Uçak seferleri neden iptal ?

Krasnador – Samsun arasında konulan direkt uçak seferleri iptal oldu. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı yazılı bir açıklama ile bunu kamuoyuna 12 gün sonra duyurdu.

Hal böyle olunca da spekülasyonlar ve sorular da arttı. Bildiğim kadarı ile Samsun Krasnador seferlerini yapacak olan TGJ Firmasına ait Kuban Havayollarının boş koltukları yapılan anlaşma gereği samsun Sanayi ve Ticaret Odası , Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından karşılanacaktı.

Ancak 9 Kasım'da ilk seferinde Çarşamba Havaalanı'nda törenle karşılanan uçak Krasnador'a döndü ve bir daha sefer yapmadı. Bunu dün basına yazılı bir açıklama gönderen STO Başkanı Sayın Murzioğlu söyledi. Yani 9 Kasım'dan bu yana uçak seferi yok ve bu kamuoyuna 12 gün sonra duyuruluyor.

Murzioğlu açıklamasında; "Ne var ki Samsun-Krasnador arasında düzenli seferlerin oluşturulması hususunda sözleşme imzaladığımız TGJ Grup bizim verdiğimiz önem ve hassasiyetle konuya yaklaşmayarak gerekli altyapı oluşturmakta başarılı olamadı. Firmanın bu gayri ciddi tavırları Samsun kamuoyunda projeye olan güveni sarstı. En son 9 Kasım tarihinde Samsun'dan Krasnador'a, Samsun'dan aldığı yolcularla havalanan TGJ Grup sorumluluğundaki Kuban Havayollarına ait uçak, geri dönüş seferi yapmayarak yolculara büyük mağduriyet yaşattı ve yolcular başka bir uçak firması ile geri dönmek zorunda kaldılar. Bunun üzerine Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Odamız karşı tarafla anlaşmayı feshetmiştir." diyor. Ve seferler için yeni arayışlar içinde olduklarını da söylüyor.

Buraya kadar sorun yok. Anlaşmalar yapılır, feshedilir. Elbette yapılan her anlaşma ve çalışma ekonomik , sosyal ve siyasal beklentileri de içerir. Ama ilk seferde uyulmayan bir anlaşma ve ilk sefer sonrasında iptal edilen sözleşmenin kamuoyuna 12 gün sonra açıklanması da elbetteki "yanlış anlaşılmalara" yol açar. Ve gerekçelerin inandırıcılığına da gölge düşürür.

Büyükşehir'e bir eyler oluyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin son günlerde yaptıkları açıklamalar beni şaşırtıyor. Büyükşehir üst düzey yöneticilerinin olağan tavırlarını bilenleri de şaşırıyordur mutlaka. Genel Sekreter Kenan Şara, bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada, dere yataklarının ıslahını daha önce yapmalıydık , geç kaldık demiş. Ve bu da çok doğal olarak yanlışını kabul etti olarak yorumlanmış. Yanlış anlamayın , yanlışını ve hatasını kabul etmek ve dorusunu yapmak için çaba göstermek erdemdir. Ama bu erdem yıllar boyunca ortaya çıkmayıp da son günlerde birden gelişiverince şaşırmamak da mümkün değil.

Cenaze hizmetleri ücretsiz olmuş

Büyükşehir'in bir diğer uygulaması da mezar yerleri parası ve cenazelerden alınacak ücretlerle ilgili. Mezar yeri fiyatlarını ve bununla birlikte bu fiyatlara dahil ettikleri bir çok kalemi yaklaşık 10 gün önce fahiş fiyatlarla İstanbul'u örnek alarak artıran Belediye, dün yine şaşırttı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisinde alınan kararla tüm cenaze ve defin işlemlerini ücretsiz vermeye başlamış. Samsun ili içerisinde bulunan tüm mezarlıklarda uygulanmaya başlanan yeni kararla Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından daha önceden 155 lira bedel karşılığında sağlanan “kefen bedeli, mezar açma-kapatma, cenaze oto bedeli, mezar tahtası, pamuk, sabun, havlu çarşaf, yıkama ücreti, dini tören, teneşir verme, baş-ayak tahtası” gibi hizmetlerden artık ücret alınmayacakmış.

Bu kadar da değil,daha önce cenaze sahiplerinden istenen küçük otobüs için 150, büyük otobüs için 175 lira ücret de alınmayacakmış. Artık talep eden her cenaze yakını için bu hizmette ücretsiz olarak verilecekmiş.

 

ğün değil, bayram değil, seçimlere de çok var. Hidayete mi erdiler, yoksa başka şeyler mi var bilmiyoruz. Ama geçmişteki uygulama ve tavırlara baktığımızda şüphelenmemek elde değil...

Gel de şaşırma. Fırsat bu fırsat öleceklere duyurulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR