Tarih yalnızca şampiyonları yazar

Adanaspor iki hafta evvel son dakika golüyle Akhisar'a yeniliyor. Son hafta Altay ile oynayacaklar. Altay'dan 1 puan almaları yeterli kümede kalmak için ama üçlü ve dörtlü averajda hesaplar karışık. Adanasporlu Anıl TRT muhabirine off the record bir açıklama yapıyor. " Abi ligde kalsak bile haftaya Altay'ı yenmek zorundayız, Adana seyircisi Altay'a hiç sıcak bakmıyor, onları yenip küme düşmelerini istiyorlar. Yoksa seyirci bizi mahveder. " diyor. Maç sonunda tüm sezon boyunca takımla küskün olan Adanaspor taraftarının isteği gerçekleşiyor, 4-1 yenilen Altay lige veda ediyor.
Samsunspor ligin 17.haftasında Rize'ye konuk oluyor. Samsunspor taraftarı Rize'de taşlanıyor, Emin Kar'ın dahi aracına saldırılıyor. İki senedir yaşanan güvenlik görevlisi terörü Rize'de devam ediyor artı bazı taraftarlar Rize'de yaşananlardan ötürü maddi-manevi cezalandırılıyor hukuk nezdinde. Malum takımın Rize'ye müttefiklik eden taraftarlarıyla da ortam geriliyor ve sezon içinde gerilim hem Samsun'a hem de Samsunspor stadyumuna taşınıyor olaylardan ötürü. Sezonun yıldızı taraftar yine sezona muhteşem bir kareografi ile de veda ediyor. Tek istedikleri 1 puanı koparmak ve ligi şampiyon bitirmek. Ancak tüm sezon boyunca takıma içeride-dışarıda uçsuz bucaksız destek veren taraftar şampiyonluğu göremiyor. Samsunspor 2-1 mağlup olarak sezon boyunca sadece 1 hafta liderlik koltuğuna oturabilen Mersin'e altın tepside sunuyor şampiyonluğu.
Öyle bir yönetim var ki, birilerinin işaretiyle karar vermeye alışmışlar. Takımı süper lige çıkaran yönetim kurulu olarak görevden el çektiriliyorlar, ses çıkartamıyorlar. Çünkü biliyorlar ki şampiyonlukta payları yok, olanların yönlendirmelerinde boyunları kıldan ince. Geçtiğimiz hafta Samsunspor Başkanı " Kupa Teoman'a gidecek " diyor yani hedefi şampiyonluk olarak koyuyor. Ancak kukla iplerini tutanlar Rize'ye yatılmalı diyor - kimse kusura bakmasın açık ve net - O dakikadan sonra başkan ben TV'ye çıkıp söz verdim diyebilir mi aman aman ne haddine! Başkandan 3 gün sonra basın sözcüsü çıkıp
"kupa önemli değil zaten TFF kupa vermiyor" diye açıklama yapıyor. Düştüğümüz sezonu rahat tamamlayan Rize'nin Samsun'da 0-0 biten maçta kalesini can siparhane koruması ve o gün Rize'nin kalesini koruyan Zdravkov ve iki arkadaşının Adnan Ölmez yönetiminden para istediği çabuk unutuluyor. (Adnan Ölmez tarafından reddedilen Zdravkov ve yabancı stoperler jeneriklik bir maç çıkarmıştı)
Rize başkanı hafta başında Samsun deplasmanı için 1 puan olarak koyduğu hedefini Samsunspor maçından iki gün önce 3 puana çıkarıyor. Emniyetin aldığı herhangi bir karar olmamasına rağmen Rize taraftarı 5-6 saat mesafedeki Samsun'a böyle hayati bir maçta gelmedi. Rizespor bazı As oyuncularını kenarda başlattı. Böylesi hayati maçta Ümit Kayıhan kulübesinden bile çıkmadı. Ancak onlarından hesapları tutmadı. Bizi yenip Tavşanlı ile eşleşmeyi beklerlerken, Tavşanlı'nın beraberliği ile kendilerini Ordu ile eşleşmiş halde buldular. Maçın sonlarına doğru Zenke'nin direği ve Turgay'ın çizgiden çıkan topu haricinde de fazla bunalmadılar.
Görünen köy kılavuz istemiyor. Maç sonu için kutlama organizasyonu bile tertip etmeyenler maçın sonucu önceden kestirebilme yeteneklerini neye borçlular bilmiyorum ancak ortada tek bir gerçek var. Şampiyon Mersin İdman Yurdu ve tarih yalnızca şampiyonları yazar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR