Zihniniz ve Bedeniniz İyileşiyor!

 

Yoganın yalnızca bağdaş kurmaktan ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Gelin yogayı tüm yönleriyle tanıyalım.
Yoga, kökleri Hint felsefesine dayanan karmaşık ve eski bir uygulamadır. Yoga manevi bir uygulama olarak başlamıştır, ancak o zamandan beri fiziksel ve zihinsel sağlığı iyileştirmek için bir teknik olarak popülerlik kazanmıştır.
"Yoga" kelimesi ilk kez eski kutsal metinlerin bir koleksiyonu olan Rig Veda'dan gelir. Yoga, "birleşme" veya "katılmak" anlamına gelen Sanskritçe "yuj" teriminden türetilmiştir. Yoga, kuzey Hindistan'a 5.000 yıl öncesine kadar uzanabilir.
Yoganın amacı, beden, zihin ve ruhun yanı sıra bireysel benlik ve evrensel bilinci bir araya getirmektir. Bu birlik, ruhsal bir uyanış ile sonuçlanan, ego güdümlü fikir ve davranışları etkisiz hale getirme etkisine sahiptir.
Yoga binlerce yıldır uygulanmaktadır ve birçok farklı yorumunun ve formunun olmasına rağmen çoğu kişi, yoganın nihai amacının acıdan kurtuluşa ulaşmak olduğu konusunda hemfikirdir. Her yoga okulu veya geleneğinin kendine özgü uygulaması ve vurgusu olsa da, bunların çoğu enerjiyi değiştirmek veya farkındalığı değiştirmek için bedeni, zihni ve nefesi bir araya getirmeye odaklanır.
Yoga genellikle isteğe bağlı yoga destekleri kullanılarak bir yoga matı üzerinde çıplak ayakla yapılır. Yoga hareketleri ve pozları, vücudun rahat bir şekilde esneyebileceği ve hareket edebileceği giysileri gerektirir. Yoga yaparken  battaniyeler , kayışlar, bloklar ve yastıklar gibi çeşitli ek aksesuarlar kullanılabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR