“Analar bir eliyle beşiği, diğer elleriyle dünyayı sallarlar”.

“Analar bir eliyle beşiği, diğer elleriyle dünyayı sallarlar”.

Hayata dair yazılacak konular, nefes aldığımız sürece devam edecektir. Yazılarımdan anladığınız üzere, suya sabuna değmeden güzellikleri,  yaşanmışlıkları, hayatın içindeki oyunları, bugün olacağı gibi zaman zaman anneme hiç bitmeyecek özlemimi anlatıyorum. Ortak paydalarda buluştuğumuzu, gösterdiğiniz ilgiden anlıyor ve her hafta farklı heyecanla paylaşımları mı sürdürüyor, sizlere teşekkür ediyorum.

Her şey silindi gözlerimden, bir sen varsın maviye boyadığım dünyam da. Işığı sönmüş fener gibi, grileşmiş yaşantının farkındalığında. Bir sen varsın güzel gözlüm, geç kalmışlığımın pişmanlığında,  parçalanan yüreğimde. Zaman rüzgarına yelken olmak, tutabilmek seni yaşanılası ortam da. Her güne annem bugün nasıl acaba? ile başlamak, her gece yatmadan şimdi yanında olsam la uyumak. Anladım ki ben hala büyümedim ve hala, elime para tutuşturup avundurduğun, sevdiğim yemekleri yaptığın, eskiyen çoraplarımı tamir ettiğin, mutsuz olduğumda üzülüp sesiz gemilerine bindiğin, bana yaşamın güzelliklerini sunmaya çalıştığın, gücünün yetmediğinde kederlendiğin, bilmem kilerle bitirdiğin cümlelerinle seni anlayan küçük kara kızınım. Evet ben hala büyümedim anne!! Herkesin alıştığı bu duruma, bende alışırdım yoksa. Sensizlik gemilerimi yüzdürmez idim,  sessizce bulanık sularda. Gözyaşlarımın arkasına sığındığım günlerde bile hıçkırıklarım  yol almazdı. Artık cevap vermek çok zoruma gidiyor. Annen nasıl ile başlayan kelimelere hemen nokta koymak geliyor içimden. Bazen de başımı yaslamak omzuna, yüreğimi ellerine vermek, bitmek bilmez sohbetlerim ile can dediklerimin. Sorsam ki her evlat,  sayfalar dolusu yazabilir ANNE ye özlemi. İki damla yaş eşliğinde sürdürür yazı dizisi oluşacak sözlerini.  ” Her yaşlanmış insanın içinde, annesini özleyen bir çocuk vardır”.
Annenin yaşı yoktur evladının gözünde. Anneye göre de evladı hep çocuktur büyümez. “Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz, her şey olurda şu kalbim, bir tek annem siz olmaz”. Eli hep üstünüzde olan, yüreğinizin vazgeçilmezi annenizle sağlıklı günler dileğimle sevgimle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR