Farklı bir bakış açısı

Yumurta diyeti, kilo vermeye yardımcı olabilecek yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı ve düşük kalorili bir diyettir. Bu diyet kas kütlesini kaybetmeden hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Yumurta diyetinin birkaç versiyonu bulunur, ancak her birinde yalnızca su veya kalorisiz içecekler tüketilir.

Çoğu meyve, makarna, ekmek ve pirinç gibi karbonhidrat ve doğal şeker bakımından yüksek gıdaların tüketiminden uzak durulur. Yumurta diyetinin süresi 14 gündür. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği olmak üzere 3 öğünden oluşmaktadır. Su veya kalorisiz içecekler dışında atıştırmalık bulunmamaktadır.

Birkaç versiyonu bulunan bu diyetin temelde hepsi aynı şekilde çalışır. Her güne yumurta ile başlar ve gün boyunca az porsiyon yağsız protein tüketimi sürdürülür.

Yumurtanın 100 gramında 155 kcal bulunur. Besin değeri açısından zengin, vitaminler ve mineraller açısından yüksektir. Bir protein olan ve %100 vücut proteinine dönüşebilen yumurta A, B2, B6, B12, Folik asit, D, E vitaminleriyle demir, kalsiyum, fosfor, bakır, selenyum gibi mineraller içerir.

Yumurta diyeti, hızlı bir şekilde kilo vermeyi sağlayan düşük kalori diyetlerden biridir. Yumurta diyetinde nişasta içermeyen sebzeler, yağsız proteinler ve düşük karbonhidratlı meyveler ile birlikte günde birkaç porsiyon haşlanmış yumurta tüketilir.

Bu diyette, su ve şekersiz çay veya süt veya kremasız kahve gibi kalorisiz içeceklerin tüketimine izin verilmektedir. Yumurta diyeti genellikle 7 gün uygulanır. Diyet süresince 3 ila 7 kilo verilebileceği belirtilmektedir.

Diyet, sağlıklı besin gruplarını içerir. Ancak birçok besini kısıtladığı için uzun süre uygulanmaz. Bununla birlikte kişi diyet sonrasında verdiği kiloları geri alabilir. Yumurta diyetinin birkaç farklı versiyonu bulunmaktadır. Bunların tümünde yumurta, protein alımının önemli noktasıdır. Yumurta diyetinin üç versiyonu şu şekildedir.

Geleneksel yumurta diyeti: Geleneksel yumurta diyetinde kişi çeşitli kaynaklardan protein alabilir. Bu diyetin en popüler versiyonu geleneksel yumurta diyetidir. Düşük karbonhidrat ve yüksek protein içeren diğer diyetlerle benzerlik gösterir.

Yumurta diyeti, düşük karbonhidrat ve kalori içeren ancak protein bakımından yüksek olan bir diyettir. Bu diyet ile 1 haftada 3-5 kilo vermek mümkündür. Yumurta diyeti, kas inşa etmek için yeterli proteini alırken, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur.

Bu tür diyetler hızlı kilo kaybını sağlar, ancak diyetin bitiminden verilen kilolar geri alınabilir. Haşlanmış yumurta diyeti ağırlıklı olarak meyve, sebze ve yağsız protein tüketimini sağlarken, diğer besin kategorilerini kısıtladığı için uzun vadede sürdürülememektedir.

Uzun süre uygulandığında ise sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Sağlıklı bir kilo kaybı için tüm besinleri içeren bir beslenme planını uygulamak önemlidir.

Yumurta diyeti bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu nedenle de yumurta alerjisi olan kişilerin bu diyeti uygulamaktan kaçınması gereklidir. Bununla birlikte uzun süre uygulanan yumurta diyeti kemik yoğunluğuna, kalp sağlığına ve sindirimine zarar verebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR