KARELERİ YAN YANA KOYUNCA FOTOĞRAF ÇIKIYOR

KARELERİ YAN YANA KOYUNCA FOTOĞRAF ÇIKIYOR

Üniversite birinci sınıfta Temel Hukuk dersi görmüştük, Hukukun nasıl oluştuğu, hangi kriterlere göre oluştuğu ve nelerin ölçü alındığı orada açıkça anlatılmakta idi. Keşke İşletme Fakültesini değil de Hukuk Fakültesi'ni okusaydım, zira son beş yıllık adliye sürecinde o kadar çok tecrübe kazandım ki bilhassa gazetecilik mesleği ile ilgili Avukattan daha fazla bilgiye sahip olduğumu söylersem abartmış olmam. Üniversitede okuduğumuz Temel Hukuk dersinde hukukun ortaya çıkışını tarif ederken aynı ekonomide olduğu gibi toplumun arz talep dengesine ve törelere göre şekillendiği ifade edilmekte. Buradan da anlaşılacağı gibi Toplumda yaşanan olayların toplum huzurunu bozmayacak şekilde Devlet tarafından tanzimine Hukuk sistemi diyorlar. Demokratik ülkelerde Yasama halkın seçtiği Vekiller tarafından yapılmakta. Uygulamada ise Devletin Hakimleri görevli olup, bazı konularda da kanaatleri doğrultusunda karar vermektedirler.

Hukuk sisteminde elde belge yoksa Savcının veya Hakimin yapabileceği bir şey yoktur, Hukuk sisteminin çalışması için bizlere çok görev düştüğü bir gerçek. Nedenine gelince Savcılar veya Hakimler önlerine gelen evraka göre işlem yaptıklarına göre bu evrakları onların önüne koyacak yine bizleriz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket edilerek işin içerisinden çıkmaya çalışanlar asla sorumluluktan kurtulmayacaklarını unutmasınlar. Hazine Operasyonu ile ilgili Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermeye gittiğimde bana aynen şunu söyledi; Şayet sen köşende ve haberlerde bu konuları yazmasaydın bizim nereden haberimiz olacaktı. Kaldı ki yazdığın konular o kadar teknik konular ki üzerinde ciddi anlamda çalışma yapılmadan, konulara vakıf olmadan, yasaları bilmeden bu işi çözmek mümkün değil. Zaten iddianamede bizim köşe yazılarımız ve haberlerimiz kaynak gösterilmek sureti ile dava açıldı, yapılan imar uygulamaları, satış işlemleri,ruhsatsız inşaata başlanması tamamen bizim ortaya koyduğumuz belgeler sonunda ortaya çıktı. Şehrin göbeğinde inşaat ruhsatı olmaksızın inşaata başlanması kimin aklına gelirdi. Müteahhit bir de falanca Belediyelerin desteği ile bu inşaat yapılmakta tabelasını asınca o belediye yetkilileri nasıl gitsin hesap sorsunlar. İşin daha da garip tarafı o tabelaların hala daha orada asılı olmaları.

Yaklaşık beş yıldır bazı konularla ilgili bilgi ve belge toplamaktayım, topladığım belgelerden yola çıkarak bir şeyleri ortaya çıkarmaya çalışmaktayım. İl Özel İdaresi ile ilgili dört yıllık süreçte topladıklarımı yeni yayınladım, başka kurumlarla ilgili topladıklarımı ise zamanı geldiğinde ve Savcılık makamına delil olarak sunulacak pozisyona geldiklerinde sunacağım. Ancak topladığım belgeler beni o kadar enteresan yönlere doğru getirmekte ki aklınız şaşar. Yıllarca dürüst bildiğimiz insanların neler yaptıklarını, malı nasıl götürdüklerini gördükçe aklım şaşıyor. Bu insanlar Deveyi hamuduyla götürmelerine rağmen piyasada itibarlı kişi olarak dolaşmaları olayın farklı bir boyutu. Bu insanlarla ilgili bana kanaatin nedir diye sorduklarında asla Haram yemezler diyordum ama ne kadar yanıldığımı görünce inanın kahroldum. İnsanlar Devletin malını bu kadar rahat nasıl yerler anlamış değilim, bu güne kadar tüyü bitmemiş yetimin parasını yiyip iflah olanı ben görmedim, göreniniz varsa söylesin.

Geçtiğimiz aylarda ziyaretime gelen bir üst düzey bürokratın anlattıkları o kadar üzücü ki anlatamam. Bu arkadaşımız halen daha üst düzey bürokrat olarak çalışmakta, konuştukları yenilir, yutulur şeyler değil. Konuşmaya sıra geldiğinde bu şehre yatırım yapmaya gelenlerin önünü tıkamamak gerekir diye bangır, bangır bağıranlar, icraata gelince dediklerinin tam tersini yaptıklarını görünce aklım şaştı. Örneğin 250 milyon dolar harcama yaparak Doğalgaz Dönüşüm Santrali yapmak isteyen bir şirket kimler tarafından engellendi? 3000 kişiye iş imkanı sağlayacak yatırımı yapmak amacı ile Demir Çelik fabrikası, Organize Sanayi ve Liman yapacak yatırımcıya bu yatırımlar neden yaptırılmadı? Bunlara kimler neden engel oldu? Kimler bu işlerin önünü kesmek için nemalandırıldı? Bu soruların cevaplarını zamanı geldiğinde vereceğim ancak şimdi erken. Peki bu yatırımcıları önünü kesenler kendi ceplerini nasıl doldurdular derseniz işte onun da cevabı bu fakirde. Bazı eksik evraklarım var, onları tamamladığımda sizlerle paylaşacağım. Ancak herkes her şeyi benden beklediği için işim çok zor, belge istediğim kişiler korkuyorlar, hem de neyden korkuyorlar biliyor musunuz? Biz bu belgeleri ortaya koyduğumuzda suçluların değil, bizim üzerimize gelinir diyorlar. Bu insanlar haksız da değiller. İl Özel idaresi ile ilgili yayınladığımız belgelerin gereğini yapması gerekenler aylardır evrak nereden çıktı diye herkesin bilgisayarını araştırdıklarını göz önüne aldığımızda insanların doğruları söylemekten korkmalarına hak vermemek mümkün değil. Bu kadar belgeyi sunduktan sonra Müfettişler gereğini yapmaz iseler işte o zaman yandı keten helvası. Ama biz başladığımız işin sonuna dek ne pahasına olursa olsun arkasında duracağımızdan kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Yazmam gereken çok daha konu var ancak bana ayrılan yer bitti, kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR