Erfelek Şelale’leri.

Doğal güzelliklerimizi sergilemekte turizm"e açmakta o kadar yavaşız ki sormayın gitsin.Geçen yıl yaz sonu gitmiştim bu şelaleleri görmeye.
Bir doğa harikası olan Sinop, Erfelek şelaleleri, Sinop ve çevresini ihya edecek güzellikte ki gerçek bir doğa harikası, birbiri ardına dizilmiş ancak birini geçmeden diğerini göremediğiniz şelaleler vahşi tabiatın doğal güzelliği içerisine adeta hapsolmuşlar.
Şelalelere ulaşım yarı yoldan sonra tam bir facia, yolun yarısından sonrası adeta arazi araçlarına uygun bir parkur şeklinde.
Bin bir zahmetle hedefe ulaştığınızda ilk şelalenin bulunduğu alana geliyorsunuz, ben buraya "mola" meydanı adını verdim. Dere yatağını da geçerek ulaşacağınız mola meydanında kısıtlı bir oto park ve devamında yine imkanları oldukça kısıtlı çay bahçesi var.
Ortada sizi yönlendirecek ne bir tabela nede sağlıklı bilgi verecek, güzergahı anlatacak kimse var. Keçi'nin bile zor tırmanabileceği bir diklikten ayak izlerini takip ederek önce tırmanıyor sonra bir o kadarda iniyorsunuz. İlginçtir iniş yaptığınız bayırdan geri dönmeniz mümkün değil. Kayalardan aşağıya düğümlü kalın bir gemici halatı sarkıtılmış Tarzan gibi asılarak kendinizi yukarıya çekip yol almak zorundasınız, ya da tabaka, tabaka yükselen kayalıklardan tırmanmanız gerekiyor.
Gezenin işini kolaylaştıracak, bu doğa harikasından zevk almayı sağlayacak hiçbir yatırım yok. Bunların olmadığı yerde tabiî ki sağlık ve güvenlik gibi hizmetleri de bulmak mümkün değil.Bir kaza geçirseniz,halat kopup aşağıya düşseniz şansınız varsa sizi Sinop"a yetiştirirler.
Anlatmayla tarif edilemeyecek bu doğal güzellik, maalesef görenin görmeyene tavsiye edeceği durumda değil.
Aslın da burayı farklı kılmak o kadar zor olmasa gerek, Tokat örneğinde olduğu gibi malumunuz buradaki mağara özellikle iç turizmin gözdesi durumunda yaz aylarında iğne atsanız yere düşmüyor o denli fazla ziyaretçi tercihi var.Gezmek kolay,dinlenmek zevkli.
Ama Erfelek şelaleleri?
NOT;Sebebi ne olursa uslun şiddet"e hele de içinde cinayet varsa,lanet üstüne lanet olsun.
Polisimiz bu korkunç ve iğrenç saldırının faillerini mutlaka bulacaktır.Sebep o zaman anlaşılacaktır.Bafra spor da yaşanan olayı kınıyor,camiaya baş sağlığı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR