Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Demir attın yalnızlığa Samsunspor…

Gaziantepspor’da sezona bizim gibi kötü başlayarak devam ederken teknik direktör değişikliği ile yeniden göreve gelen Rumen çalıştırıcı Marius Sumudica ile geçen hafta ilk galibiyet ve oyununda da farklılık göstermeye başlamıştı.

Genelde ofansif 4-3-3 dizilişi ile çalıştırdığı takımları sahaya süren Sumudica , bizim de kötü gidişimizi ve hafta içi zamansız teknik direktör ayrılığını iyi süzerek çok kolay bir galibiyet aldı.

Hafta içi olması, bir türlü alınamayan galibiyet üzerine taraftarda kırgınlıklardan , küskünlüklerden nasibini almıştı. Tarif edilemeyen bir kötü atmosfer ile stadyumdaki yerimizi aldık.

Samsunspor’un maç önü futbolcularının ısınmasında, kenardan orta yapılarak kaleye atılan ısınma şutlarında o kadar ciddiyetsizlik mevcuttu ki dağlara taşlara atılan şutlardan bu maça takımın hazır olmadığı çok net belli oluyordu. Son derece ciddiyetsiz bir maç ısınması vardı.

Maçın başlaması ile ilk golü ve 16. Dakika da ikinci golü yediğimizde, ilginçtir şaşkınlık kimse de yoktu. Gollerden sonra özellikle kalecimiz Okan başta olmak üzere futbolculara ve şeref trübününe doğru ıslıklamalar aleyhte tezahüratlar başladı.

Özellikle ’’Bizleri Aleme Rezil Ettiniz’’tezahüratları ile ilgililere taraftar gerekli mesajı verdi. Oyunculara bu mesaj tam verildimi? Zannetmiyorum . Çünkü sahada sadece üç yerli, sekiz yabancı futbolcu vardı.

Samsunsporlu futbolcular sahaya maç seçerek çıkmışlardı. Kesinlikle bu maça hazırlanılmamıştı. Bu konuda çok iddialı bir gözlemim de oldu. Hüseyin Eroğlu giderken herhalde tüm yardımcı teknik kadroyu da götürdü. 17. Dakika da ikinci golü yedikten sonra Samsunsporun yedek futbolcuları saha kenarına ısınmaya giderken futbolcuların başında duran ve konileri yerleştirerek oyuncuları ısıtan yardımcı antrenör yoktu.

Oyuncu değişikliği numaratörünü kaldıran kravatlı takım elbiseli saha görevlisi Samsunsporun yedek oyuncuları için ısınmasında kullanacakları konileri tek tek yerleştirdi. Oyuncular kendi başlarına kafalarına göre gayri ciddi kenarda ısındılar. Bu bile bana kulüpte işlerin iyi yönetilemediğini göstermeye yetiyordu. Kurumsalın ayak izlerinden eser yoktu.

Oyun ile ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. Çünkü pas yapamayan, pres yapamayan, güçsüz, bırakın baskı yapmayı zar zor geri dönen bir takım sahadaydı. Kaleci Okan kesinlikle bu takımla mayası tutmadı. Seyirci biletini kesti. En iyiler ikinci yarı oyuna giren Osman ile Zeki idi gerisini düşünün.

Ne yazık ki BİR puanla ‘’Demir Attık Yalnızlığa’’ ligin dibinde yalnızız.

Rıza ÇALIMBAY’ın çok elden geçirmesi gereken iş var.

Ama benim ümidim halen var.

Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR