Ezilmedik..!!!

Kadıköyde maç öncesi görüntüler, ülkemizde yaşanan acılara karşı bir bütün ve tek yürek olduğumuzun bir göstergesiydi. Ekran başında o görüntüler sonrası maç heyecanından uzaklaşıp yurdumuzun acı gerçeklerinin ülkemiz insanlarına nasıl yansıdığını izleyerek şahit olduk diyebilirim.

Fenerbahçe maçı zorlu bir deplasmandı bizim için. Petkoviç ve öğrencileri  bu kez derslerine çok iyi çalışıp rakibi çok iyi analiz etmişler. Evet bence iyi futbol oynadık, belki kazanabilirdik ama Samsunspor hiç kimsenin beklemediği bir direnç göstererek Fenerbahçe maçından puanla dönmesini bildi..

Peki neydi bu kısa sürede değişen? Geçtiğimiz haftalarda sergilenen kötü ve uyumsuz futbolun ardından, Samsunspor' un Fenerbahçe maçından bir hezimetle döneceği açıkçası tüm spor kamoyunun beklentisiydi. Farkındaysanız geçtiğimiz yılın başarılı Samsunspor kadrosundan bir çok oyuncu bu maça kadar kadroda yedek bile yer alamadı. Petkoviç' in tamamen yeni transferlerden oluşan bir ekip ile onbire başlaması takımda uyum sorunu yaşattığı gibi, istediği oyunu sahaya yansıtamamasına neden oluyordu..

Petkoviç hoca bu kez geçen yılın kadrosundan beş isime yer verdi. Kemal, Adem, Murat, Ufuk ve Zenke. İşte birbirini çok iyi tanıyan bu isimler yapılan takviyelerle beraber Fenerbahçe karşısında iyi bir performans göstererek ezik değil diri bir Samsunspor görüntüsü ortaya koydu. Hepside birbirinden başarılıydı ama özellikle İstanbul'dan puanla dönmemizi sağlayan en önemli isim Kemal' di diyebilirim.

Sevgili Samsunspor taraftarları, kimse karamsarlığa kapılmasın. Ha.. demeyinizki bir Fenerbahçeden puan alındı diye takımı yere göğe sığdıramıyorsunuz. Bakınız, özellikle yazımın bu kısmını dikkatle okumanızı istiyorum. Samsunspor yedi haftayı geride bıraktı. Bu yedi maçı kısaca değerlendirelim mi ne dersiniz?

Fenerbahçe, Galatasaray, Orduspor, İstanbul Bld., Trabzonspor, Manisaspor ve Gençlerbirliği. İlk hafta Gençlerbirliğini yendik, oynadığımız geri kalan altı takım varya işte o takımlar ligin puanlamasında ilk altıyı oluşturuyorlar. O takımların hiç birisi sadece Samsunspor' u yenerek yerleşmediler puanlamadaki yerlerine, elde ettikleri başarı neticesinde bu sıralamanın içindeler. Trabzonspor ve Fenerbahçe' ye yenilmedik. Galatasaray, Manisaspor ve İst.Bld. maçlarında ise hep kişisel hatalara dayalı yenilgiler aldık. Yani ligin başı Samsunspor için zor bir fikstür idi. Böyle bir durumda takımı yerden yere vurarak yada hocayı istifaya davet ederek değilde gerek basın olarak gerekse taraftar olarak destek vermek en doğru olandır.

Söylemek istediğim önemli bir konuda kalecilerimiz üzerine olacak. Ahmet Şahin Süper lige çıkmamızı sağlayan en önemli isimlerden biriydi. Fakat birkaç maçta yaptığı kişisel hatalar onun kulübeye çekilmesine neden olduğu gibi bir çok kişinin yorumlarında Samsunspor kalesinin Ertuğrul' a emanet edilmesi istendi. Ama Fenerbahçe maçına bakarsanız maçın en büyük hatasınıda Ertuğrul yaptı; eğerki bu hatayı Kemal telafi etmeseydi şuan Ahmet Şahin' in yaptığı aynı hatayı Ertuğrul yaptı diye tartışıyor olacaktık. Üstelik uzaktan gelen şutu kornere yada kenarlara tokatlaması gerekirken göbeğe yani ortaya sektirmesi oldukça acemiceydi ve başımızı yakabilirdi..

Bu maçta verdikleri mücadeleden dolayı tüm oyuncu, teknik kadro ve yönetimi kutluyor, Karabük maçında başarılar diliyorum.

saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR