BOŞ VAAT YOK HİZMET VAR

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, 12 Haziran genel seçimleri öncesi muhalefete gözdağı vererek: "Samsun'da herkes bizim getirdiğimiz hizmetlerden faydalanarak hayatına devam ediyor. Hizmetlerimizi gören herkes şunu söylüyor 'Biz boş vaatleri değil yapılanları görüyoruz' İşte durum bu"

Denge Gazetesi olarak yürüttüğümüz Pazar Sohbeti bölümünde bu hafta AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'yi ağırlıyoruz. Ülke ve Samsun gündemini değerlendirdiğimiz Ahmet Yeni, oldukça önemli değerlendirmelerde bulundu. İktidara geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetlere 12 Haziran'dan sonra da devam edeceklerinin altını çizen Yeni, "Yaptığımız hizmetler herkesin gözünün önünde duruyor ve insanlar bizi takdir ediyor. Samsun'da herkes bir şekilde Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gidiyor, Ankara, İstanbul veya Artvin'e giderken duble yolları kullanıyor. Eynel Köprüsü'nü, ikinci üniversiteyi, liseleri, ilköğretimleri görüyor. Herkes şunu ifade ediyor: 'Biz boş vaatleri değil yapılanları görüyoruz' Durum bu noktada" diye konuştu.

 

DENGE: 12 Haziran'daki genel seçim çalışmalarının devam ettiği şu günlerde AK Parti'nin birlik içerisinde hareket ettiği söyleniyor. Sizlerin bahsettiği birlikteliği muhalefette görebiliyor musunuz?

Ahmet YENİ: Biz parti olarak, teşkilat olarak birlik ve beraberliğe çok önem veriyoruz. Çünkü kendi aranızda bir kere birlik ve beraberliği sağlayamazsanız toplumda da bu birliği oluşturamazsınız. Ayrıca toplu hareket etmeden, ortak akıl oluşturmadan kaliteli ve verimli hizmet ortaya koyamazsınız. Biz gerek il ve ilçe teşkilatlarımızla, kadın kolları, gençlik kolları gerekse başbakanımızın etrafında dayanışma içerisinde hareket etmeye önem veriyoruz. Muhalefet partilerine gelince milletvekillerinden meydanlarda birinci sıradaki adayı, en fazla ikinci sıradaki adayı görüyoruz. Üçüncü sıradaki adaylar daha çok bölgesel hareket ediyor. Diğerleri yok. Ama bizim dokuz adayımızın tamamı her gün bir ilçede, bir köyde çalışmalarına devam ediyor. Çünkü bizim amacımız milletvekili koltuğuna oturmak değil millete hizmet etmek. Bu şuurla hareket ettiğimiz için dokuzuncu sırada yer alan arkadaşım en az birinci sıradaki arkadaşım kadar aşk ve heyecanla çalışıyor. AK Parti farkı budur.

 

DENGE: Muhalefet partilerinin Samsun milletvekili adaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

YENİ: Muhalefet partilerinin milletvekili adayları ile ilgili değerlendirmeyi milletimiz yapıyor, 12 Haziran'da da kararını ortaya koyacak. Biz kendi adaylarımıza bakıyoruz ve görüyoruz ki hepsi kendi alanında önemli ölçüde birikim sahibi, deneyimli, Samsun'a ve ülkeye hizmet edecek ölçüde kaliteli adaylar. Halkın içinden gelen, en önemlisi de halkımızla gönül bağı oluşturabilen, halkın hassasiyetleri ile aynı hassasiyetlere sahip adaylar. Ama muhalefet adayları ile ilgili şunu ifade etmek istiyorum. Çalışmalarını yaparken oy toplamak adına iktidarı eleştirirken yıkıcı bir üslup takınmaktan, yalan ve iftiradan uzak durmalıdırlar. Çünkü bu millet yapılanı da yapılacak olanı da görüyor.

DENGE: 12 Haziran'daki seçimler için vaatleriniz nelerdir? 12 Haziran'dan sonraki hedefiniz nedir?

YENİ: Partimiz yapacağımız çalışmaları ortaya koydu. Vaatlerimiz çok reel ve Türkiye'ye yakışır nitelikte. Biz partimizin hedefleri doğrultusunda proje üreteceğiz. 2002'de ifade ettiğim gibi kasaya ve masaya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Önce yarım kalan çalışmalarımızı tamamlayacağız. Tersane, Samsun-Sinop-İstanbul yolu, ikinci üniversite, hızlı tren vb çalışmalarımız devam edecek.

DENGE: Son günlerde yaşanan kaset olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

YENİ: Üzücü olaylar. Kimsenin başına gelmesini istemem. İlgililer istifalarını sundular. Ancak muhalefetin ilgili ilgisiz her konuda hükümeti suçlamaları çok yanlış ve talihsiz bir davranış. AK Parti'nin milletin teveccühünü kazanmak için bu tip materyallere ihtiyacı yok. Biz yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla açık ara zaten öndeyiz. Bizim yetiştiğimiz medeniyet başkalarının ayıplarını açığa vurmayı değil gizlemeyi gerekli görür. Biz bu bilinçle yetiştik ve halen bu bilince sıkı sıkıya bağlıyız. Bu sebeple herkesin yaptığı hataları önce kendine mal etmesi lazım. Herkes kendini sorgulamalı.

DENGE: ÖSYM'de yaşanan sıkıntıları nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce yapılan açıklamalar tatmin edici mi?

YENİ: Ben bu konuda bir sıkıntı görmüyorum. Zaten mahkeme de kararını açıkladı. Kopya diye bir şey yok. Muhalefet bu konuda da ölçülü davranmayarak olayı “nasıl oy devşiririm” noktasına getirdi. Oysa incelemenin bitmesini, mahkemenin kararını açıklamasını beklemeliydi. Öğrencilerimiz rahat olsun.

DENGE: Yüzde 10'luk seçim barajı konusunda ne düşünüyorsunuz?

YENİ: Ben bu barajı istikrar için gerekli görüyorum. Önceki dönemleri bir hatırlayın. Koalisyon hükümetlerinin hemen hemen tamamı ortalama 1,5 yılda hükümeti bırakıp gittiler. Ne zaman koalisyon olduysa istikrarsızlık oldu, ekonomi küçüldü, uluslararası platformda itibarımız sarsıldı, yatırımcı kaçtı. Ama AK Parti tek başına iktidara geldiği günden itibaren istikrar ve güven ortamı oluştu. Tüm seçimler belirlenen tarihte yapıldı. İtibarımız arttı. 65 ülke ile vizeler kalktı. İstikrar ve güven ortamının devam etmesi için yüzde 10'luk seçim barajı gerekli.

DENGE: Önümüzdeki dönemde nasıl bir meclis öngörüyorsunuz?

YENİ: AK Parti gelecek dönemde zannediyorum 390-400 milletvekili ile yine tek başına iktidar olacak. CHP'de çok bir oy artışı görünmüyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ardından estirilen rüzgar da durdu. Kendinden başka kaynak göstermediği vaatlerine millet gülüp geçiyor. MHP şu an sınırda görünüyor ama büyük ihtimalle barajı aşamayacak. Her iki parti de Ergenekon'dan yargılanan isimleri aday gösterdi. Millete komplo kurmaya çalışanları milletin vekili olarak meclise sokmaya çalışıyorlar. Bu, millete hakarettir. Millet bu hakaretin altında kalmaz. Aksine altta kalan, barajı aşamayan muhalefet olur.

DENGE: Vatandaşın size ve AK Parti'ye bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

YENİ: Bu soru vesilesiyle öncelikle tüm Samsun'lu hemşerilerime teşekkür etmek istiyorum. İki dönem beni milletvekili olarak seçtiler. Biz de inanın milletimizi mahcup etmedik. Dik durduk, taviz vermedik. Kimseyi aldatmadık. Verdikleri oylara layık olmaya gayret ettik. Fildişi kulelerden millete bakmadık. İşte bu sebeple milletimiz AK Parti'yi seviyor, bize destek vermeye devam ediyor. Sadece anketler değil biz köy, kasaba, şehirleri dolaşıyoruz. Kavak'ın Başalan, Vezirköprü'nün Susuz, Yakakent'in Mutaflı, Alaçam'ın Gümüşova Köyü'ndeki vatandaşımız bizi bağrına basıyor. Sizler de takip ettiniz. Seçim Koordinasyon Merkezimizin açılışında toplanan kalabalık hemen hemen CHP'nin meydan mitingi kadardı. İlçe SKM açılışlarımız yine öyle. Bu millet ancak kendine geldi, dünyada hak ettiği onur ve gururu yaşamaya, dik bir şekilde yürümeye başladı. Bu sebeple milletimiz bizi seviyor, AK Parti'yi seviyor. Buradan milletimize seslenmek istiyoruz. Biz bu sevgiye layık olacağız. Emanetlerini yere düşürmeyeceğiz.

DENGE: Samsun'daki siyasi gündemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

YENİ: Samsun'da sahada AK Parti var. Karış karış geziyoruz. Sıkmadık el bırakmıyoruz. Hizmetlerimizi hatırlatıyoruz. Hesap veriyoruz. Yapacaklarımız konusunda bilgi veriyoruz. Dokuz adayın tamamı sahada. Diğer taraftan milletimiz yazılı ve görsel medya aracılığıyla her şeyi takip ediyor. Yapılanları gözünün önünde görüyor. Herkes bir şekilde Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gidiyor, Ankara, İstanbul veya Artvin'e giderken duble yolları kullanıyor. Eynel Köprüsü'nü, ikinci üniversiteyi, liseleri, ilköğretimleri görüyor. Herkes şunu ifade ediyor: “Biz boş vaatleri değil yapılanları görüyoruz.” Durum bu noktada.

DENGE: Samsun ile ilgili yatırım ve projeleriniz nelerdir?

YENİ: Samsun'da özellikle istihdamı artırıcı desteklerimiz sürecek. Beş yıldızlı otellerimizin yapımı devam ediyor. 1500 yataklı sağlık kampüsü kuracağız. Ankara-Samsun hızlı treni konuşuyoruz. Rusya ile uçak seferleri yolcu sayısına bağlı olarak oluşturulabilir. Sinop üzerinden İstanbul'a duble yol bağlanacak. İlçe hastanelerimizin yapımı tamamlanacak. Doğalgaz tüm ilçelerimize ulaştırılacak. Köylülerimiz şehirdeki insanımızla eşit imkanlara kavuşacak.

DENGE: Kürt kökenli vatandaşların sorunları ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

YENİ: Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunları çözüme kavuşuyor aslında. Asıl sorun, birilerinin çözülmesi mümkün olmayan problemler varmış havası estirmeleri. Böyle bir şey yok. Biz 74 milyon vatandaşımızın hepsinin dertleriyle dertleniyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şu Ankara-Samsun duble yolu, hastane, havaalanı sadece Samsun'da yok. Gidin Hakkari'ye orda da var, Muş'ta da var, Şırnak'ta da var. Olağanüstü hali biz kaldırdık. TRT Şeşi biz kurduk. Anadilde eğitim imkanını biz verdik.

DENGE: 12 Haziran'da yapılacak seçimde partinizden neden başörtülü aday gösterilmedi?

YENİ: Eğer Türkiye'nin buna hazır olduğuna inansaydık gösterirdik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR