BU SEÇİM HERKES İÇİN KADER SEÇİMİ

    Köşe yazımıza başlamadan önce Bangladeş'te idam edilerek şahadet şerbeti içen Abdülkadir Molla'ya Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine ve İslam âlemine başsağlığı diliyorum. Allah bizleri Müslüman kimliğine bürünmüş zalimlerin zulmünden emin eylesin, bu tür zalimler ülkemizde de çok var, işlerine gelmeyen haberleri yapan gazetelere operasyonlar düzenlettirip evlerini, iş yerlerini, araçlarını arattıran siyasetçilere söylenecek tek söz Allah'ın lanetinin onların üzerinde olmasını Yüce Mevla'dan dilemektir. Onlar her ne kadar iki dünya inancına sahip olduklarını söyleseler de asla iki Dünyaya inanmazlar onlara göre Fani Dünyada her şeyi tıkırında olanların gerçek dünyada da her şeyi tıkırında olacak ama bu tür insanların da sonlarının yakın olduğunu unutmamalarında yarar var. Konuyu fazla uzatmadan asıl konumuza geçmek istiyorum.

                Herkesin merakla beklediği ilçe Belediye Başkan adaylıklarının kesinleşmesine çok az bir zaman kaldı, CHP hariç Ak Parti ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladılar, CHP'nin adayı da üç aşağı beş yukarı belli. Bu arada bir de Belediye Meclis üyesi olmak isteyenlerin talepleri tüm partilerde patlama noktasına geldiğini göz önüne alacak olur isek şunu açık ve net söylemek isterim ki tüm siyasi partilerin Belediye Meclis üyeliklerine aday göstereceği isimleri tek tek ele alarak amel defterlerini açıkça ortaya koyacağımı herkesin bilmesini istiyorum. Zira aldığım bazı duyumlar hiç de iç açıcı değil örneğin daha önce bir partinin gençlik kollarında çalışmış, o peratinin Belediye Başkan adayının bir belediyenin Başkanlığını kazanması sonucunda Belediyenin tüm kaldırım ihalelerini alıp daha sonra Başkan'ı terk eden bir kişinin MHP'den İlkadım Belediye Meclis üyeliğine konulacağı bilgisi geldi. Bu adam öyle bir adam ki daha önce bir ülkenin Fahri Konsolosluğunu almak için epey bir yol kat etmişti, olay bize intikal eder etmez anında müdahil olup bu işi engelledik. Neden engellediniz derseniz adam o kadar zararlı bir adam ki sormayın gitsin iktidar partisine yanaşmak istedi önce listelerine girdi ama girdiği liste seçimi kaybetti de millet kurtuldu. Adamın ahlaki zafiyetinden tutun da ticari iflaslarına varıncaya kadar  olmadık işleri var ama buna rağmen onu hangi Babayiğit!... Listesine koyacak çok merak ediyorum. Bunun dışında bazı çete davası sanıklarının da meclis üyeliklerine müracaat ettiklerini hatta Belediye Başkan adayı ile anlaşıp partinin parasını yemeye karar verdiklerini öğrendim zamanı gelince bunların tamamını yazacağım.

                Önümüzdeki yerel seçimler siyasette kader seçimleridir, neden böyle diyorsun derseniz  bu seçimde  Ak Parti alacağı oy sonucuna göre Başbakan'ı Cumhurbaşkanlığına aday yapacak, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Ak Parti  dağılma veya ikiye bölünme sürecine girme ihtimali çık fazla olduğundan herkse şimdiden istikbaldeki geleceğine yatırım yapıyor. Ankara'da işler ciddi anlamda karışık, hal böyle olunca da İllerde de İlçe Belediye Başkanlıkları ona göre şekillenecek. Ak Parti'de ilçe Belediye Başkan adayları tespit edilirken Vekillerin oyları, İl Başkanının oyu ve Büyükşehir Belediye Başkanının oyu ile belirleniyor. Örneğin altı vekil artı İl Başkanı artı Büyükşehir Belediye Başkanı toplam sekiz kişiler bu sekiz kişiden beş kişinin oyunu alan ilçe Belediye Başkanı olur. Siyasetteki dengeler ve istikbalde olması muhtemel Milletvekilliği seçiminde yapılacak temayül yoklamalarından alınacak oylar da göz önüne alındığında burada işi en zor olan kişi İl Başkanıdır. Zira siyasette teşkilatçılık anlamında son dönemini yaşadığını kendisi de biliyor, yerel seçilerdeki tavrı istikbalde ya kendisini çok iyi bir yerlere taşıyacak ya da bitecek.

                Dilerseniz ne demek istediğimi biraz daha açayım, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının tespitinde aday olmayı düşünen Ahmet Yeni Bakan Kılıç ve İl Başkanından beklemediği bir tavrı  görünce haklı olarak onlara küstü ve artık onlarla birlikte hareket etmiyor. Her ne kadar bu tavır çok şey ifade etmese de siyasette her şey olabilir ve oysaki sadece iki Vekilin olduğu taraf çok şey ifade etmiyordu, ama şimdi durum değişebilir. Örneğin Atakum İlçesinde İlin tarafı olduğu ittifak İshak Taşçı ile Cukkacı başının adını verirken karşı taraf Adem Bektaş'ın adını verdi. Peki sizce bu durumda anketlerden birinci çıktığı açıkça ortada olan Hüseyin Dereli  İl kongresinde mevcut Başkan'a verdiği desteğin karşılığında böyle bir durumla karşılaşınca ekibi olan Atakum ilçe yönetimi bir daha   mevcut İl Başkanına destek verir mi? Gelelim bir başka ilçe olan Canik'e,  Osman Genç il kongresinde ekibi ile birlikte dimdik mevcut İl Başkanının arkasında durdu Büyükşehirde İl kendisine destek vermediği bir yana şimdi Vekillerin bir kısmı ile Bakan  tekrar Canik'de aday olmasını istemiyorlarmış.  İyi güzel de Canik teşkilatı Osman Genç'in teşkilatı değil mi yarın o teşkilat kimin yanında duracak?

                Gelelim başka iki ilçeye mevcut İl Başkanının olmazsa olmazı olan Çarşamba Belediye Başkanının değişmesi noktasında ilçe Başkanlığından istifa edip aday olan Mehmet Köse aday olamaz ise İl Başkanının prestiji ne olacak? Yine İl Kongresinde mevcut İl Başkanının en hararetli destekçisi olan Havza ilçe teşkilatı ve kadim dostu Hamamcının dediğinin aksine hareket ederse işi çok zor. Şunu açık ve net ifade edebilirim; Ak Parti Genel Merkezi tüm Vekillerin görüşünü mektupla aldı, Kutsal İttifak'ın İlkadım adayı Erdoğan Tok, Atakum adayı İshak Taşçı, Kavak adayı Salih Çelik, Ladik adayı Selim Özbalcı diğerlerini henüz tam net bilmiyorum öğrenince paylaşmak üzere. Kalın sağlıcakla…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR