Atakum Belediyesi ve sahil

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma dün gazeteciler ve muhtarlarla birlikte Atakum sahilini gezdi ve düzenleme yapılmış olmasına rağmen denizin tahrip ettiği kıyıları gösterdi.

Burma bir önemli olaya daha dikkat çekti. DHL tarafından yapılan balıkçı barınakları ve denizin içine dalgakıran olarak yapılan dolgu t lerin dalgaları kırdığını, burada kırılan , dalgaların yön değiştirerek sahili dövdüğünü ve Atakum Sahili'nin elden gittiğini söylemiş.

Sahilin tahribatı sadece balıkçı barınaklarından ve T lerden mi kaynaklanıyor? Atakum Sahilinde sadece balıkçı barınağı ve T ler değil dalgaların yön değiştirerek sahili etkilemesini sağlayan.

Eleştirilmesi ve gösterilmesi gereken çok önemli bir etken daha var. Samsun Büyükşehir Belediyesi milyonlarca ton dolgu yaparak Karadeniz'in en büyük Marinasını hayata geçiriyor. tamamlanmak üzere... Deniz dolduruluyor, Karadeniz'e müdahale ediliyor. Bu dolgunun Atakum Sahili'nin elden gitmesine hiç mi katkısı yok?

Metin Burma bundan söz etmedi. Barınaklardan daha büyük bir kütle denizde ve mühendislik hesapları bilmesem de deniz dolgusunun verdiği zararları yıllardır okudum, izledim.

Sayın Burma dün Denizevleri Mahallesi sakinleri ile de toplantı yapmış. Burada da Atakum ve orada yapılanlarla ilgili sorunlar dile gelmiş. Gürültüden şikayet etmişler Denizevleri Mahallesi sakinleri. Haklılar da . Ama çözüm olarak Eğlence Adası'ndan söz etti Metin Burma. Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylanan, Atakum Sahili'nde denizin içine yapılacak ve eğlence mekanlarını içinde barındıracak 10 dönümlük bir deniz dolgusu.

Peki bu da mı Atakum Sahili'nin elden gitmesine katkı sağlamayacak? Denizin içindeki T ler kadar, denize doldurulan milyonlarca ton kütlelerin de doğaya, sahile , çevreye zararı var. Samimi olmak gerekirse hepsine birden eleştiri getirip, hepsini birden söylemeli.

Birini bırakıp diğerini söyler ve eleştirirseniz, hem kendinize, hem ilgili kurum ve kuruluşlara, hem doğaya, hem halka, hem de temiz bir deniz ve sahil bırakamadığımız gelecek nesillere haksızlık etmiş oluruz.

 

Yapılan yanlışın kim tarafından yapıldığı önemli değil. Atakum Sahili'nde Valilik tarafından verilen yıkım kararlarının kim ya da kimler tarafından uygulanmadığını da açıkça söylememiş Başkan Burma toplantıda. Herkesçe bilinen malumu ilan etmek istemedi sanıyorum. Ama açıklanmalı, gerekçeleri ile neden ve kimlerin yararına yapıldığı , kamuoyu bilgilendirilmeli.

Bu arada Ana muhalefet partisi CHP'yi de gündeme getirmeden yapamayacağım. Muhalefet ne iş yapar Samsun'da hala bilmiyorum. Ama sanıyorum hemşehri derneklerinin yöneticilerini ziyaret eder sadece. Ülke ve Samsun gündemindeki konuları da Canik Belediye Başkanı ve gazeteler yazarsa konuşur, anlatır, değerlendirme yapar. Belediye Başkanına da muhtarlarla birlikte derdini anlatabilme çabası düşer.

CHP'de susma hakkını kullanıyor sanıyorum. Herkes konuşuyor, onlar susuyor. Allahtan AK Partili Canik Belediye Başkanı Osman Genç arada eleştirilerde bulunuyor da Sayın CHP İl Başkanı'na yol gösteriyor. Yoksa muhalefeti hemşehri dernek yöneticilerini gezerek oy topladığını sanma sanatı olarak sürdürmeye devam edecekler.

Samsun'da yolsuzluklar, usulsüzlükler aldı başını gidiyor.Hem de gizli saklı değil , alenen. Büyükşehir Belediye Meclsi'nde başkan üyenin üzerine yürüyor, CHP'de ses yok. Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktı, CHP'de ses yok. Türkiye ve Samsun gündemine düşen hiçbir konuda ana muhalefetin Samsun başkanları yok. MHP, kendi üyesinin üzerine yüründüğü için açıklama yaptı ve takipteyiz dedi. Bekleyecek göreceğiz takipteler mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR