Endişelerinizi Yönetmek Mümkün!

Endişelerinizin esiri olmayın, onların yöneticisi olun ve onlardan kurtulun. Nasıl mı?
Özellikle pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte birçoğumuzun endişe seviyesi giderek artıyor. Maalesef endişe öyle yorucu bir unsur ki hayatımızın her anını ele geçirebilecek ve bizi yönetebilecek güçte. işte tam da bu noktada endişelerinizi yönetmek için birlikte harekete geçiyoruz!
 Araştırmalar endişelerinize yoğunlaştıktan sonra geçici olarak daha az endişeli hissettiğinizi gösteriyor. Kafanızdaki sorunun üstesinden gelmek sizi duygularınızdan uzaklaştırır ve kendinizi başarılı hissetmenizi sağlar. Ancak endişelenmek ve problemleri çözmek birbirinden çok farklı iki durumdur. Sorun çözme, bir durumu değerlendirmeyi, onunla başa çıkmak için somut adımlar atmayı ve ardından planınızı eyleme geçirmeyi içerir. Endişe, nadiren çözüm bulmanıza yol açar. En kötü senaryolarda ne kadar zaman geçirirseniz geçirin, gerçekte ne olursa olsun fazla endişelenmeniz o durumla başa çıkmaya hazır olmadığınızı hissettirir.
Endişelendiğiniz konu eğer çözülebilecek bir konumdaysa hemen harekete geçebileceğiniz endişelerdir. Örneğin, faturalarınız konusunda endişeleriniz varsa, esnek ödeme seçeneklerini görmek için yetkililerle konuşabilirsiniz. Ancak çözülemeyen endişeler konusunda elinizden gelen şey neredeyse hiçtir çünkü karşılık gelen eylemi olmayan endişelerdir. ‘’Ya bir gün kansere yakalanırsam?’’ ya da ‘’Çocuğum bir kaza yaparsa?’’
Aklınıza gelebilecek tüm olası çözümlerin bir listesini yapın. Mükemmel çözümü bulmak için fazla takılmamaya çalışın. Kontrolünüz dışındaki koşullar veya gerçeklerden ziyade, değiştirme gücünüz olan şeylere odaklanın. Seçeneklerinizi değerlendirdikten sonra bir eylem planı yapın. Bir planınız olduğunda ve sorun hakkında bir şeyler yapmaya başladığınızda çok daha az endişeli hissettiğinizi farkına varacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR