Eyüpspor İstediğini Aldı !!!

 Altay maçının ölçü olamayacağını, bu hataları Eyüp'ün affetmeyeceğini, oyun sisteminin çok daha iyi olması gerektiğini yazmıştık ama yine beklediğimiz, arzu ettiğimiz Samsunspor'u maalesef göremedik. Deplasmanları bilemem ama iç saha maçlarında rakip kim olursa olsun üç puanı cebine koyacaksın. Sahamızda Eyüpspor a verilen 2 puan sezonun henüz başı olsa da çok sıkıntılı.
   Maça öyle amaçsız, öyle sıradan başladık ki sanırsın hazırlık maçı. Halbuki maçın başlama düdüğü ile saldıran, rakip kaleyi boğan bir Samsunspor bekliyordum. Hele dakikalar 20'yi gösterdiğinde, hacıyatmaz gibi üç kişinin deviremediği Eze'nin golü stadı sessizliğe gömdü. 
   Golden sonra sanki sahadaki Samsunspor çekildi yeni bir Samsunspor geldi. Rakibe top yaptırmayan, sağlı sollu hucümlarla baskıyı artıran Samsunspor, aradığı golü çok da  geciktirmeden buldu. Eyüpspor keşke golü atmasaydım da uyuyan aslanı uyandırmasaydım demiştir eminim ama Samsunspor un baskısıda golden sonra saman alevi gibi kaybolup gitti.
   İki takımın da yenilme korkusu çok net hissedildi. Bu korkuda maalesef oyuna yansıdı. Oyun, gollerin olduğu dakikalar haricinde rutinlikten kurtulamadı. Oldukça vasat geçen maçın kırılma anı neresiydi derseniz Celil'in direkte patlayan şutu derim. Maçtaki hatalar derseniz, Boldrin'in oyundan alınması, Novikovas'ın son dakika oyuna dahil edilmesi, Celil'in zorunlu değişikliğinde yerine Ali Ülgen'in sokulması, Ahmet Sagat'ın 75 dakika kenarda bekletilmesi hatalı gördüğüm hamlelerdi.
   Boldrin.. Usta ayağa ihtiyaç olan dakikalarda oyundan alınması anlamsızdı.
   Fofana.. Top ayağına geldiğinde Eyüp defansının alarm verdiği, Eyüpspor'un özel önlem aldığı tek futbolcumuz, maçı genel olarak iyi tamamladı.
   Celil.. Ben ona artık atom karınca demek istiyorum. Süper çalışkan, çok etkili, korkusuz, şutör ve oyundan asla düşmeyen 6 numara maçın yıldızıydı. Yıldızlı aferin Celil.
   Harris.. Sahada çok rahat değil ama mükemmel top tekniğini artık sahaya yansıtması lazım. Özgüvenini kazanırsa ikinci Zenke olabilir..
   Mücahit.. Dibba ve Eze ile korakor mücadele etti. Oldukça çalışkandı. On birin değişmezi olur. 
   Laura.. Maçın etkili isimlerindendi. Güçlü yapısı, samimi mücadelesi var ama yine de ben Ahmet Sagat'la oyuna başlar, ileriki dakikalarda Laura'yı oyuna alırdım. 
   Erzurum deplasmanı beni korkutmuyor. Oradan galibiyetle döneceğiz ondan kuşkum yok. Yalnız bu içeride puan kaybetme alışkanlığımız ne zaman son bulacak o konuda biraz rahatsızlığım var. Stadı dolduruyoruz olmuyor, kadroyu güçlendiriyoruz olmuyor, artık bu sorunu çözmeliyiz. İçeride kimse bizden puan alamamalı. Ne gerekiyorsa yapalım Bayram hocam. Her şey senin bilgi ve becerinde.
   Hakem Ömer Faruk Turtay, geçen sene de deplasmanda Tuzla ile oynayıp 4-2 kazandığımız maçı yöneten Turtay, genel anlamda maça etki edecek hatalar yapmadı. Henüz Süperlig'de maç yönetmemiş 26 yaşındaki hakemi, Eyüpspor'lu oyuncuların zaman çalma girişimlerine göz yumduğu için eleştirebiliriz.
   Haftaya Erzurum deplasmanına gidecek Samsunspor'umuzu TV başında izleyip, bir sonraki hafta Manisa maçı ile yine stadımızda koruma altına alacağız. Erzurum'dan güzel haberler dileği ile.
   Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR