TAMAMEN DUYGUSAL İLİŞKİLER

TAMAMEN DUYGUSAL İLİŞKİLER

Bu  ara  şeytan  taşlamaktan  salavat  vermeye  vakit  bulamıyoruz. O  kadar çok  yazacak konu  var ki  yazmakla  bitmez, bazen  aynı gün iki  ayrı  yazı yazsam mı diye düşünmüyorum değil, ancak  hem  sizi hem de  beni  yoracağını  düşünerek  vazgeçiyorum. Fırıldak Vekil'in  serüvenlerine  devam  edeceğiz  ancak  bu arada üzerinde durulması  gereken diğer önemli konuları da görmezlikten   gelemeyiz.  Fırıldak Vekil'in havası balon gibi söndü, gerçek yüzü  ortaya  çıkmaya  başlayınca bir  hayli  rahatsız  oldu, hem takıldığı mekanları, hem de arkadaşlarını ufak, tefek değiştirmeye başladı. Geçtiğimiz hafta  SKM'de yapılan toplantının detaylarını da sizlerle paylaşacağım ancak bugün farklı bir konuya girmek istiyorum.

            Şehrimizin en önemli  merkezlerinden  olan  İstiklal  Caddesi  üzerinde eski  adliye  binası bitişiğinde  bulunan  otoparkla  ilgili gelinen  nokta  içler acısı. Uzun yıllar çetelerin kontrolünde işletilen bu otoparkın başına  gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Üzülerek ifade etmek gerekirse ülkemizde menfaat  grupları işlerini o kadar güzel  yürütüyorlar ki  sormayın gitsin. Bir de bunlara yardımcı olan bürokratları  işin içine eklediğimizde  yanlışlar  doğruların önüne geçiyor dersem abartmış olmam.

            2009 yılının Eylül ayında Cumhurbaşkanı,  Başbakan, İçişleri  Bakanı, Adalet Bakanı  ve  diğer yetkili  makamlara  bizzat adımı ve adresimi vererek yazdığım mektupta  bu  otoparkın   çeteler tarafından işletildiğini ve yasal olarak fuzuli işgalci pozisyonunda olmalarına rağmen devlete kira ödemedikleri halde tahliye edilmediklerini yazmıştım. Otopark daha sonraki süreçte çevik kuvvetin müdahalesi sonucu boşaltılmış ve Polis Vakfı'na  geçici olarak işletmeye verilmişti.

            Her yaptığı bina, arsa, apartman yasal  sorunlarla dolu olan Vahap Çelik, çok güzel bir organizasyon yaparak  Vezir Hazretleri, kayıkçıbaşı ve bazı avukatları da yanına almak suretiyle önce eski adliye binasını bu otopark ile şuyuulandırdı, ardından eski adliye binasının Büyükşehir  Belediyesi'ne ait hisselerini satın aldı, ardından İlkadım Belediyesi ile kat  karşılığı sözleşme yaptı. Yasal prosedürleri tamamlamadan inşaata başladı, tabelalara da kocaman harflerle İlkadım ve Büyükşehir Belediyelerinin katkıları ile AVM diye yazıp ışıklandırdı.

            Adam o kadar uyanık ki ortada henüz fol yok, yumurta yok sanki ruhsatı almış da binaya başlamış  gibi tabelaları astı. Eski adliye binasında  bulunan ve 634 sayılı kat mülkiyeti kanununa göre müstakil tapu  ve iskanları bulunan üç kişiyi çıkaramayınca onlarla birlikte  mülkiyeti Hazine'ye, intifa  hakkı  İlkadım Belediyesi'ne ait olan otoparkı da izalei şuyu davasına dahil edip  İlkadım  Belediyesi ile yaptığı sözleşmeyi boşa  çıkarma  planını devreye soktu. Bu arada otoparkı da işletmeye devam ediyor.

            Bir yandan günlük geliri 4-5 bin liradan az olmayan bu otoparkı çalıştırıyor, diğer  yandan da Hazine'yi mahkemeye veriyor, nasıl  ama yemede yanında yat değil mi? Geçtiğimiz hafta  Milli Emlak Müdürü'nü aradım ve kasıtlı olarak bu konuyu görüşmeye gideceğimi söyledim. Kasıtlı olarak deme nedenim Milli Emlak Müdürü ile ilgili hiç hoş olmayan şeyler duymuştum onu denemek için öyle konuştum. Milli Emlak Müdürü bir çayımı içersen memnun olurum dedi ve dediği saatte gittim, Gitmesine gittim de birde ne göreyim Vahap Çelik'in kardeşi ve bir adamı müdürün odasında oturuyorlar.  Müdüre dedim ki müdür bey ben gelmişken Defterdar Bey'in çayını içeyim siz o arada boşalırsınız bizde çayımızı içeriz. Müdür tamam olur dedi ve ben Defterdar Bey'in çayını içmeye geçtim yaklaşık bir saat oturduktan sonra çıktığımda Milli Emlak Müdürü'nün misafirleri hala daha odasındaydılar.

            Müdürün odasındaki manzarayı görünce tamam müdür bey siz dolusunuz ben daha sonra gelirim dedim ve ayrıldım. Müdürün odasını kendi büroları gibi kullanan Vahap Çelik ve şürekası meğer müdürden ne istiyorlarmış biliyor musunuz? Hazine'ye ait otoparkı işletmeye devam edelim, Hazine'yi mahkemeye versek de fark etmez müdür bey biz seni duygusal anlamda  hallederiz sen bizim şu otoparkı işletmemize engel olma diyorlarmış.  Peki müdür ne dedi, sonucu ne oldu derseniz onu daha sonraki derslerimizde işleyeceğiz.  Şimdilik bu kadar yeter kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR