Sıcak havada su tüketimi

Hava ne kadar sıcak veya soğuk olursa olsun, hidrasyonu (Hidrasyon, vücudun yeterli miktarda su alması ve suyun vücutta dengeli bir şekilde dağılması anlamına gelir.) sağlamak her zaman önemlidir. Susuz kalmanın başlangıç ​​evrelerinde biraz yorgun hissedebilir, baş ağrısı olabilir ve “açlık” hissiniz oluşabilir. Hatta susuzluk, cilt kuruluğu, çatlamış dudaklar ve kabızlık ile karşınıza çıkabilir.

Su metabolizmada, hücre zarı işlevinde rol oynar, vücut sıcaklığımızı düzenler (terleme harika bir örnektir), gıdaları parçalamak için sindirime yardımcı olur, tüm çalışan vücudunuza oksijen iletilmesine yardımcı olur, tükürük üretiminden sindirime yardımcı olur (aynı zamanda sindirim enzimleri), eklemleri kayganlaştırır, beynimizin hormonlar ve nörotransmiterler oluşturmasına yardımcı olur, mukozal zarlarımızı nemli tutar (akciğerinizi ve sindirim dokularınızı düşünün), gıdalardan besinleri taşır (özellikle suda çözünen vitaminler) ve hücrelerimizin yenilenmesini, çoğalmasını sağlar ve hayatta kalmamız için bize yardım eder. Yemek arası zamanı “su içme zamanı” olarak odaklayın; su, böylece yeterince su içmeye yaklaşmış olursunuz.

Her gün kullanabileceğiniz kişisel favori ipuçlarımızdan biri, büyük bir su şişesi alıp üzerine 3-4 lastik bant koymak, dolu su şişesini her içtiğinizde, bir lastik bandı çıkarın ve tüm lastik bantlar şişeden çıkana kadar tekrarlayın. Her lastik bant, gün boyunca başka içecekler içip içmediğinize bağlı olarak 1 bardak suyu veya 2 bardağı temsil edebilir.

İçmeniz gereken miktar için "altın kural" günde 8-10 bardaktır ancak hepimiz o kadar farklıyız ki, herkes için 8-10 gün bardak doğru olmayabilir. Bu noktada doğru sonuca şu şekilde ulaşabiliriz; kilonuzx30-35 ml yani bir kişi 60 kg ise 60x30-35= 1800-2100 ml olarak hesaplanır. Şunu da unutmamalısınız: İklim değişikliği, sıcak havalar, gün içindeki tükettiğiniz öğünler vb. su içme miktarınızı arttırmak için size sinyal verebilir.

Egzersiz yapıyorsanız ve terliyorsanız, gün boyunca aktifseniz, yeterince su içeren yiyecekler yemiyorsanız veya yüksek lifli bir diyet yapıyorsanız, artan miktarlara ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca idrarınızın rengine de dikkat edin – ideal olarak soluk sarı/berrak olmalıdır ve koyu sarı ise bu çok daha fazla suya ihtiyacınız olabileceğinin iyi bir göstergesidir.

Aksi takdirde, bunu çözmenize yardımcı olması için bir diyetisyenden yardım alın. Ek not, yiyeceklerin de su içerdiğini unutmayın - salatalık, karpuz, marul vb. Kendi kendini temizleyenden renkliye, daha basit kampçı tarzı su şişelerine kadar pek çok süslü su şişesi var. Sizinle ve tarzınızla hoşunuza giden her ne ise, onu daha fazla yanınızda bulundurmaya çalışın. Ayrıca gözünüzün önünde bulundurmak çok daha yardımcı olacaktır.

Telefonunuzda sizi daha fazla su içmeye teşvik eden alarmlar kurun. Alarmınızı "Hey, biraz su iç, su içmeyi unutma!" olarak adlandırmak kadar basit olabilir. Ek bonus, o gün içinde daha fazla adım atmaya çalışıyorsanız, alarmı "Bir bardak su almak için kalkın!" gibi nazik bir dürtme ihtiyacınız olan tek şey olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR