Yakışıksız vedaların etkileri

Samsunspor'da son yıllarda akıl almaz bir şekilde oyuncu trafiği yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon maddi yetersizliklerden dolayı nispeten daha heyecansız geçen transfer borsası bu sene hayli hareketli. Gelirken büyük umutlarla transfer edilen isimlerin gidiş şekilleri hiç hoş olmuyor, kararlarının doğruluğu yanlışlığı bir kenara.

Son haftalarda takımda söz edilen operasyonların çerçevesinde ; Volkan-Chelidze ve Hakkı ile yollar ayrıldı. Volkan'la yolların ayrılma nedeni son zamanlarda alışageldiğimiz üzere maddi konulardaki anlaşmazlıklar. Hakkı'nın kadro dışı bırakılma kararının doğruluğu-yanlışlığı tartışılır ki bu konuda yönetim dahi kararsız. Ancak uslüp doğru değil, Hakkı gibi bir oyuncuya biraz daha ılımlı yaklaşılmalıydı diye düşünüyorum belki de mazide gösterdiği emeklerin duygusallığından.

Geçtiğimiz senelerde de bu tip manzaralara aşina olmuştuk. Can ve Hasan'ın ayrılmaları mesela paragöz diye gösterilip takımla ilişkileri kesilmişti. Celil'in giderken ve gittikten sonra sarf ettiği sözler, Caner'le bir türlü bitmek bilmeyen temlik sıkıntıları, Armağan,Samet,Emre Balak gibi gençlerin kaçarcasına gidişleri, Serkan Aykut'un sessiz vedası ve adı arşivimizin tozlu raflarında yer alacak birçok oyuncunun maddi problemler yaşayıp takımdan gidişi.
Gidenin yeri doldurulur belki ancak geri getirilmeyecek kavramlar var. Güven gibi, marka değeri gibi, kulüp prensipleri gibi, futbol camiasındaki ismin gibi. Her giden oyuncu, bu üstte bahsettiğim değerlerden az buçukta olsa kırpıp gidiyor Samsunspor'dan. Bunların önüne geçmek, takımın gelecek yıllarda eloğulları tarafından görünümü için boynumuzun borcudur.

 * * *

Takımımız hakkında da bir iki kelam edelim. Oktay'ın tekrar sahalara dönmesi takımımız adına hayli sevindirici bir gelişme. Sitemiz yazarlarından Engin Sever'in de yazısında bahsettiği gibi " Oktay'ın dönüşü ile hucüm tercihlerimizi sadece kanatlara yönlendirerek değil, göbekten delerekten de kullanabiliyoruz." Ordu maçını da Kartal maçındaki tempo ile atlatabilirse, devre arasında fiziken dirilen Oktay 2.devrede bizlere ekstradan 6-7 puan kazandırabilecek kapasitede. Profesyonellik olarak ayakta alkışlamamız gereken Turgay'a da bir alkış gerekiyor. Sağ bek,stoper ve ön liberoda verilen görevleri elinden geldiğince yerine getirmeye çalışan Turgay'ı tebrik ederim. Yağ satarım bal satarım oyunundaki mendile dönen kaptanlık pazubandının da Ömür Ejder'e yakıştığını vurgulayalım. Takımımızın Ordu'dan namağlup dönmesi 2.devre için içimizi bir nebze olsun rahatlatacaktır. İç sahada taraftarı ile yıldızı barışmayan Orduspor'a erken atacağımız gol maçın seyrini değiştirecektir, bunu göz ardı etmeyelim. Allah yardımcımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR