Cezalar Caydırıcı Olmalı

Günlerdir Türkiye nin gündeminden düşmeyen şike dalgası birinci dalga ikinci dalga diye günden güne yayılıyor; kısacası türk futbolu büyük bir deprem yaşıyor.
Futbol var olduğundan beri farklı boyutlarda olmak üzre bu şike denilen illet var ne yazık ki.
Ligler başladığında bir heyecan sarar tüm taraftarları ve sporseverleri; bilmezler ki lig çoktan şekillenmiş, bilmezler ki bu oyun sadece yeşil sahalarda oynanmıyor. Bırakın şike olaylarını ülkemize iddaa sektörü girdikten sonra bile bir takım senaryoların açık açık döndüğünü görebiliyor ve anlayabiliyoruz.
Bugün şike olayı ile ilgili atılan bu adım doğru olandır, hatta geç bile kalınmıştır. Bununla ilgili uygulanacak cezaların yeni uygulama ile birlikte caydırıcı olması izleyicilerin ve taraftarların gönlünü daha rahat kılacaktır.
Yazık değil mi haklarında iddaa edilen büyük kulüp camialarına ve taraftarlarına? Şahısların yaptığı bu çirkin senaryolar kendilerine olduğu kadar kulüplerine hatta türk futbolunada büyük ölçüde zarar verecektir. Süper Lig, Bank Asya yada alt gruplar vs. tamam bunları anladık ama zamanında A Milli takımda bile şike yapıldığı iddaa edildi. Eğer ne zaman kime diye merak ediyorsanız yıl 1999 Maceristan- Portekiz mücadelesinde Maceristan ın galibiyeti ancak Türkiye yi gruplara bırakacaktı. Bununla ilgili teşvik ödendiği iddaa edildi. Belki zor olacak ama artık bu pislik ülkemizden temizlenmeli.
Samsunspor a gelince:
Bolu Gerede deki birinci etap kamp çalışmalarını tamamlayan ekibimiz ikinci etap için Salı sabahı Avusturya ya uçtu. İlk hazırlık maçını Karabük önünde kaybettik. Tabi ki bu bir ölçü değildir. Bunu hocanın sahaya deneme amaçlı sürdüğü oyunculardan da anlayabiliyoruz. Hemen hemen her oyuncuya şans tanıyıp kimin neler yapabildiğini görmek istedi Petkoviç.
Ligin başlamasına bir aydan az bir süre kaldı. Umarım yurt dışı kampınıda olumlu geçirip hazır bir şekilde dönerler Samsun a.
Dalga dalga yayılan şike iddaasının diliyorum ki Samsunspor a bir yeli dokunmaz.
Yeni sezonda buluşmak dileğiyle.
Hoşçakalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR