veya basit usul gelir vergisi mükellefi olsun, teslim edilen mal ve hizmetlere karşılık belge vermek zorunda olup, fatura ve fiş vermeye devam etmeleri kanun gereğidir. Bu konuya maliye açısından baktığınız zaman yasal boyutu budur. Maliye bakanlığı direktifleri doğrultusunda görev yapan vergi daireleri görevini yerine getirecektir, getirirken de bizlerin iş yerlerinin denetlenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Esnaf ve Sanatkâr oda üyeleri bu konuda dikkatli olmalı ve tedbiri elden bırakmamalıdır. Müşteriler istemese dahi satmış olduğunuz mal ve hizmet karşılığı mutlaka fatura ve fiş düzenlemelisiniz. İşte bu nedenle vergi daireleri tarafından kontrollerde mağdur olmamak için bu konuya özellikle özen göstermelisiniz.
İki güzel hadis ile bitirelim.
"İnsanın yiyip içtiklerinin en helal ve bereketli olanı, çalışıp kazanarak elde ettiğidir."
"Servet bir Müslüman için ne güzel arkadaştır. Yeter ki o servetinden fakire, yetime ve yolcuya vermiş olsun."
Unutmayalım, vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.
Bol kazançlı yarınlara.
SEVGİLERİMLE.

KINAMA:
Gazetemizin sahibine yapılan saldırıyı kınıyorum. Sayın A.BAHADIR, bilki yerde sırtına atılan o tekme, dostlarına da atılmıştır.
Kıssadan hisse; "RİYAKAR, memnun ettiğin zaman seni sende bulunmayan sıfatlarla anan, darılttığın zaman seni sende bulunmayan kötülüklerle anıp anlatandır." İMAM  ŞAFİİ.
Anlayana.        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR