BEYHUDE ARAYIŞLARA

 

BEYHUDE ARAYIŞLARA GİREN ZAVALLILAR

Ak Parti İl Başkanlığı kongresine bir ay gibi bir zaman kaldı, İl başkanının kim olacağı üç aşağı beş yukarı belli. Belki ben Osman Çetinkaya'dan yana tavır koyduğumdan kendi düşüncelerimi söylediğimi düşünebilirsiniz ancak yaklaşık otuz yıldır siyasetin içerisinde olan birisi olarak tecrübelerime dayanarak , Osman Çetinkaya göreve devam eder diyorum. Bu benim düşüncem,farklı düşünenler de olacaktır onlara da saygım var zira herkes düşüncesini açıkça ortaya koyacaktır, ama nihayetinde bir kişi seçilecektir.

Son günlerde bazı eski siyasetçilerin yoğun bir arayış içerisine girdiklerini müşahede ettim, hatta bir kısmı Ankara'ya gitmiş. Ama ne vekillerden ne de Ak Parti Genel Merkezi'nden yeşil ışık alamadığından eli boş dönmüş. Kimdir bu zavallı adamlar derseniz bunlar üç grup, birinci grup Sandukacu İbrahim Müteferrika Efendinin ekibi .Bunların başını Sandukacı efendi çekiyor. Sandukacı Efendi geçtiğimiz hafta sevgili kayınçoma gitmiş ancak kayınçom ona pek taviz vermemiş “gel bize dahil ol” demekle yetinmiş. Sandukacı bunun üzerine Osman Çetinkaya'ya haber göndermiş gönderdiği haber ise çok ilginç kendisinin Osman Çetinkaya ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu ancak Osman Çetinkaya'nın davet etmesi gerektiği aksi halde kendiliğinden gitmesinin yanlış algılanacağını söylemiş.

Sandukacı Efendi orasını burasını yırtmasın, görev yaptığı dönemde bu şehre ve Ak Parti'ye ne kadar zarar verdiğini en iyi bilenlerden birisi de benim. Kendisi görevde olduğu dönemde ben de Belediyede görev yapmakta idim. Sadece inşaatına kat alabilmek için beni ne kadar zorladığını bir ben bir de Allah bilir, hiç utanmadan piyasaya çıkıp yeniden görev isteyecek kadar pişkinlik yapması gerçekten gülünç bir durum. Yanındaki arkadaşlarını nasıl harcadığını bu şehirde bilmeyen yok, sırf kendi ihtirası yüzünden canım teşkillatı yok eden bir adamdan siyasetçi olmaz olsa olsa 'Şam Babası' olur.

Arayış içerisinde olan ikinci grup ise geçtiğimiz Ak Parti kongresinde aday olan Gergedanın ekibinden başrol oyucuları olup bunların başında ise işbilen iş adamı olup, bu arkadaşımız görünüşte şen şakrak,yüzü gülen bir iş adamı olarak imaj verse de iç yapısı şeytana papuç giydirecek kadar art niyetli bir adam olduğunu ben çok iyi biliyorum. Geçmişte bana ne zaman gelse bir işi olsa ve halledilmesini istese,tereddüt etmeden halletmiş olmama rağmen hayatımda bir kez oyuna ihtiyaç duydum,yüzüme gülüp olur dedi, arkamdan gitti tam aksini yaptı.

Bu ekibin diğer bireylerine gelince eski İl Yönetim Kurulu'nda bulunan mobilyacı bir arkadaş var, bu arkadaş da Gergedan ekibinden, bunun dışında da aynı ekipten bir kaç arkadaş daha var bu arkadaşlar Avukat Hüseyin Cerrahoğlu'nun İl Başkanı olması için uğraş veriyorlar ama böyle bir ihtimalin gerçekleşmesi mümkün değil. Zira Hüseyin Cerrahoğlu insan olarak iyi bir insandır kendisini severim ama inisiyatif kullanma imkanı yok, siyaset yaptığı dönemde birilerinin vesayeti altında siyaset yaptığından bundan sonra kendi inisiyatifi ile hareket edebileceğini sanmıyorum. Hüseyin Cerrahoğlu'nu İl Başkanı yapmak isteyenlerin asıl amacı Osman Çetinkaya'nın il yönetimine girmek olduğu aşikar. Bu arkadaşlara tavsiyem işlerine bakmalarıdır.

Kayınçoma gelince kayınçom ciddi bir arayış içerisinde aday olmakla olmamak arasında kalmış, aday olacak ama Ak Parti Genel Merkezi pek ışık yakmıyor, Bakan Kılıç bu işlere karışmayacağını açıkça iafede etmiş durumda. Hal böyle olunca aday olmakla olmamak arasında kalmış durumda adaylığını bir Nisan'da açıklamak istediği de rivayetler arasında ancak aday olup geri çekilmek gibi bir riske de girmek istemediğinden ciddi anlamda bir ikilem içerisinde olduğu gelen haberler arasında.

Kayınçom aday olmaz ise Osman Çetinkaya'nın listesine hatırı sayılır adam koymak isteyebilir ancak buna bazı Milletvekillerinin karşı çıkacağı muhakkak. Sizin anlayacağınız tüm ibreler Osman Çetinkaya'dan yana gözükmekte, bu arada Mustafa Acar'ı unuttum ancak süreç Mustafa Acar'ın ciddi anlamda aleyhinde işlediğinden değerlendirme gereği duymadım. Beyhude arayışlar içerisinde olan arkadaşlara tavsiyen gereksiz yere ne zamanlarını ne de paralarını harcamasınlar, işlerine baksınlar. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR