Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

YALTA.. YALTA..

Ukrayna'nın turizm şehri Yalta'da düzenlenen "Karadeniz Bölgesi Turizminin Geliştirilmesi için İşbirliği Forumu"na konuşmacı olarak davet edilen bizm Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı konuşmada turizmin geliştirilmesi için alt yapı ve çevresel yaklaşımları anlatarak, Samsun'u tanıtmış.

Başkan Yılmaz ingilizce olarak yaptığı ve görsel aktörlerle desteklediği konuşmasında, Samsun'un turizmini canlandıracak alt yapı ve çevre projelerinden bahsettikten sonra Samsun'un turizm potansiyelini, kültür varlıklarını ve sosyal hayatını bir güzel anlatmış.

Yılmaz, Karadeniz bölgesinde turizmin gelişmesi konusunda en önemli destinasyonlardan birinin Samsun olduğunu vurgulamış. ilişkilerin ve turizmin geliştirilmesi açısından uluslararası ilişkilerin mutlaka önemsenmesi ve bu konuda adımlar atılması gerektiğine vurgu yaparak, özellikle kardeş şehir ilişkileri ve ikili işbirliği sözleşmeleri ile bunun üstesinden gelinebileceğine değinmiş. Yılmaz konuşmasının sonunda foruma katılan Karadeniz Bölgesi liman şehirleri belediye başkanların Samsun'a davet etmiş.

Başkanımız basının sorularını da yanıtlarken de, ilk etapta Samsun-Yalta arasında Feribot seferlerinin başlatılması için çalıştıklarını, bu konuda bakanlığın da desteklerini aldıklarını belirterek, çok büyük bir aksilik olmaması halinde Haziran ayı içerisinde yaz süresince bu seferlerin başlatılabileceği müjdesini vermişşşş..

Yalta, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin güney sahilinde, Karadeniz kıyısında yer alan, 170 bin nüfuslu sahil kasabasıdır. Yalta herbir yanı ayrı güzelliğe ve doyumsuz manzaralara sahip Kırım'ın ve hatta Ukrayna'nın en büyük uluslarası tatil ve sağlık merkezi. Ukrayna'nın yazlık başkenti sayılıyor. "Dünyanın Paylaşıldığı Yer" olarak biliniyor Yalta. Yalta, bu yakıştırmayı 1945'deki meşhur Yalta Konferansı'na ev sahipliği yapmasından dolayı almış.

HIZLI TREN BİLMECESİ

Eczacı Sadi Subaşı ağabeyimiz, dün haftalık yazılar yazdığı gazetesindeki köşesinde Samsun-Ankara hızlı tren hattını konu almış.
Sadi ağabey, "Samsun kamuoyuna sürekli pompalanan bilgiler, Samsun Halkı'nın umutlarını artırıyordu. 2012 yılına girdiğimiz günlerde AKP'li bir Samsun Milletvekili umutları bir kez daha tazeliyordu.
Ne var ki, geçtiğimiz hafta içersinde medyada yer alan haberlere göre, 2023 Cumhuriyetin 100. yılı için hazırlanan hızlı tren projelerinin kapsamında Samsun-Ankara hattı yer almıyordu.

Son haberlere göre, Proje hedefleri gerçekleştiğinde İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Bursa gibi şehirlerin yanı sıra Yozgat, Trabzon, Diyarbakır, Malatya illerini de içine alan 29 ilden yüksek hızlı tren geçecekti.. Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD'NİN internet sayfalarında da yer alan bu hatlar, Ankara-Eskişehir (bitirildi), Ankara-İstanbul, İstanbul-Eskişehir, Konya-İstanbul, Sivas-Ankara, Sivas- İstanbul, Bursa-Ankara, Sivas-Erzurum-Kars, Konya-Antalya, Ankara-İzmir, İstanbul-kapıkule, Bursa-Bandırma-İzmir, Antalya-Alanya, Erzincan-Trabzon, Kayseri-Ankara, Kayseri-İstanbul, Sivas-Malatya-Diyarbakır, Gaziantep-Halep, Eskişehir-Antalya hatlarından oluşuyordu. TCDD ve Ulaştırma Bakanlığının internet sayfalarında, “HEDEF BÜYÜK. 10.000 Km. YÜKSEK HIZLI TREN HATTI” başlığı ile yer alan bilgilerde bu haberi doğruluyordu.
Evet hızlı tren hikayesinin yıllara göre özeti buydu. Bu gerçekten de Samsunlular için büyük bir hayal kırıklığıdır. Umuyorum, bu haberler de bir yanlışlık vardır ve Samsun Halkı'na bu müjdeleri veren milletvekillerimiz konuya açıklık getirirler." diyor. Yanlış mı diyor?

TÜFEK İLE YENİDEN!

İMO Samsun Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, önceki gün tamamlanan 14'üncü genel kurulda tek aday olarak seçimlere girdi ve güven tazeledi. Kendisini biz de buradan kutluyoruz. Samsun'a ve ülkemize oda olarak katkıları artarak sürecektir. Elbette tek başına değil, yönetimi ve birbirinden değerli üyeleri ile bunu gerçekleştireceklerine inanıyorum. Tüfek özellikle İlkadım ilçemiz başta olmak üzere il genelinde yüzde 35'e yakın binanın kaçak olduğunu tahmin ettiklerini söylemişti hatırlıyorsunuz. (elbette bu konuda hiçir çalışma olmadığı için yalnızca tahmin edilebiliyor) Mühendisilik hizmeti almamış binaların çoğunluğuna dikkat çeken İMO Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, söz konusu bölgelerimizde bir an önce kentsel dönüşüm projelerinin uygulamasını da önermişti. Hüseyin Tüfek 1942 yılında Ladik'te meydana gelen depremin kırsalda olmasına karşın 3 bine yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği hatırlatmasını da unutmamış. Ve biz de Sayın Hüseyin Tüfek'in tekrarladığı bu uyarıları yeniden gündeme getiriyoruz. Bu konuda ne gibi çalışmalar yapıldığını da en azından bir İlkadım ilçesi yaşıyanı olarak merak ediyorum. Hakkım değil mi yaniii!

GEKAAASSS..

Devre arasında Samsunspor ile yarım sezonluk sözleşme imzalayan ve 3'ü Fenerbahçe'ye olmak üzere Süper Lig'de oynadığı 5 maçta 6 gol atan Türk futbol tarihindeki ilk Yunanlı transfer Gekas, futbolculuktan önce şampiyon bir güreşçiymiş. Gekas bir röportajında
"Golleri takım olarak atmamız gerekiyor. Benim futbol anlayışımda golü atandan çok golü hazırlayanlar önemli. Sadece benim gol atmam ligde kalmak için yeterli değil, takım olmalıyız. Birlikte yapabiliriz bunu. Başaracağımıza da inanıyorum.Şu an kafamdaki tek hedef takımın ligde kalması. Önceliğimiz bu, bunu gerçekleştirdikten sonra neler olacağını bilemem. Ama dediğim gibi verdiğim karardan ve Samsun'da bulunmaktan dolayı çok memnunum." demiş. Oynadığı 9 maçta 8 gole imza atan Yunanlı golcü. Kendisinin gollerine devam etmesi en büyük dileğimiz.

GÜZEL SÖZ

İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar.
Herkeste kusur görür, kendisine kör bakar.
Neye nasıl bakarsan, o da sana öyle bakar.
(Mevlana Celâleddin-i Rumi)

HAK EDİLEN MAAŞ

Temel yeni bir işe girmek için başvurur. Sonra çalışacağı işte alacağı maaşı sorar.
“-Merak etme hak ettiğin ücreti alırsın” derler.
Temel: “-Ben o kadar ucuza çalışmam” der ve çıkar gider.

TOP ATIŞI

Temel ile Dursun evlerinin bahçelerinde otururken, bir tane, derken bir tane daha ve toplam 21 pare top atılmış.
Temel merak etmiş:
“-Nedir bu top sesleri?”
Dursun:
“-Komşu devlet başkanı geldi, onun onuruna top atışı yapılıyor.”
Temel sinirlenerek kafasını sallamış:
“-Şu işe bak ..bizim zamanımızda ilk atışta vururlardı.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR