15 Asırlık düşmalıktan,dostluğa...Hoşgörü ve diyalog

Merhabalar sevgili dostlar,

Dinler arası hoşgörü ve diyalog..

Dile kulağa ne kadar hoş ve güzel geliyor.

Hıristiyanların,Yahudilerin,Bir müslümana,

Sevgi ve hoşgörü içerisinde baktığını gördünüzmü?

Şüphesiz, Allah katında tek din, İslâm'dır."(Âl-i İmran Sûresi, 19)

Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki;

Kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o,

Ahirette ziyan edenlerden olacaktır."(Âl-i İmran S., 85)

Allah Rasulu (S.A.V.); "Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır" buyuruyor (Ebu Davud). Hadis-i Şerifte, Müslüman olmayanlara benzeyenleri Şiddetle kınama vardır. Kim de takva ehli ve salih, İnsanlara benzerse, o da onlardandır. Allah korusun, Kim de Yahudi ve Hıristiyanlara benzerse, o da onlardandır. Değerli dostlar, Dinler arası diyalog ve hoşgörü VATİKAN'IN uydurmuş olduğu, Misyonerlik çalışmalarının çok daha rahat yürütülmesini, Sağlamak için uydurulmuş koskoca bir yalan. Hangi hak dinle diyalog içerisinde olacaksınız. En son Hak din İslamiyettir. İslamın gelişi ile diğer dinlerin hükmü ortadan kalkmıştır. Dinler arası diyalog demek, “Ey inananlar! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar, sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır.” (Maide:51) Ayetine rağmen Diyaloga karşı çıkan Müslümanlarla mücadele edip; Diyalog ve hoşgörü toplantılarında Patrik Bartholomeos ile, Karşılıklı olarak biz birbirimizi çok seviyoruz demektir. Salyaları aka aka 11 Eylül saldırılarının güçlü bir devi uyandırdığını, Haçlı seferlerinin yeniden başlatılacağını söyleyen Bush'un, Peygamberimizi terörist ilan eden cahil Papa'nın, Kucağında oturup aslında onların gizli Müslüman olduğu, Yalanlarını basireti bağlanmış kitlelere yutturmaktır.
Peygamberimize hakaretler yağdıran küstahları
, Aman diyaloga gölge düşmesin diyerekten duymamak duyurmamak, Risale cevşen okuyan papazların ön sayfa güzelleri gibi, Çarşaf çarşaf resmini yayınlamaktır. Bosna Hersek'te katledilen binlerce Müslüman'ı, Irak'ta öldürülen milyonları, Filistin'de kız erkek ayırt edilmeden ırzına geçilen çocukları, Yakılan yıkılan mabetleri görmezden gelip; İsrail'de ölen iki çocuk için camide salya sümük ağlamak, Londra Metrosundaki patlama için geç kalmış gibi hemen Başsağlığı dileyip üzüntülerini dile getirmek, Müslümanları terörist ilan etmektir.
İnsanın aklına geliyor, bu işte bir bit yeniği var diye. Ne oldu da, 15 asırlık düşmanlık birden dostluğa, Kardeşliğe, dönüştü. Vatikan'ın gerçek niyeti diyalog değil, Bunu istismar ederek, Hıristiyanlığın propagandasını, Yapmak olduğu ortaya çıktı. Papa 2. Jean Paul, Sen Pietro Kilisesinde pazar günü düzenlenen ayinde , “Kilise ile diğer dinler arasındaki diyaloga evet. Ama aynı zamanda tek kurtarıcının, İsa olduğunu ilan etmek gerekiyor'' Diyerek, gerçek maksadını, nihai hedefini açıkca ortaya koydu. Evet sevgili dostlar, Neden böyle bir yazı yazdım durup dururken değilmi? FENER RUM PATRİĞİ Bartholomeos, 'Son zamanlarda sayın Başbakanımızın sağlığı, Sıhhati için her gün dua ediyoruz'. İşte bu söz yüreğimi kanattı, İçimde fırtınalar koparttı,daha önceki resimler, Geldi gözümün önüne. İçimi dağladı,güleyimmi ağlayayımmı,dertleneyimmi? Asırlardır Haç ile Hilalin mücadelesinimi unutayım. Dinlerarası hoşgörü diyenlerin, Rabbena hep bana deyişlerini mi unutayım Bu hoşgörünün sadece Hrıstiyanlar ve Yahudilere gösterilip, Müslümanlara gösterilmeyişinemi yanayım.. Ben en İyisi Bu safsatalara İnanlara ve yol verenler için yanayım.

Sevgi ve saygılarımla..

ALLAH (C.C.) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

 

 

 


 

 



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR