Huş ağacı

Huş ağacı bitkisinin tam olarak ne olduğu çoğu kişi tarafından bilinmese de huş ağacı için mutlaka bir yerlerden duyup kulak aşinalığı kazandığımız bir bitkidir diyebiliriz. Soğuk iklimde yetişen ve bu sebeple kuzey ülkelerinde oldukça fazla bulunan huş ağacı için nemli toprak ve asiditesi yüksek toprak oldukça önemlidir.

Ağacın dış görünüşü de anlatılmaya değer olup ne çok kalın ne çok ince bir gövdeye sahiptir. Ağacın dış kısmı beyaz kabuklarla kaplı, dallarıysa da orta inceliktedir. Dış görünüş olarak, huş ağacı yumuşak ve parlak bir yapıda olup narin bir ağaç olarak gözükse de özünde oldukça sağlam yapıda bir ağaçtır.

Huş ağacının bu denli popüler ve önemli kılan etkense huş ağacının tohumundan, yapraklarından ve kabuklarından birçok fayda sağladığı için bitkisel ilaçlar kategorisinde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca, nisan ve mayıs aylarında küçük meyveler vermeye başlayan huş ağacı, içerisinde çeşitli uçucu yağları, flavonidleri ve C vitamini de oldukça yüksek oranda barındır.

Hem yapısı hem de içeriğiyle, huş ağacının tohumundan yapraklarına kadar hemen hemen tamamının tüketilebilir olması, huş ağacını diğer bitkilerden çok daha farklı bir yere koymak için yeterlidir.

Genel olarak bakıldığında, huş ağacının faydaları arasında romatizmalar ağrılara, böbrek yetmezliğini önlemede, Alzehimer gibi nörolojik hastalıkların azalmasında, kan temizleyici özelliğiyle kirli kanı ve ödemi vücuttan uzaklaştırma konusunda vücuda sağladığı yararları yadsınamaz. Üstelik, sağlık için faydalarının yanı sıra mobilya sektöründe de oldukça ön plandadır ve kontraplak üretimi için bir kaynaktır.

Huş ağacı bitkisinin daha çok romatizmal ağrılara iyi geldiği bilinse de aynı zamanda ödem söktürücü özelliği de mevcuttur. Böbrek dostu bir bitki olmasından kaynaklı huş ağacı yaprağının çayını içmek hem böbreklere hem de idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için iyi bir seçenektir. Aynı zamanda vücudunuzda biriken ödemleri atmanın da bir başka yoludur huş ağacını diyetlere eklemek.

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz huş ağacının başka bir faydası da kas ağrılarına, eklem iltihabı ağrılarına ve baş ağrılarına iyi gelen bir ağrı kesici özelliği olmasıdır. Bunun nedeni ise içinde bulundurduğu terpenler, flavonoidler ve kateşin gibi organik bazlı bileşenler sayesindedir. Bu sayede kimyasal herhangi bir ilaç kullanmadan tamamen bitkisel yollarla ağrılarınızı gidermek mümkün olabiliyor.
Cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmez bir parçası olan doğal kaynaklı ürünler gözle görülür etkilere sahip bir bakım deneyimi sunar.

Cilt bakımı dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen işlemler nemlendirme, yaşlılık görüntüsünü azaltma ve gerginlik kazandırma gibi faaliyetlerdir, bu işlemleri yaparken de doğal içerikli yağlar ve ürünleri kullanmak tabi ki de çok büyük bir artı kazanılmasını sağlar. Bu doğal ürünlerin arasında da en iyi olan ürünlerden birisi de huş ağacı özüdür.

Cilt üzerinde yatıştırıcı etkiye sahiptir ve cilt tonu dengelenmesinde oldukça etkili bir içeriktir. Başka içeriklerle beraber huş ağacı özü katılmış doğal içerikli ürünler cilt için iyi bir temizleyicidir. Temizlemesiyle beraber cilt üzerinde rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkileri de göz ardı edilemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR