Çizgiyi Geç-me!

Samsun Yabancılar Çarşısının yıkılıp, yeni inşaatının başlamasıyla birlikte gündeme gelen ve hala da gündemde olan bir konu var; 'Kıyı Kenar Çizgisi.' Açılan dava neticesinde Yabancılar Çarşısı bulunduğu yer nedeniyle kıyı kenar çizgisine uymuyor.

 7 Ekim Salı günü Denge Gazetesinde "Çifte Standart" başlığıyla yayınlanan haberde;  'Yeşilyurt Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi'ne ait olan limanının depolama tesislerinin Kıyı Kenar Çizgisine aykırı olmasına rağmen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapılan 'özel' değişikliklerle kanuna uydurulduğu öne sürüldü.' ayrıntılarına yer verildi.
 8 Ekim Çarşamba günü yine Denge Gazetesinde 'İşte adalet!' başlıklı haberi okuduk. Haberin içeriği yine Yabancılar Çarşısı...
 Haberde; Samsun 1. İdare Mahkemesi kararını verdi: “3621 sayılı Kıyı Kanununun 6. ve 7. maddesinde belirtilen yapılar arasında sayılmayan çarşı inşaat için verilen yapı ruhsatında uyarlık görülmemiştir." ayrıntılarına yer verildi.

Bir vatandaş olarak şunları sormadan geçemiyorum;

1- Yeşilyurt Şirketi özel izin alabiliyorsa neden Yabancılar Çarşısına da al(a)mıyorlar?
2- Yabancılar Çarşısı Kıyı Kenar Çizgisinin içinde de Samsun" da sahil kesiminde bulunan diğer binalar bu çizginin dışında mı?
3- Sahil kesiminde bulunan birçok yapı, çok katlı binalar var. Neden bunlar değil de yabancılar çarşısı?
4- Kıyı Kenar Çizgisi dikkate alınacaksa eğer, Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu, Atatürk Kültür Merkezi ve Valilik binası gibi önemli binalara da dava mı açılacak?
      5-Yani Samsun alaşağı edilip yeniden mi kurulmalı?

Çizgiyi geçme Samsun. Çizgiyi Geçme!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yeşim Akar Arşivi
SON YAZILAR