Sanatın içinden

         “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir M.K.Atatürk “. Bu hafta bizden, içimizden birinden bahsedeceğim. Sanata müziğe aşık, yaşamı insanları seven, örnek duruşu ile çalışmalarına devam eden Kaan Uğur Yücekent ve sahibi olduğu AJANS K SANAT  ta yaptığımız sohbetlerden, onların çalışmalarından söz edeceğim.

            Gitarı ile karşılıyordu Kaan Bey misafirleri. Pastanın üzerine yerleştirdiği birçok mumu yakmaya çalışırken Nurten Hanım, iyi ki doğdun Emine diye doğum günü şarkısına başlamıştı bile Kaan Bey. Fotoğraflar çekildi, mum üfleniyorken, pasta kesilirken. Yine gitar ve Kaan Bey, Muhlis Sebahattin Beyin nihavent semai si “ hatırla ey peri “ile coşturdu bizleri duygulandırdı dans eden genç çifti. Müzik tek aşkım derken güzel naif eşi can yoldaşı, yol arkadaşı Nurten Hanım a bakarak “senden sonra “ki aşklarım diye devam etti şarkıya “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe sine. Bu hayat bizim bu dostlar bizim “.! Diyor usta Nazım.

       19 Mayıs lisesi mezunlarından ve sonrasında ODTÜ Maden Yüksek Mühendisliği mezunlarından olan Kaan Bey, modern marşlar bestecisi. Samsun 19 Mayıs Marşı, polis marşı ve Amasya Marşının söz ve müziğinin yapımcısı ayrıca. Sanat a düşkünlüğünün yanında spor da aşklarının arasında, yamaç paraşütü ve su kayağı gibi.

          Samsun da merkezi bir cadde de AJANS K SANAT. Dışarıdan baktığımda bu kadar etkinliğin bir arada yürütüldüğünü söyleseler inanmazdım. 16-70 Yaş arası herkes için doğru ve etkili Türkçe konuşma sanatı, diksiyon kursu, 4-70 Yaş arası herkes için 33 çeşit resim tekniği ile sosyoterapik resim kursu, hafıza teknikleri kursu, hızlı okuma kursu, temel fotoğraf eğitimi, müzik aletleri eğitimi, çeşitli ücretsiz seminerler, özel günlerde yarışmalar ve bir çok sosyal etkinlik ajans k sanat kişisel gelişim akademisinde.

          Günümüzde maddenin ön plan da olduğu, insanların yapay dostluklarla birbirine sarıldığını hepimiz hissediyoruz. Mevlana gibi “gel ne olursan ol gel “ dercesine insanları seven, saygıda ve ikramda kusur etmeyen Kaan Nurten Yücekent çiftine başarılarının devamında, yaşam sevinçlerini bugün olduğu gibi her daim yüreklerinin dışına yansıtmalarını, örnek olmaya devam etmelerini dilerim.

  “ Dehanın ne memleketi,  ne asrı olur, her yer onun, her zaman onundur” Cenap  Şehabettin.   

Sevgimle, sağlıcakla, sanatla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR