Bayram günleri

Bayramlar dostluklara verilen değerin anlaşıldığı, insanların kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Pastalar börekler yapılır. En güzel giysiler giyilir. Her yıl, bir önceki bayram günlerinin güzelliğinden bahsedilir. Zamanın bizden çaldıklarını, insani değerlerin de günden güne azaldığının da resmidir,  her yeni bayram günleri.
         Sosyal medyada birçok insanın paylaşımlarından da anlaşıldığı üzere herkeste geçmişe özlem duyulduğunu görmekteyiz. Yenilen içilenler değişmemekte, yapılan ikramların değişikliği ve fazlalığı fark edilmek te. Yürekten gelen sesin kaleme alınması, sevdikleriyle birlikte olamamaktır aslında. Çocuktum siyah bir rugan ayakkabı almışlardı bana. Bayram gecesi yastığımın altında saklamıştım. Ne güzel günlerdi o günler.
         Ben bayramları yeni giysiyi, gezip tozmaları senden sonra bıraktım. Çocuklar küçükken bayram sabahları çok erken kalkar evi toplardım. Namaza giden olmazdı ama ben balkondan namazdan dönenleri izlerdim. Baba evi bayram günlerini hayal ederdim. Tüm aile neşe içinde yenilecek kahvaltı sofralarını, komşuların bayramlaşmaya gelmeleri, öğlen saatlerine kadar kahvaltının sürmesi. Canım babam kolum kanadım kocaman yüreğimdin sen. Şimdi çocuklarım la mutluyum gücüm umudum geleceğim onlar. Ama sanki bir şeyler eksik. Melek yüzlü anacım o hayatta ama çok uzakta. Onu da seni de çok özlüyorum. Dualarım sizlere ve sevim ablama. Hayat mıdır acımasız? büyüklük mü zor. Adil davranan yok. Başı önde büyüklük olur mu? Babam gibi başı hep yukarıda olmalı kolları herkesi sarmalı...      
          Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun. Bayram tadınlar güzel günler geçirmeniz temennim. Sevdiklerinizle sarmaş dolaş, sağlıcakla sevgimle kalın .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR