Ya tarih yazılacak ya da devam edilecek

Merhabalar,

Gündemimiz bayağı yoğun maşallah ama hangi taraftan başlayıp hangi tarafa doğru gideceğimizi bizde şaşırdık.Hani derler ya neresinden tutarsan orası elinde kalıyor diye.Dert bir değil ki elvan elvan diye de güzel bir türkü vardır.Bizlerde memleketimiz için dertleniyoruz işte.

Sohbetlerimizde ekranlara çıktığımızda kalemimizi elimizde aldığımızda Samsun Sağlık,Turizm kenti diye bahsediyoruz.Bu konular üzerine saatlerce konuşuyoruz.Nerede ise destanlar yazıp gemilerimizi lafla yürütüp dağlar arkasına karadan aşırıyoruz.Ama demek ki ,sadece kendimiz çalıp kendimiz dinliyormuşuz bütün bunları.Bizi bizden başka duyan yokmuş.

Türkiye'de bazı bölgelerin Bakanlar kurulu kararı ile Turizm Yöresi olarak ilan edilirken,bu kapsamda ne Karadeniz ne de Samsun bulunuyor.Turizm yöresi ilan edilirken aranılan şartlar nedir ne değildir bir bakmak lazım.Ama Samsun bunu fazlasıyla hak ediyor.

Samsun'da 9 bölge turizm alanı ilan edilmiş durumda.Tam 9 yer turizm alanı ilan ediliyorsa Samsun'da Turizm Yöresi kapsamına alınmalıydı.

Samsun'da sanayi kalmadı…Samsunda Bölge Müdürlükleri kalmadı…Samsunda Fabrikalar kalmadı…Ne kalmıştı elimizde ? Sağlık ve Turizm..E.ee Turizm yöresi de olamadık..Geriye Sağlık kaldı..Yakında Sağlık Kenti diye övündüğümüz konumumuzu da ya Çorum'a Ya da Trabzon'a alırlar.Bizde seyrederiz olan bitenleri.Yokkk yokk sağlık kenti olmamızı elimizden alamazlar. Alamazlarda sağlık kenti olmamızın samsun ekonomisine, Samsunlu vatandaşlarımıza ne kadar sosyal ve ekonomik olarak katkısı bulunur bunu konuşmak ve tartışmak gerekir.

Amisos…Amazonlar..Kaplıcalar..Mustafa Kemal Paşa Havza Karargahı..Kuş Cenneti..Akdağ Kayak Merkezi..Tekkeköy Mağaraları..Kızılırmak Deltası..Asar kale…Nebiyan yaylaları..İkiz tepe..Su Basar Ormanları..Kaya Mezarları…Kapı Kaya Kalıntıları..AtakumSahilleri…Ve daha sayamadıklarım..Yokk bunların hiç biri Samsun'da değil..Başka memleketlerde sanki..Bizde buraları anlatmak tanıtmak için habire çırpınıp duruyoruz..

Eğer Turizm yöresi belirlemede başka etkenler varsa onları da bilelim..5 Yıldızlı Oteller..Kalifiye elamanlar vs..vs..Samsun'a yatırım yaptırdınız da,Samsun'a yatırımcı getirdiniz de bunlar yapılmadımı? Geleni o yada bu sebeple bir şekilde elimizde tutacağımıza habire geri çevirdik..

Samsun ve Samsunlular olarak Birlik ve Beraberlik içerisinde olarak Turizm ve Ekonomik sıkıntılara çözüm getirerek,yenilikler getirerek yeniden tarih yazmalıyız.


Değerli Dostlar,

Günlük haberlere göz gezdirirken 450 PKK lı teröristin Suriye'den sızma harekatı düzenleyip Türkiye'de eylem yapacakları bilgisini gördüm..Nereden geleceklermiş Suriye sınırından..Ya bu teröristler oradan gelen insanların arasında zaten içimize girmiş olmasın?İstihbaratımız ve güvenlik güçlerimizle birlikte vatandaşlarımızın da dikkatli olmaları gerekiyor.Bela geliyorum demez gelir,hem de göstere göstere gelir.

Bakın Barzaninin son açıklamalarına”Kürt ulusu gün gelecek birleşecek ve kendi kaderini tayin edecek.Bu müjde her an çıkabilir”..Müjdeli haber demek ki çok yakında gelebilir.Ama bu müjde mi olur başka bir şey mi gelir onu da göreceğiz elbette.Her zaman dediğimiz gibi üzerimizdeki oynanan oyunlara ve son dönemlerde yaşadıklarımıza dikkat edelim.Ya tarih yeniden yazılacak yada var olan tarihimizi yazmaya devam edeceğiz.


Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH (C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR