Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Acı Gerçek

Musalla taşında ağabeyimin tabutu var. Temmuz öğlesi. Sıcak. Cemaat gölgeliklere sığınmış, kıpı kıpır: Biz dostlarla güneşte volta atıyoruz. Ağabeyimin dönülmeyen yolculuğa çıktığı yerde, hayatın acı gerçekleri üzerine konuşuyoruz. Öyle der benim kızım. Genç kızlığının bilgeliğini ispat gereğini duyunca "Bunlar hayatın acı gerçekleridir baba" der.  Oysa biz elliye çoktaan aşmış yaşımızda, acı ve tatlı, hayatı, gerçeklerini öğrenebildik mi?

CHP VE PROTOKOL

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Mehmet Bank, önceki akşam yapılan Samsunspor sezon açılış töreni için geldiği 19 Mayıs Mayıs Stadyumu'nda, protokol de kendisi için ayırılması gereken yerde, eski bir Ak Parti Samsun Milletvekili oturduğu için yer bulamadığını iddia etmiş. Statda basın tribünün yanında bulunan VİP tribününden maçı izleyen CHP'li Mehmet Bank'a Gazeteniz Olsun.com Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Karataş'ın, neden protokol tribinünde oturmadığı  sorusunu, "Protokolde aslında il başkanı olarak benim de yerim var fakat, adını vermek istemiyorum geçtiğimiz dönemden eski bir AK Parti Samsun Milletvekili oturtuğu için görevliler beni bu tarafa yönlerdirdi. Benim için orası veya burası fark etmiyor. Biz halk insanıyız. Önemli olan Samsunspor" demiş. Mehmet Bank her yerde oturabişlir kuşkusuz ama CHP İl Başkanı Mehmet Bank'ın, "Benim için orası veya burası fark etmiyor." deme hakkı yoktur. O kurumun adı CHP'dir ve olur olmaz her yerde de itilip kakılamaz! Mehmet Bank da Ana Muhalefet Partisi'nin İl Başkanıdır. Önce kendisi, sonra herkes bunu gayet iyi bilmelidir! Yoksa Mehmet Bank kendisini CHP'nin başkanı olarak görmüyor mu  dersiniz?!!

HAYATA DAİR

Oğul insanlar vardır şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürlür.
Avun oğlum avun.. Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın..
Ama bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen,
sabah rüzgarında savrulur gidersin..
Öfken ve nefsin bir olup aklını yener..
Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın.
Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir.
Bütün fethedilmiş gizemler, bilinmeyenler, görülmeyenler,
ancak senin fazilet erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır.
Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir.
Bu dünyada inancını kaybedersen,
yeşilken çorak olur, çöllere dönersin.
Açık sözlü ol, her sözü üstüne alma.
Gördün söyleme. Bildin bilme.
Sevildiğin yere sık gidip gelme..
Kalkar muhabbetin itibar olmaz.
Üç kişiye acı: Cahiller içindeki alime,
zenginken fakir düşene,
hatırlı iken itibarını kabedene.
Unutma ki; yüksekte yer tutanlar,
aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Haklı olduğunda mücadeleden korkma..
Bilesin ki, atın iyisine "doru", yiğidin iyisine "deli" derler
(Şeyh Edeb-Âli)

EĞİLMEK

İnsan dikkat etmeli kimin önünde eğildiğine. Kimi örnek alıp, kimin peşinden gittiğine. Etmeli ki yüzü olsun soru yöneltmeye, etmeli ki gücü olsun düşüncelerini belirtmeye. Çağımızda da bir virus gibi eğilmek. Mekândan mekâna, coğrafyadan coğrafyaya değişse de özellikleri, özü hiç değişmiyor. Güce, güçlüye, dönemin yükselen değerleri'ne karşı eğilmek… Öyle bir eğilmek ki önünü göremez, kendi sözünü söyleyemez hale gelmek. Farketmeden sadece başını sallamak, hatta gülümsemek…

DERS GİBİ

'Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur.' (P.Drucker)

GELMEZ

Gösterdim !  Gördü anlamına gelmez...
Söyledim !  Duydu anlamına gelmez...
Duydu !  Doğru anladı anlamına gelmez...
Anladı !  Hak verdi anlamına gelmez...
Hak verdi ! İnandı anlamına gelmez...
İnandı ! Uyguladı anlamına gelmez...
Uyguladı ! Sürdürecek anlamına gelmez...
Gösterdim !  Gördü anlamına gelmez...
Söyledim !  Duydu anlamına gelmez...
Duydu !  Doğru anladı anlamına gelmez...
Anladı !  Hak verdi anlamına gelmez...
Hak verdi ! İnandı anlamına gelmez...
İnandı ! Uyguladı anlamına gelmez...
Uyguladı ! Sürdürecek anlamına gelmez...
(Coşkun Sözer gönderdi)

PORTRE

Erdoğan Zengin. 1935 doğumlu, yani 76 yaşında. 23 yaşından beri yapıyor bilirkişiliği. Yıldız Üniversitesi'nden mezun Makine Mühendisi. 10 yıl Karayollarında, 30 yıl da DLH'da kamu görevi yapmış ve 10 yıl önce de emekli olmuş. Ancak bilirkişilik devam ediyor Erdoğan Zengin'in. Bilirkişilik bir güven konusu imiş. Bugüne kadarki bilirkişi raporlarında da önemli bir yanılgı olmamış Erdoğan Zengin'in. Zengin, Bilirkişi Olarak Görev Yapacakların Nitelikleri ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik bulunduğunu da söylüyor.

NOSTALJİ

VE EMEKLİ OLUYOR

OMÜ Genel Sekreteri Nazım Alkan 26 yıldır uhdesinde bulundurduğu görevinden emekli olacağını söyledi. Nazım Alkan resmi açıklamasını 17 Eylülde yapacağını belirtti, ama emeklilik dilekçesini verdiğini dile getirdi. CHP'den defalarca milletvekili adaylığı başvurusunda bulunan ve bazen listede yer alan OMÜ Genel Sekreteri Nazım Alkan, 1999 yılında hakkında çıkarılan ''rüşvet'' iddiaları üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulunarak, konunun araştırılmasını istedi. Bunun üzerine konuyu araştıran savcılık, takipsizlik kararı verdi. Ancak, takipsizlik kararına yapılan itiraz üzerine Alkan, Samsun 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. 2001'de Mahkeme sonucunda Alkan, ''rüşvet'' davasından beraat etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR