Yenilmez Armada !

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı günün ertesinde, 1915 olaylarının Amerikan başkanları tarafından nasıl tarif edileceği  tartışmalarının yapıldığı 24 Nisan'da , 19 Eylül Stadyumunda Samsunspor'umuz kardeş takım Orduspor ile karşılaştı.
 Maçın oynanmadan önceki kritiği iki takım açısından şu şekilde yapılabilirdi:
 Ordu ilk altı adına  bu maçı kazanmak için elinden geleni yapacak, Samsunspor ise en az bir beraberlikle Ordu'dan ayrılarak haftaya Güngören maçıyla taraftarı önünde şampiyonluk turu atmanın hesaplarını yapacak.
 Nitekim Orduspor maç başlar başlamaz topu rakip alana taşıyarak gol aramaya başladı. İstediklerini maçın hemen başında aldılar ve  4. dakikada Ahmet Kuru ile öne geçtiler.
 Takımımızda Hakan Bayraktar'ın ön liberoda ne denli önemli olduğu yokluğunda daha iyi anlaşıldı. Musa'nın maç eksiği ilk 45 dakika boyunca sırıttı. Sıfır fayda ile oynayan Musa ikinci yarı yerini Abdülazize bıraktı.
 Samsunspor ikinci yarıya iyi başladı. 49. dakikada Simon Zenke sağ kanattan vücudunu da kullanarak süpürdüğü topu Murat Yıldırım'a aktardı. Murat'ın ortasında Ufuk Bayraktar önünde kalan topu boş kaleye gönderemeyince takımımız önemli bir golden oldu. Takımımızın bu dakikaya kadar  girdiği en net gol pozisyonu buydu.
 Maçta geriye düşmenin verdiği dezavantajla oyuna önde basarak devam eden Samsunspor gol ararken arkada çok boş alan bıraktı. Buna rağmen hiç kontra yemedi. 67. dakikada Zenke'nin görevini yapmasıyla beraberliği yakaladı.  Oyuncu değişikliklerinin zamanında yapılması  takımımıza  önemli katkı sağladı. Belki Ufuk değişikliği soru işareti olsa da puan tablosundaki yerimiz gereği alınan beraberliği ve bunları bu saatten sonra tartışmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.
 Son dokuz haftadır yenilmeyen  takımımızı hafta sonu Güngören Belediyespor maçında şampiyonluk turunda görmek istiyoruz..Karnavalda buluşmak dileği ile iyi haftalar dilerim.  
 Not: 55. dakikada maçın TV'den canlı yayınlandığını bile bile milyonların gözü önünde Samsunspor aleyhine çirkin tezahürat yapan bir takım Orduspor taraftarlarını kınıyorum. Samsunspor taraftarı bu geri kalmışlık ve acziyet kokan tavır ve davranışlar karşısında tepkisini kendisine yakışır  şekilde verecektir!
 24 Nisan Zırvaları   
 1890'dan sonra başlayan isyanlar ve ardından gelen Ermeni katliamları karşısında Osmanlı Hükümeti Ermeni çetelerinin cephe gerisindeki faaliyetlerini , devletler hukukuna göre hıyanet saymış ve  Müslüman halka yaptıkları ''silip süpürme''harekatı ve düşmanla işbirşiği yapmalarını gerekçe göstererek Ermeni komitelerinin 24 Nisan 1915 tarihinde kapatılmasını , yöneticilerinden 2345 kişi devlet aleyhine faaliyette bulunmak suçundan tutuklaması kararını almıştır.
 Dışarıdaki Ermenilerin her yıl "Ermeni soykırımının yıldönümü" diye andıkları 24 Nisan, işte bu 2345 komitecinin tutuklandığı tarihtir ve tehcirle alakalı değildir.
 Tehcir var mıdır yok mudur?
 Bu kararı bambaşka emelleri olan devletler değil tarihçilerin vermesi, tarihe haksızlık edilmemesi açısından önemlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR