29 Ekim ve MUSTAFA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı bu yıl da. 85. yılını kutladığımız Cumhuriyet bayramımız Samsun" da, Atatürk"ün Samsun"a ayak bastığı yerde başlayıp sahil boyunca devam etti. İstanbul, Ankara" da büyük etkinliklere tanık olduk televizyon kanallarından, gazetelerden.

Başkent Ankara'da binlerce vatandaş Anıtkabir'e akın etti. Birçok tören ve iki resepsiyon yapıldı.

İstanbul" da Boğaziçi Köprüsü ile Kızkulesi arasında renkli gösteriler güne imzasını attı.
Sadece Türkiye" de değil dış temsilciliklerde ve KKTC çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bunun haricinde en güzel haber Kanada"nın Başkentinden geldi.

Kanada`nın Başkenti Ottowa`da 29 Ekim, "Türkiye Cumhuriyeti Günü" olarak ilan edildi. Ottowa Belediye Başkanı Larry O"Brian tarafından ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti Günü nedeniyle Ottowa Belediye binasının önünde düzenlenen törende göndere Türk Bayrağı çekildi.

Cumhuriyet Bayramının kutlandığı Çarşamba günü gündeme taşınan bir konu vardı ki sanırım uzun süre yankılanacak. Atatürk'ün hayatını içeren bir belgesel olarak Can Dündar tarafından yapılan "Mustafa" filmi.

Film birçok insan tarafından beğeniyle izlendi ve yorumlar yapıldı. Fakat bir konu var ki; sponsor meselesi. Hürriyet gazetesinin yer verdiği habere göre bir Gsm firmasına sponsorluk için teklif götürülmüş ve firmadan gelen cevap şaşırtıcı.

"Bizim çok çeşitli kesimlerden müşterilerimiz var, bu film abonelerimizin bir kesiminin tepkisini çeker." İşte firma bu şekilde cevap vermiş teklife.
 
Konuyla ilgili çeşitli iddialar ve cevaplar var. Can alıcı bir nokta var ki o da habere yapılan yorumlar. İşte onlardan bazıları;

Recep İvedik Atatürk"ün özel hayatından daha mı değerliydi yani!!! İlk işim hafta sonunda hattımı kapatmak olacak. Size kıyamadığınız kesimle mutluluklar dilerim.

Sayın operatör yetkilileri Ulu Önderimiz Olmasaydı Kime operatör olacaktınız ya da olabilecek miydiniz?  Atamızın özeli sadece ülkesi olmuştur. Siz hayatını bir ülkeye adamış ve yoktan var etmeye çalışmış kaç insan gördünüz. 13 yıllık hattımı 9 Kasımda başka şebekeye geçireceğim.

Belli bir kesimi karşınıza alamadınız ama Atatürkçü, laik, demokrat, cumhuriyetçi kesimi karşınıza aldınız.10 yıldır Türkcell abonesiyim. Eğer bu haberi yalanlayan bir basın açıklaması yapmazlarsa,9 Kasımda aboneliğimi iptal edeceğim. Tüm duyarlı ve aydın insanlarımızı da bunu yapmaya davet ediyorum. 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yeşim Akar Arşivi
SON YAZILAR