Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Engelli Kim?

Engel; elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta, ve zihinde değildir. Her ne kadar engelliler denilse de onlara asıl özür onları göremeyen gözlerimizde, koşmayan ayaklarımızda ve uzanmayan kollarımızdadır.

Sen; göremeyen arkadaşım
Sana nasıl sıcak baktığımı görüyorsun…
Sen; duyamayan arkadaşım
Sana söylediğim türküyü duyuyorsun…
Sen; yürüyemeyen arkadaşım
Sana geliyorum sen bana yürüyorsun…
Sen; zihnine kilit vurulmuş arkadaşım
Sana sevgiyi anlatıyorum ve sen anlıyorsun…

Bülent Altuncu'nun Objektifi

KASIRGAYI NASİ ÇİKARTTUN?

Temel aşk gemisinde elinde viski, yanına bir Amerikalı oturmuş, o da bir viski söylemiş sohbete başlamışlar.
Temel: "Penum faprigalarum, sanayi desislerum varidu. Pir yangın çiktu hebisi pirden yandi. Haçan pen de sikortadan parayi aldum; tekrar uğraşacak takadim kalmadu, yiyip içup kezeyrum" demiş.
Amerikalı: "Benim de okyanus kenarında sahil boyunca bir restoran zincirim vardı. Bir kasırga çıktı, hepsi uçtu yok oldu. Ben de sigortadan parayı aldım, ve aynen ben de yiyip içip geziyorum" demiş.
Temel'in gözleri dalmış gitmiş. Söyleneni duymaz, anlamaz olmuş. Amerikalı dürtmüş,
"Ne oldu?"
Temel: "Ula sen kasirgayi nasi çikarttun daa? …"

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamıza  tüm hızımızla devam ediyoruz. Ta ki siz balık-ekmekten bıktık diyene kadar da devam edeceğiz. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. dünkü fotoğrafımızdaki kişiler CHP Atakum ilçe başkanı Hamza Türkpençe ve CHP milletvekili adayı Prof. Dr. Osman Zümrüt idi. Aslında Bektaşağa göleti de denebilirdi. Birini dahi doğru bilenin kazandığı balık ekmek için kur'a çekmek zorunda kaldık. Doğru cevabı verenler arasından Hayri Tankut kazandı. Bugünkü fotoğrafımızı tanıdınızsa bildirin. Fotoğraf için size yardımcı olalım: Bundan 2 yıl önce 18 gün boyunca 450 km'lik Samsun-Ankara yolunu yaya olarak katedip, Ankara'ya girdiği gün… Bacakları tutmaz olmuş artık. Kramplar ardı ardına patlıyor. Omuzlarında acı birikmiş. Psikolojisi darmadağın Samsunlu bir engelli. Cevaplarınız için adresimiz [email protected] veya [email protected]. Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık Market Tel: 435 50 51

Günün Fotoğrafı

KALEM SİZDE

Bu memlekette nefes almış, ekmek yemiş, okul okumuş, yetim hakkı yiyererek servet sahibi olmuş, milletin parasıyla Avrupa'da Amerika'da hristiyan kucağında ajanlık dersi almış, makam sahibi olmuş; millete hakaret eden, geçmişine söven, geleceğini satan, zulmeden şerefsizler. Önce Allah'a sonra Türk Milletine hesap vereceksiniz.
(Erdem Demirdağ)
****

Siyaset kültüründe ve uğraşında, muhalefet partilerinin iktidarı eleştirmesi,yanlışlarını ortaya koyması,kitlelerin yani halkın haklarını ve yararlarını savunması görevidir,normal olan da budur. Peki iktidarın muhalefetle uğraşması hangi amaçla ve düşünceyledir? İktidar muhalefeti eleştirir mi?, Muhalefeti suçlar mı? Demokrasi etiğinde böyle bir davranış yok. İktidar bakanlarıyla, sözcüleriyle hatta birtakım belediye başkanlarıyla durmadan bunu yapıyorsa, demek ki CHP den korkuyor,halkın uyanmasından korkuyor..İktidar devamlı ve ençok CHP ye saldırıyor,nasıl bir mantıktır bu? Sayın Deniz Baykal'ın dış odakların hedefi ve isteği dorultusunda, parti tam da yükselişe geçmişken uzaklaştırılması halâ uyandırmadı mı?..
(Zeki Cömert)
****

Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir..
(Kızılderili Atasözü- Gülsüm Urfalı)
****

BAŞSAĞLIĞI

CHP Samsun milletvekili İhsan Kalkavan'ın kayınvalidesi Şerife Keskin Hanımefendinin ölüm haberini okuduk. Sayın Kalkavan'a ve ailesine sabır ve başsağlığı, merhumeye de rahmet diliyorum. Sayın Kalkavan bu saon acınız olsun.

İMAMOĞLU'NA KUTLAMA

Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Gülten İmamoğlu, öğrencilerini 20 ayrı ülkeden 42'si yurtdışı, 48'i yurtiçi olmak üzere 90 sanat galerisiyle 526 sanatçı ve 3000 eserin bulunduğu Contemporary İstanbul (Cİ) 2011 Sanat Fuarını gezdirerek sanatsal ve kültürel birikimlerini arttırmalarını sağlamış.Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Gülten İmamoğlu, özellikle sanat eğitimi alan öğrencilerin sanatsal disiplinlerinin gelişmesi, modern ve çağdaş sanat alanlarındaki üretimleri yakından görmesi ve kültürel kimlik kazanması bakımından Contemporary İstanbul Fuarını gezmelerinin çok faydalı olduğunu ifade etmiş. Biz bu konuda birkaç kez yazmıştık. Olsun Üniversitemizin basın bölümünden bir haber gönderildiğinde yine de heyecanlandık. Sayın hocamızı bu vesileyle bir kez daha kutlamak gerektiğini hissettik. Teşekkürler hocam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR