Umduğumuzu Değil...

 Umduğumuzu Değil Bulduğumuzu Aldık

 Play-off hedefi olan bir takıma karşı deplasmanda oynadığımız maçtan alınacak her puan kıymetliydi. Keza kalan 4 maçtan toplanacak 4 puan bizi Süper Lig hedefine ulaştırmaya yetecekti. 3 puan ummuştuk ama 1 puan da işimizi görür, geriye sadece kazanılması gereken 3 puan, yani bir galibiyet kaldı.

***

  Ortasahamızın beyni Hakan Bayraktar'ın yokluğunda Hakan'ın görevi Murat'a verilmiş, Murat'ın boşluğu ise Musa ile doldurulmaya çalışılmıştı ama evdeki hesap Ordu'ya uymadı. Musa'nın etkisiz kalışı, Murat'ın bir türlü yükselemeyen performansı, sahada ne yaptığı belli olmayan bir takım hüviyetine büründürdü bizi. Erken yediğimiz golün de bunda katkısı vardı şüphesiz. İkinci yarıda Musa'nın oyundan çıkarılıp Aziz'in sahaya girmesiyle kanatlarımız biraz daha canlılık kazandı. İkinci yarının hemen başında Ufuk'un ters ayağıyla neredeyse boş kaleye yuvarladığı top gol olsa, her şey çok daha farklı olabilirdi. Kalpar'ın değişiklikleri yerindeydi dün. Billy sahada çok varlık gösteremiyor gibi olsa da, rakip defansı hem presiyle hem fiziğiyle uğraştırdığını düşünüyorum. Dünkü maçın kahramanı ise şüphesiz Dilaver oldu. Dilaver oyuna girene kadar Turgay'la oyun kurmaya çalıştığımız düşünürseniz, takımın ne halde olduğuna dair bir ipucunuz olabilir. Dilaver'in oyuna girmesi ile insiyatifi eline alması bir oldu. Hem takımın hücuma çıkışı hızlandı ve kolaylaştı hem de adam eksilterek rakip defansın dengesini bozdu. Gol ise Aziz'in ortasına kafayı vuran Dilaver'in şutunu gerektiği gibi savuşturamayan Orduspor kalecisinin hatasıyla geldi. Zenke, doğru zamanda doğru yerdeydi ve işi bitirdi… Açıkçası dün olgun bir atak geliştiremedik ama istediğimizi almayı bildik. Bitime 3 hafta kala, detaylara fazla takılmaya gerek yok sanırım.

***

   Son 3 maç ve ikisi içeride. Okyanusları geçtik, sırada dereler kaldı. Şahsi görüşüm haftaya bu işin evimizde biteceği yönünde. 5 yıldır beklediğimiz şampiyonluğu kutlamak için 19 Mayıs Stadyumunda görüşmek üzere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR