Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Bu bizim farkımız

"İngiltere'den Oxford, Amerika'dan Ferris State ve Türkiye'den Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle, İzmir'in Seferihisar ilçesinde uluslararası yaratıcı yazarlık okulu açılacak. Dünyaca ünlü yazarların ağırlanacağı merkez, 'hayal endüstrisi' olarak tanımlanan senaryo ve metin yazarlığı konusunda dünyaca ünlü bir merkez olmayı hedefliyor. Konuyla ilgili olarak; Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, Uluslararası Yaratıcı Yazarlık Merkezine belediye tarafından tahsis edilen yer ile ilgili yapılacak olan imza töreni için, 29 Kasım 2011'de (Saat ve yer bildirilecektir) Ondokuz Mayıs Üniversitesinde olacaktır. M. Tunç Soyer aynı gün, saat 14.00'te, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, “Sakin Şehir”in (Cittaslow) Türkiye'deki başkenti olan Seferihisar'ın hikâyesinin anlatılacağı bir konuşma da yapacakır." diyen bir metin aldık OMÜ'den. Siz Arka Oda okurları bunu hatırlıyor olmalısınız. Sahi biz bu haberi vereli kaç gün olmuştu? Hatırlatalım isterseniz; 19 Kasım yani 6 gün önce..Gücenmece yok!!

AMERİKA İFLASIN EŞİĞİNDE!

Dün DemirDöküm Samsun Yetkili Satcısı Ceylan Isı'nın yenilenen yüzünün açılış törenine katılan Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Grosser, ""Türk ekonomisi orta ve uzun vadede güçlü bir ekonomi. Bu krizler aşılacaktır. Biz Türkiye'ye güveniyoruz. Güvenmesek 500 milyon eurodan fazla yatırım yapmazdık. Mevcut yatırımlarımız ve büyümelerimiz devam edecek. Bunun yanı sıra yeni yatırımlar da yapacağız." dedi. Sözlerinin başında "Şimdi temel olarak ekonomiye baktığınızda ne kadar kriz varsa o kadar da fırsat var demektir. Türkiye'ye güveniyoruz" diye ifade kullandı. Türkiye'de kriz yok mu? Sorumuz askıda kaldı. Öyle ya, ne kadar kriz varsa o kadar fırsat olduğuna göre ve de Türkiye fırsatlar ülkesiyse bunun açıklaması nedir, Sayın Christoph Grosser?
Grosser Amerika'yı işaret etti. "Amerika krizin eşiğinde" DHA'dan Yaprak Koçer şaşkınlıkla "koskoca süper güç ABD krizin eşiğindeyse.." diyordu ki, Grosser, "Yeni bir süper güç çıkar" deyiverdi.
Koskoca DemirDöküm'ün Genel Müdürü ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Samsun'da bir açılışa katılıyor bizim basınımızdan kimsecikler yok. Sadece biz ve DHA.. Haberleri mi yoktu peki? Sanmıyorum.

Günün Fotoğrafı

GÜZEL SÖZ

Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır.
Mustafa Kemal Atatürk

KALEM SİZDE

SON DAKİKA: Bedelli Askerliğin Peşinatını İnternetten Bankaya Havale Yaparken Parmağını İncilten Vatandaşa Gazi Ünvanı Verildi....
(Bayram Ok)
****

Engelli memur alımı için sınav tarihi açıklandı. Sınav tarihi 29 Nisan 2012 olup başvuruların Ocak Ay'ı itibarı yapılacağı bildirilmiştir. Ayrıca her il de Ocak Ay'ından başlamak üzere sınav tarihine kadar kurslar duzenlenip adaylar sınava hazırlanacaktır
(Yakup Beyazer)
****

Dünyada öğretmenler günü 5 Ekim'de kutlanır. 24 Kasım Atatürk'ün kendini başöğretmen ilan ettiği gün ve aynı zamanda 12 Eylül cuntası tarafından "Öğretmenler Günü" olarak kabul ettirilmiştir. Öğretmenlere ve onların günlerini kutlayanlara bir kere daha geçmiş olsun.
(Fuat Uğur)
****

Cumhuriyet ilan edilir.Atatürk'e: Paşam vekil maaşlarını artıralım ne kadar olsun denir? Atatürk: Öğretmen maaşını geçmesin- der.
(Ersin Erge)
****

KÖPEĞİNİZİ ÖDÜNÇ ALABİLİR MİYİM?

Bir adam sabah yürürken ilginç bir cenaze korteji fark
eder.

Önde giden köpekli bir adam, arkasında bir tabut ve 10 metre
arkadan gelen bir başka tabut, arkalarında tek sıra olmuş yaklaşık 200 adam.
Tuhafına gider. Kafilenin başındaki adam kuşkusuz cenazenin sahibidir diye yanına yaklaşır ve sorar: "Beyefendi, bu üzüntülü gününüzde hatırlatmak
istemem ama ölenler neyiniz oluyor?"
Adam yanıtlar:
"Öndeki karım arkadaki de kayınvalidem."
Vah vah başınız sağ olsun. Nasıl oldu?"
"Köpeğim karıma saldırıp öldürmüş. Kayınvalidem
karımın yardımınakoşunca onu da öldürmüş."
Adam biraz düşündükten sonra:
"Beyefendi köpeğinizi ödünç alabilir miyim?"
"Sıraya geç!"

KALKAVAN ŞAHA KALKTI!

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sözlü ve yazılı olarak cevaplandırması isteği ile 3 ayrı soru önergesi vermiş. Bakalım Sayın Sağlık bakanı bu sorulara nasıl cevap vercek? İşte birkaç soru:
1-TBMM Şiddet Komisyonu Raporu 2008 yılında birçok parametrede Şiddette Samsun'u birinci il ilan ederken, maalesef Samsun kamu yönetimi Marka Yolculuğu gibi iktisadi olarak boşlukta duran projelere yönelmiş, sosyolojik ve psikolojik çalışmalar ve gruplar başlatılamamıştır. Samsun bu konuda hangi bilimsel çalışmalar yapılmıştır/yapılmaktadır?
2-Samsun?da kayıtlarınıza göre depresyon hastası sayısı nedir?
3-Samsun?da kayıtlarınıza göre 2007-2011 yılları arasında kullanılan anti-depresan ilaç miktarı ve gideri ne kadardır?
4-Bu konuda Samsun Sağlık İl Müdürlüğü RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'nün 2010 ve 2011 yılında yaptığı faaliyetler hangileridir?

Tanıdınız mı?

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamıza  tüm hızımızla devam ediyoruz. Ta ki siz balık-ekmekten bıktık diyene kadar da devam edeceğiz. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. Dünkü fotoğrafımız Sevgi Gölü idi.Doğru bilen Cemil Baskın oldu. Kartı bizde. Bugünkü fotoğrafta Kavaklı Kadın ne yapıyor?  Cevaplarınız için adresimiz [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık tel: 435 50 51

Şevki Yıldırım'ın Objektifi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR