Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

TÜRK KADINLARI

8 Mart Dünya Kadınlar Günüdür

Kadın cinayetleri, kadınlara yönelik şiddet, kadınların haklarına müdahale olamamalı, kadın güzelliği ahlakı var olduğu şartlarda açan bir çiçek gibidir.

Uluslar arası hukukun üstünlüğü endeksinde Türkiye 113 ülke arasında 99. sıraya düşmüştür.

Cumhuriyetin temel değerlerine, bu toprağın insanı aziz bilen kültürüne, kadına mutlak saygıdadır.

Türk kadınları, dünyadaki birçok ülkeden daha önce haklara kavuşmuştur. Türkiye de kadınlara seçme ve seçilme hakkı bazı Avrupa ülkelerinden önce, 5 Aralık 1934 Tarihinde tanınmıştır. Çünkü Atatürk, kadının toplumsal statüsünü değerlendirebilen ve onların kadın olmaktan kaynaklanan haklarına sahip olmalarını gerekli gören üstün bir liderdir.

Çağdaş bir devlet olmanın, gelişmenin ilk şartı kadınların sosyal kültürel ve siyasal haklarının tanımak bu haklara saygı göstermektir. Eşit vatandaş olabilmenin yolu ve yöntemi budur.

‘Atatürk, ey kahraman Türk kadını sen omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın’ dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ulusunda Anadolu köylü kadının üstünde kadın çalışması yoktur. Dünyanın hiçbir ulusunun kadını ‘ Ben Anadolu kadını kadar çabaladım diyemez ‘ sözleri ile Türk kadınını her zaman yüceltmiştir.

Bugün en büyük kahramanlar eşlerini yavrularını şehit verip dik durmaya çalışan kadınlarımızdır. Bize Cumhuriyeti armağan edenler, her zaman kadınlarımızı önemsemiştir.

Kadını seçimle Başbakan yapan dünyada örnek ülkeyiz. Bundan sonra yapılacak olan anayasa da kadın haklarını daha da geliştirmek.

Merkez ilçe belediye başkanları, kadınlarla sosyal çalışmalar yapmaktalar, kadınların da kendilerine güvenleri artmakta beraber paylaşmayı ortaklaşa karar almaları önem taşır.

Kendilerine değer verildiği için çok mutlu olurlar. Basında okudum, Gaziantep büyükşehir belediye başkanının kadınlarla olduğumuz çok başarılı hizmetler yaptıklarının ifadesini etmektedir.

 Okuttuğum öğrencilerim seçimle kız öğrenciyi sınıf başkanı yaptılar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR