ALLAH’IN YARDIMI BİZİMLEDİR. EVET, AMA SI VAR

Rabbim Kur’an’da “Siz Allah’ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder.” (Muhammed Sûresi:7)

Allah yardım etmesinin ve inayet buyurmasını şartını koyuyor. Eğer dinim İslam’a yardım ederseniz  ben de size yardım ederim..Evvela bilelim ki Allah’ın bizim yardımımıza ihtiyacı yoktur.Bu sadece bizlerin bir imtihanıdır.Bakalım olaylar karşısındaki  tavırları  nasıldır.

Allahın yasaklarının yani haramlarının yayılmaması için çabamız nedir. Mücadeleniz ve mücahedeniz varmı ? Yoksa bana ne deyip neme lazımcı bir tavır mı sergiliyoruz Allah bakar.

Aldığımız/okuduğumuz gazete, seyrettiğimiz TV., alkışladığımız siyasetçi Allah’ın dinine hizmet mi ediyor, düşmanlık mı ediyor? Bunu hesap etmeliyiz. Onlardan yakınıp da onlarla birlikte olmak Allah’a (c.c.) ihanettir.

Evinin dekoru, birlikte olduğun, eşin ve arkadaşın çocukların, annen ve baban baktığında, seslerini duyduğunda sana Allah’ı hatırlatıyorlar mı? Sen onlara Allah’ı ve Resulünü hatırlatabiliyor musun?

Batıl düzen içinde zevk sefa içinde yaşayıp Allahın yasaklarının alenen ve rahatlıkla işlendiği bir düzeni hoş gör eyvallah de ondan sonra Allahın yardımı bizimledir. Yok, öyle beleş cennet.

Ne yaptığımızı ve nasıl bir hayata ulaşmak istediğimizi net olarak ortaya koyan şuurlu Müslümanlar olmak zorundayız.Allah ecdadımıza yardım etti üç kıtaya yayıldılar.

Çünkü ecdadımız Kur’anı Yasin suresinden ibaret bir cenaze kitabı olarak görmüyordu.Hocalarını cami bekçisi tuvaletlerini yıkaması gerekenler olarak görmüyordu.Ve Allah yardım ediyordu……

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cemal Özdemir Arşivi
SON YAZILAR