Anlayan gelsin

SAMULAŞ Otobüs Filosunu 41'e çıkartmış . Ulaşım filosuna katılan 23 adet yeni ve konforlu otobüs katılmış. Artık fakülteden yukarı konforlu otobüslerle aktarma yaparak birkaç dakikalık ek yolculuğun tadına doyum olmaz. Yaşadık.

Raylı Samsun'a geldiğinden beri Büyükşehir Belediyesi hep bardağın dolu tarafını gösterdi. Konforlu otobüsler, konforlu trenler. Raylının verimli olması ve zarar etmemesi için de ayda taşıması gereken yolcu sayısının artması gerekiyor.Bunu başarmanın yöntemini de minibüsleri engelleme, daha doğrusu minibüsleri engellerken vatandaşları zora sokmada buldular.

SAMULAŞ ve Büyükşehir Belediyesi'nin Samsun'u Çağdaş kent yapma çözümlerinden birini Raylıda bulan sayın yetkilileri... Sırça köşklerden ve altlarınızdaki makam araçları ile özel araçlarınızdan inin de şehrin merkez dışındaki mahallelerine bir seyahat edin bakalım. Ya da ilçelere gitmeye kalkın. Önce ya yürüyeceksiniz, ya da sizin raylınız kar etsin diye fazladan ücret ödeyeceksiniz.

İşsizliğin tavan yaptığı, ekonominin gelişmediği, Tüketime yönelik yatırımların alıp başını gittiği Samsun'da vatandaşı ve dar gelirliyi düşünen yok. Vatandaşın parası ile aldığını 23 yeni otobüsle direkt olarak sefer yapmak dururken, raylıdan yukarıya taşıyacaksınız halkı.

Ve de dolmuşçulara çağrı yapacaksınız otobüsleşin diye.. Hangi parayla yapacaklar fikir veren yok... Para veren de sadece yapın. Parası ve gücü olan kalkınsın , olmayan yok olsun. Kime hizmet ediliyor, kimlerin kesesi dolarken kimler fakirleşiyor, açıklama yapılmayan , yalanlanmayan yolsuzluk haberlerinde görüyoruz.

Yolları aylardır asfaltlanmadığı için yol kapatmak zorunda kalan vatandaşla, Büyükşehir Belediyesi'nin çok sayın yetkililerinin yaptıkları işleri eleştiren karşı çıkanların vay haline. Zat ı muhteremlere söz söylerseniz yandınız. Dışlanırsınız, yok sayılırsınız. Ulaşım sorununu çözmenin yolu, raylıdan yıkarı aktarma yaparak yolcu taşıyacak otobüs almak, ya da sisteminiz kar etsin diye öğrenci servislerini bile engelleyerek, yetki gaspı yaparak insanları mağdur etmek olmamalı.

Biraz da dar gelirliyi, köylüyü, kenar mahallelerde, ilçelerde oturarak şehir merkezine gelebilmek için ya yürümek, ya da ek ulaşım ücreti ödemek durumunda olanları düşünün...

Bu mümkün değil sanırım , bunca yıldır o kadar düzeldi ki karar mekanizmalarında bulunanlar ve çevrelerindekilerin durumları," Tok açın halinden anlamıyor." .Anlamaya da niyeti yok...

Anlayan gelsin demekten başka çare de...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR