Çocuk mu? Genç mi?

Merhabalar sevgili dostlar,

Uzaktan da olsa bir hal hatır sorayım sizlere, Nasılsınız? iyimisiniz ?işleriniz güçleriniz nasıl?Çoluk çocuğunuz nasıllar ? İnşallah sağlık sıhhat ve afiyettedirler.Hepinizin mutluluk yağmurları altında şemsiyesiz kalmanızı dilerim.Rabbim her şeyi gönlünüze göre versin.Gülmeyi bırakın tebessüm etmeye dahi ihtiyacımız olduğu günümüzde yüzünüzden tebessümler eksik olmasın.

Sevgili dostlar,

Çocuklarımız bizlerin canı ciğeridir.Onlar için her türlü fedakarlığa katlanır her türlü sıkıntıya eyvallah deriz.Eğitimleri ve öğrenimleri için elimizden gelen gayreti gösteririz.Hepimizin içerisinde olan tek bir duygu vardır onlar için Ailemize,Devletimize ve milletimize karşı sorumluluklarını bilen bir anlayış içerisinde yetiştirmek.

Bir anne ve baba için çocuğu 50 yaşına da gelse gözlerinde hala çocuktur.Öyle değimli sevgili dostlar.Ama bu işin birde bilimsel yönüne hukuki yönüne bakmak lazım.Bizler dedimya çocuk dediğimizde yaşı ne olursa olsun evladımızdan çocuk diye bahsederiz.Benim çocuk..Bizim çocuk vs. gibi.Ama atladığımız bir yer var,çocuklarımız 12 yaşına kadar çocuğumuzdur bu yaşdan sonra onlar ergenlik dönemine girmişlerdir. Yani bizim tabirimizle delikanlılık dönemleridir Bu yaşdan sonra bizim çocuk diye görmeye çalıştığımız gençler kendilerini bulundukları ortama göre şekillendirmeye çalışırlar.Gelecekleri için yön belirlemeye çalışışırlar..Yani çocukluktan çıkmışlardır.25 yaşından sonra ise artık onlar adam olmuşlardır.Hayatlarını idame ettirebilme noktasında gerekenleri yapacak noktada olurlar.Yine bizim tabirimizle artık büyümüşlerdir.

Ergenlik dönemi UNESCO ya göre 15 -25 yaşlar arası gösterilirken, Birleşmiş Milletlere göre

12-25 yaşları olarak değerlendirilmiştir.

Adana'da bombalı eylemi gerçekleştiren sözde çocukların yaşlarına bir bakalım 15,16,17..Sevgilisini hunharca katleden çocuğun yaşına bakalım 17…Maşallah bu çocuklar ne kadar da çok şeyi öğrenmişler.Ne çocuklar ama bunlar afeti devranlar maşallah.

Bu çocuklar öyle bir çocuk ki;

Devletimizin askerine Polisine taşlar atabiliyor, Molotof kokteyli atabiliyor,

Bu çocuklar öyle çocuk ki :

Bayrağımızı yırtıp ayaklar altına alıp çiğneyebiliyor.

Bu çocuklar öyle bir çocuk ki :

Ellerinde PKK bayrakları ile Eylem yapıyorlar..

Bu çocuklar öyle bir çocuk ki :

Eylemlerde yere düşen Polisimize tekme tokat sopa saldırıyorlar..

Bu çocuklar öyle bir çocuk ki:

Yedi Düvel Bir araya gelse bunlar gibisi zor çıkar.

İlgililer ilgisizler kanunlar yönetmelikler bunlara birde ne güzel çocuk adını koymuşlar..Bırakın bu çocuk laflarını, hergeleleri evlendirseniz çocukları olacak.Ergen olmuş birini yani kısaca üreme yetisi olan birini çocuk saymak doğanın işleyişine,Unescoya ve Birleşmiş Milletlere aykırıdır.Tabi bunları çocuk saymak dinimize de aykırıdır.Akil baliğ olmanın yaşı da bellidir inancımızda.15 – 18 arasındaki biri nasıl çocuk olur..Onlar gençtir GENÇ..

Haberlerde izliyoruz,gazetelerde okuyoruz taş atan çocuklar diye bahsediliyor onlardan.Masumane bir şekilde yani çocuk onlar işte gibilerinden.Onlara çocuk demekle genç demenin arasında inanın çok büyük farklılıklar vardır.

Onlara çocuk diyerek Türk Milletinin gözünün içine baka baka yalan söylemektir. Ayrıca Türk Milletinin çocuklara karşı olan şefkat ve merhamet duygularını istismar etmek demektir.Onlar bunlara çocuk diyecek bizde vahhh vahhh kandırılmış bu çocuklar yazıkkk şunlara bak ya bunlar daha çocuk diye sempati gösterip kızgınlığımızı kaybedeceğiz.

Eğer bunlara haberlerde çocuk yerine genç denilse,bir gurup genç askerimizi polisimizi taşladı,yuhaladı dense ne düşünürsünüz birden bire..Açık yüreklilikle söyleyin çekinmeyin kendi kendinizden söyleyin söyleyin..Ben hemen içimden geçeni söyleyeyim Hainler..Ben böyle gencin..Vatan devlet polis asker düşmanı gençler ..Daha fazlasını da söylüyorum ama burada yazamam sevgili dostlar.

Çocuk ve Genç..İkisinin arasında kavram olarak çok büyük farklılıklar vardır.Birde bize lanse edilen yanları..Çoluk çocuk işte bunlar.Hadi be gidin buradan neresi çocukmuş bunların..Hepsi genç işte.

Eğitim şart şart her alanda.O çocuk diye tabir edilenlerinde çocukken eğitime ihtiyaçları var tabi onları sokağa salan annelerin babalarında.Maşallah bir aile ortalığa bir salıyor en az 10/15 çocuk..Sanki arı kovanından çıkıyor bu çocuklar.O çocuk gördükleriniz genç olup baş belası oluyorlar.

Bu baş belalarının artık devlette farkına varmalı..Hele o haberleri yazanlar,yorumlayanlar daha çok farkına varmalı..O taş atanlar,Molotof Kokteyli atanlar,Bomba atanlar,Kurşun sıkanlar,Eylem yapanlar,Yol kesenler ÇOCUK MU? GENÇ Mİ?


Sevgi ve saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR