Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

ESNAF MI, ŞARA MI?

Bizim Büyükşehir Belediyesi'nin 'Saathane Meydanı Projesi'ne karşı fikir birlikteliği yapmak için esnaf ve dükkan sahipleri ile avukatlar bir toplantı yaptı ve Saathane Meydanı'ndaki esnaf ve mülk sahipleri dava açılması için avukatlara özel vekaletname verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı planladığı Saathane Meydanı Projesi'ndeki gelişmeler hakkında esnaf ve mülk sahiplerine bilgiler veren Saathane Meydanı Esnaf ve Mülk Sahipleri Temsili Heyet Sözcüsü Yücel Türe, "Kimsenin haberi olmadan bu planın geçmesi amaçlanmıştı. Çünkü Saathane Meydanı Projesi ile ilgili olarak bilgilendirme toplantıları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmadı. İtirazın son gününe kadar da bunlar duyurulmadı. Ama mazeret olarak kendilerine göre tezler sunuyorlar. Bu konuda da onlara saygı duyuyoruz" diyor.

Saathane Meydanı düzenleme projesinin başlangıç aşaması ile ilgili  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, bilgi veriyor. Projenin Samsun'da çok konuşulan bir konu haline geldiğini belirten Genel Sekreter, projeye karşı çıkan Saathane Meydanı esnafının tepkilerine de hak verdiklerini ancak projenin mutlaka gerçekleşeceğini söylüyor.

Genel Sekreter Şara, "İlk etapta Büyükşehir Belediyesi'nin önünden Atatürk Bulvarı'na kadar olan kısmı kapsayacağını belirten Kenan Şara, "Saathane Meydanı düzenlememiz Samsun'da çok konuşulan bir konu. Saathane Meydanı düzenlemesi hali hazırda Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki bölgeyi kapsıyor. Bütün bölgeyi kapsamıyor. Çünkü bu alan büyük bir alan. Bu kadar alanın hepsini birden dönüştürmek mümkün değil. Etap etap yapmayı planladık. İlk etapta Büyükşehir Belediyesi'nin önünden Atatürk Bulvarı'na kadar olan bölümde düzenleme yapacağız" diye konuşuyor.

Şara, sözlerini "Haklı olarak orada bulunan esnafların yakarışları var bu konuda. Toplumun yararı için bunu yapmak durumundayız, kararlıyız ve yapacağız. Bu projenin asıl amacı tarihi eserleri ortaya çıkartıp, diğer alanları da yeşil alan ve rekreasyon alanları olarak düzenleyip, Atatürk Bulvarı'na kadar olan bu bölgeyi düzenleyerek tarihi eserlerin etrafını arak ortaya çıkartmak. Samsun bunu kazandığı zaman bugün bizi eleştirenler, muhalefet edenler, bu projeye karşı çıkanlar mahcup olacaklar, 'iyi ki bu proje gerçekleşti' diyecekler. Herkes her şeye önce karşı çıkıyor, yapıldıktan sonra da 'iyi ki yapılmış' diyorlar, bu da öyle bir eser olacak." diye sürdürüyor.

EKMEĞİMİZ DEMİRTAŞ'TAN!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bu ay içinde açılması planlanan  Halk Ekmek Fabrikası'nın ürettiği ilk ekmeği Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) Lokali'nde Dura Köyü Derneği'nin düzenlediği kahvaltıda tanıtmış. Başkan Necattin Demirtaş fabrikanın deneme üretimi sürecinden geçtiğini, yakın zamanda leziz ve ekonomik olan halk ekmeğin evlere gireceğini  belirtmiş. İki adet kepek ekmeğini eliyle göstererek tanıtan Başkan Necattin Demirtaş, "2009 yerel seçimi öncesi İlkadımlılara Halk Ekmek Fabrikası sözü verdik. Seçim öncesi tek vaadimiz  halk ekmek fabrikasıydı. Fabrikamızın temelini attık ve bu ay içinde açılışını yapacağız. Deneme üretimi yapan fabrikamızın ilk ekmeğini tanıtmak bugüne nasip oldu." demiş

Fabrikanın ilk ekmeğini tanıtan başkan Necattin Demirtaş, Kavaklılar'dan ekmeği tatmasını istemiş. Ekmeğin tadına bakanlar oldukça lezzetli olduğunu söyleyerek, Başkan Necattin Demirtaş'a Samsun'a halk ekmek fabrikası kazandırdığı dolayısıyla teşekkür etmişler. Başkan Necattin Demirtaş, "Halk ekmek bizlere iki yönde faydalı olacak. Birincisi hijyen, ikincisi ise ekonomik olması. Piyasada üretilen ekmeğin dörtte biri oranında ekmek üreteceğiz. Üretim kapasitesi gerçek anlamda İlkadım ilçesine yetebilecek kapasitede. Yalnız, biz 80 bin oranında üretim sınırı koyduk. Fırıncılara ise dörtte üç  oranında üretim kapasitesi düşüyor. Ekmek fiyatının piyasanın altında olacağını biliyorum, ama net bir rakam şu an için veremeyeceğim. Fiyatın piyasa altında olması gerekiyor. Aksi halde bir anlam ifade etmez." diye konuşmuş.

Selim Ege adlı bir vatandaş da, "Marketlerde ve fırınlarda ekmek fiyatının 40 kuruşa kadar indiği bu günlerde halk ekmek fabrikasının ekmek fiyatlarını 45 kuruştan verecek olması ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Vatandaşın ucuz ekmek almak için tercih edeceği Halk Ekmek Fabrikası'nda ekmek fiyatlarının yüksek olması ise vatandaşın gözünü korkuttu" diye e-posta atmış

Beslenmede ölçü, miktar ve ihtiyaç prensibine vurgu yapan MÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, ekmeğin enerji için 'olmazsa olmaz' olduğuna dikkat çekerek, mantıyla veya makarna ile yenmesi durumunda dahi doğru tüketildiğinde kilo yapmadığına dikkat çekmiş.

Bir dönem OMÜ'de de görev yapan Marmara Üniversitesi (MÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, ekmeğin temel besin ögelerinden biri olduğunu belirterek,"Eğer ekmeği günlük ihtiyacınızın üzerinde tüketirseniz kilo yapar. Beslenmede bir prensip vardır ölçü, miktar ve ihtiyaç. Ekmeğin miktarını abartmadan ihtiyaç kadar tükettiğimizde korkmamak lazım" demiş. Bizden söylemesi. Ben İlkadım'da oturuyorum. ucuz ekmeğimiz başkan Demirtaş'tan mı dersiniz?

LEZZET DURAĞINIZ

Atakum Rezidans farklı konseptiyle Samsun'a yeni bir yaşam alanı sunmaya başladı biliyorsunuz. Açık - kapalı havuz, çocuk oyun alanları, eğlenceli ve keyifli sport 's cafe, lezzetiyle ve kalitesiyle Samsun'a yeni bir tat getiren Pizza Tomato, oldukça zengin bir mönüye sahip. Pizza Tomato, 22 çeşit makarna, 22 çeşit pizza ve 4 farklı tatlı çeşidinin yanı sıra salata ve sıcak soğuk içecek ile herkesin damak tadına hitap ediyor. Özellikle 22 çeşik pizzası ile dikkat çeken pizza tamato'nun lezzeti ise 2 şampiyonluk madalyası alan lezzet ustası Gökhan Demirtaş'ın hünerli ellerinde geliyor. Tokatlıoğlu İnşaat'ın Samsunlular için tam bir yaşam alanına dönüştürdüğü Atakum Rezidans, Pizza Tamato Sevgililer Günü'nde sizleri bekliyor. Pizza Tomato, özel birliktelikler için de ideal bir mekan olarak göze çarpıyor. Halka açık olarak düşünülen bu hizmet, ulaşım sorununu ortadan kaldıran ücretsiz servis imkanı ile desteklenmiş durumda.

Kısacası Tokatlıoğlu İnşaat, Atakum Rezidans'ta oluşturduğu yaşam alanını değerli konukları paylaşabilmek için herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş. Size ise bu hizmetin keyfini sürmek kalıyor. Bugün sizin için neden önemli bir fırsat olmasın? Haydi bakalım, söylemesi benden.

GÜZEL SÖZ

Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar.
Kiminin ruhu, kiminin beyni ve birçoğunun kalbi yok..
(Chuck Palahniuk)

KONFÜÇYUS DEDİ Kİ;

Beş inceliği yücelt, dört kötülükten kurtul!
Öğrenci sordu: Bu beş incelik nedir?
Konfüçyus yanıtladı:
1- İyi insanlar, müsrif olmadan eli açık olurlar,
2- Gocunmadan çalışkan olurlar,
3- Haris olmadan istek duyarlar,
4- Mağrur olmadan rahat davranırlar,
5- Ürkütücü olmadan saygın olurlar.
Öğrenci sordu: Dört kötülük nedir?
Konfüçyus yanıtladı:
1- Nasihatsız infaz; bu,gaddarlıktır.
2- Öğretmeden başarıları ölçmek; bu, kabalıktır.
3- Yönetimde gevşek olup sınırları koymak; bu, kötü niyettir.
4- Başkalarının hakkını verirken cimri davranmak; bu, bürokrat olmaktır.

KAHVE DEPOSU'NUN KATKILARIYLA

Arka Oda olarak bundan böyle sizi sık sık Kahve Deposu'nda ağırlayacağız. Yalnız bunun için bir sorumuz, bir şartımız olacak tabii ki. Eğer bizim sorduğumuz küçücük bir soruya "biliyoruz tabi" diyorsanız bizi arayın lütfen. İki kişilik davetiyenizi verelim size de, başbaşa bir kahve için sevgiliniz, arkadaşınız her kimse onunla oturun o güzelim mekanda.

 

Günü en güzel biçimde değerlendirin! Hem ne demişler, bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Sorumuz fotoğraftaki yeri tanıdınız mı? olacak. Tanıdınızsa adresimiz: [email protected], [email protected]. Tel: 420 04 28 buradan Şevki Yıldırım'ı isteyin. Arayın, yazın, söyleyin. Dünkü çok kolay sorumuzu yüzlerce kişi bildi. Ne yazık ki bir çifte kahve sözümüz olduüu için ku'ra çekmek zorunda kaldık talih Dilek Saraç adlı okurumuza güldü. Kendisi kartını bizden alabilir. Çift kişilik kahve ikramımız afiyet olsun.

SORU (MATEMATİK)

Dün "İki basamaklı bir AB sayısı asal olduğunda BA sayısı
da asalsa AB'ye simetrik asal denir.

Bir AB simetrik asal sayısı için A• B çarpımı aşağıdakilerden hangisi olamaz?" demiştik.

A) 7 B) 9 C) 15 D) 21 E) 63

"Bilen arkadaşımız çıkarsa kitap armağanımız olacak. Adresimizi biliyorsunuz. Arayın size de kitap armağan edelim. Kitapsız kalmayın!" diye de eklemiştik. Telefonlarımız susmadı. Kitap armağanımız Mehtap Tokatlıoğlu'na gitti. Kitap bizde.  İyi günlerde okusun..

NEYE BASIYOR?
 
Temel, kahvehanede arkadaşlarına av maceralarını anlatmaktadır:
"- Geçenlerde ormana ava gittum. Birden bi ayi ile karşulaştum.
Tüfek ateş almadı. Tüfeği atıp kaçmağa başladum. O da beni kovalamaya başladi. Tam ayinun nefesini ensemde hissettuğum anda ayi kayup yere tüşti.
Bu durumu fırsat bilip arayi açmağa çaliştum. Ama ayi gene peşima düşti.
Gene tam nefesini ensemde hissettuğum anda ayi tekrar kayup yere düşti.
Ben tekrar arayi açmağa çalıştum. O arada Dursun, dayanamayarak sorar:
"- Ula Temel, çok cesaretli adamsun. Ben senun yerinde olsam, altuma ederdum."
Temel atılmış: "- Ula sen ayinun neye basup kayduğunu zannedeysun"

EVLİLİK İZNİ

Temel patronundan evlilik izni istemiş.
 Patron: "-Bu işi tatilde halledemez miydin?" demiş..
 Temel: "-Ne yani tatilumi zehir mi edeydum?"
diye cevap vermiş...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR