ADAM ÖLDÜRMEYENİ ADAMDAN SAYMIYORLAR !

 

Bu bir yakınma ve sitemdir.Bir Kanal"da “Müge Anlı" nın programına ” telefonla bağlanan 80 yaşındaki bir izleyicinin acı feryadıdır.Medya haberlerinde ilk sıra cinayet haberleridir. ”İnsanlık nereye gidiyor” diye , umutsuz olmamak elde değil.

Dünyada da böyle.Küresel bakıldığında kan döken ,zulüm yapan ,insan hak ve hürriyetini gasp eden devletler baş tacı (!),barış organizasyonlarının baş  aktörleri ( !)..

10 Ekim tarihinde ,”Türkiye /Ermenistan arasında imzalanan iki protokol”ün resmine baktığınızda ,arkada ayakta duran Emperyal devletlerin temsilcilerini görürsünüz.

Sn.Davutoğlu ve Nalbantyan"ın arkasında gözetmenler bildik isimler.AB"ninYüksek temsilcisi Javier Solana,İsviçre"li Bakan Micheline Calmy-Rey,Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ,tabii Barac Obama"nın TBMM"de verdiği ev ödevlerinin takipçisi Hillary Clinton ve Kafkasların vazgeçilmezi Rus Dışişleri bakanı Sergey Lavroy"ın ,burada ne işleri var diyebilirsiniz?Bunlar dünya barışının egemen güçleri (!!)

Gerçekte bu katiller sürüsünün temsilcileri nasıl bir “huzur ve istikrar” yanlısı olduklarını cümle alem biliyor.Hepsinin sicilleri bozuk.

Geçmişte Ermeni Asala örgütü ,Türk elçileri şehit edilirken  sesleri çıkmazdı.Cinayetler lanetlenmezdi .Asala" nın yok edilmesine yardım etmezler, aksine yardım ve yataklık yaparlardı.

Bu arsız ve yüzsüzler Parlamentolarında  tarihi gerçekleri ters yüz ederek sözde “Soykırım “yasası çıkarırlar, Anıtlar dikerler ,Türk milletini soykırımcı ilan ederlerdi..

 * ABD hangi yüzle barış ve huzurdan bahsedebiliyor? Irak"ta ,Afganistan"da yaşananlar

    ortada değil mi? Katledilen milyonların sesine kulak veren oldu mu?

1992 yılında, Rusya destekli Ermenilerin,Azerbaycan topraklarının işgaline ,öz yurtlarından     

sürgün/kaçkın edilen 1 milyon mültecinin akıbetleri ,bu temsilcilerin hangisinin umurunda?

PKK"nın lojistik desteğini sağlayan,askerlerimizi canına kast eden “mayınlar...silah

      ve mühimmatlar “ABD ve AB ülkelerine ait olduğu biliniyor, ama bizim barış       

     güvercini uçuranlar,”10 Ekim"i bayram ilan ediyor” !.

Biz bu tür uyduruk bayramları çok yaşadık.Gümrük Birliği Anlaşması imzalanırken ....Pasaportunu eline alan serbestçe AB ülkelerini dolaşacaktı!14 Yıl oldu.Kendi eksenimizde dolaşıyoruz.Üstelik , Ekonomi profesörü.Osman Altuğ ,bu anlaşmanın ,sadece bize özgü olduğunu ,diğer hiçbir aday ülkeye dayatılmadığını,ekonomimize milyarlarca dolar zarara uğrattığını, hiçbir avantajımızın olmadığını söylüyor.Gel gör ki aldıran yok.

Müzakere sürecinin tarih alınması sırasında yaşananları (Ekim 2004) hatırlayınız.     

“Kıbrıs ön şart değil”,dendi.Müzakere sırasında yaşananlar bahane edilerek masadan  kalkılıyor...”Uçak hazır..geri dönülüyor,rest çekildi “dendi.Naklen yayınlar devreye sokuldu.İmzalar atıldı,çok geçmedi Roma"da AB Anayasa"sının altına imza konuldu.Zafer kazanılmışçasına Kızılay"da  şölenler düzenlendi.

Kıbrıs"taki oylamayı hatırlayınız. Annan Planı"nı dayatılırken Kıbrıslı Türkler nasıl kandırıldı.”Evet” derseniz  “İzalasyon kaldırılacak”  Kıbrıs AB ülkesi olacaktı.Rum “Hayır” dedi,AB"ye alındı?Peşinden “limanları açın,Askerinizi çekin,mültecileri geri alın “şantajına başladılar.

Bir anlamda ,Kıbrıs Türkü"nü katliama uğratan,ENOSİS hayali için EOKA  terör örgütü kuranlar ödüllendirilmiş oldu.1961 yılında “Jonson Mektubu” ile bize ambargo uygulayan ABD  değil miydi?

Böylesi ilkesiz ve balık hafızalı siyaset gödenler ,bizi nerelere getirdiğini görmeliyiz.Son on yılda  o hale geldi ki Türk denince “Azınlık “ ”Soykırımcı”,hatta Nazi metotları uygulayan katliamcı bir millet ;sürekli savaş çığırtkanlığı yapan,komşuları ile kavgalıbir millet imajı verilmeye çalışılıyor.Gerçek katiller,Uluslar arası silah tröstleri,30 yıldır terörist elebaşlarını himaye ederek sözde “demokrasi ve insan hakları” kisvesi altında ,”Açılımlarla..” Ülkemiz üzerinde “Sevr”i uygulamaya koyuyorlar.

Akdeniz"den sonra ,Kafkasya"da sürece katıldı..Ermenistan ile dostluklar köprüleri atıldı. Barış sağlanacak.Atılan imzalar karşılığında sormak lazım. Ermenistan ,mevcut sınırlarımızı tanıyacak mı?...Diaspora ve Erivan “Soykırım “iddialarından  vaz geçecek mi?.Devlet armasından “Ararat /Ağrı dağı “logosunu kaldıracak mı?.Anayasa"sından Doğu Anadolu"yu Ermenistan toprağı olarak göstermekten ,İşgal altındaki Karabağ"dan çekilecek mi?..

Hiç sanmıyorum...

Günümüzde İmralı Canisi"nin yol haritasını,“Huzur ve Kardeşlik “diye ... ABD ve AB politikalarını “Demokratikleşme “adı altında “Devlet politikası “diye yaldızlayan ,Bölücü ve Ayrılıkçı eylem ve taleplere ses çıkarmayan , Anayasa suçu işlemeye devam eden vekillerin  “Adalete hesap verilmesi” nin önünü açmayan İktidara : “Adam öldürmeyeni  adamdan saymıyorlar “demeyeceğim..Çünkü Allah"tan korkar..Şanlı tarihimden utanırım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR