Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Bilet fiyatları

Yılport Samsunspor’un TFF 1. Lig’de şampiyon olması, gözleri önümüzdeki yıl bilet ve kombine fiyatları ile birlikte transfer mühendisliğine çevirdi. 7 Mayıs’ta yapılacak olan kupa töreninde "şampiyonluk şöleni programı, bilet fiyatları ve katılacak şarkıcılar" açıklanınca sosyal medya hareketlendi.

Kupa Şöleni için SEFO (Seyfullah SAĞIR) zaten ilk açıklanan isimdi. Rap müzik türünde çok popüler ve aynı zamanda Samsunlu olan Sefo'nun şölende yer alması konusunda herkes hemfikirdi. İrem DERİCİ ise gençlerin şarkılarını çok söylediği bir şarkıcı olması nedeni ile olabilecekler arasındakilerden en iyisi diyebiliriz. Özcan DENİZ ile ilgili olarak çok karşılık görmediğini sosyal medya takibim ve gençlerle konuşmalarımdan anladığımı söyleyebilirim. En büyük gürültü ise kupa şöleni bilet fiyatlarında koptu. 250 - 1000 TL fiyat aralığı aslında bana 2023-2024 sezonunun kombine fiyatlarına rehber oldu. Matematikte işleme kestirmeden gitme yolları vardır ya işte bende buradaki fiyatları hangi tribünü düşünüyorsanız bilet fiyatını on ile çarpın 2023-2024 kombinenizin fiyatını öğrenin diye yorumladım.

Kupa şöleninin planladığı gibi kalabalık ve organize olması en büyük temennimiz. Kalbimizden geçen bu fiyatlarda bir değişiklik ya da farklı kampanyalar yapılması. Mevcut fiyatlanma devam ederse çok yoğun bir katılım olmayacağını düşünüyorum. Hatta stadın etrafındaki TÜYAP alanında seyirci gruplarının alternatif kutlamalar yapabileceği konuşulmaktadır.

Bilet, kombine ve loca fiyatlarını belirlemek önümüzdeki sezon için gerçekten çok zor bir durum oluşturuyor. Kulüp açısından bakılımca yapılacak transferler, masraflar düşünülünce hak vermemek imkansız. Zaten Yüksel YILDIRIM gibi bir başkan modeli de olmazsa Süper lig gelirleri ile güçlü bir kadro kurarak üst sıralarda mücadele etmek hayal olur.

2023-2024 Sezon bilet fiyatları ekonomik olarak seyirci için zorlanılacak fiyatlar olursa Türkiye’nin tüm futbol liglerinde bu sezon en fazla seyirci ortalaması bulunan kulüpler sıralamasında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan sonra 18507 seyirci ortalaması ile beşinci olan Yılport Samsunspor en güçlü olduğu seyirci desteğinden istediği gibi yararlanamayabilir.

Deplasmanda ve özellikle iç saha maçlarında çok büyük etkisi olan taraftarı stada tekrar çekmek için önceki yıllarda düzenlenen okullardan ücretsiz öğrenci taşıma, 1 TL'ye bilet satma, üçlü-beşli maçların birleştirilerek uygun fiyata bilet satma, kadın ve çocuklara ücretsiz bilet dağıtılması gibi çok zorlanılan ve gerekli ilgiyi görmeyen kampanyalara gerek kalmayacak fiyatlar belirlenmelidir.

Taraftar gruplarının yoğun seslendirildiği tribünler özel fiyatlandırılmalıdır. Evet bunun ekonomisini göğüslemek çok zor. ANCAK kulüp de satılacak bilet paraları ile kulübün dönmeyeceğini çok iyi biliyor. Seyirciyi tribünde tutmak için sonradan bilet kampanyaları düzenleyerek mağdur olacağımıza makul hatta çok makul fiyatlarla seyirciyi tribünlere sokarak başka gelir getirici faaliyetlerden bu açığı kapatabiliriz. Bunların neler olacağı ilerleyen yazılarımda..

Görüşmek üzere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR