TAHMİNLERİMDE YANILMADIM

Daha önceki yazılarımda seçimden önce seçim sonuçlarıyla alakalı tahminlerde bulunmuştum.
Tahminlerimi sizlerde takdir ederseniz ki gördüğünüz gibi tahminlerimde yanılmadım. 

Bu nedenle Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığı için yarışan 3 tane adayların içerisinden Cumhur İttifakı Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sahalarda çalışan Mustafa Demir 379.036 oy alarak ve % 47.37 oranla seçimin galibi olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

İkinci olarak ta Millet İttifakı İYİ Parti Samsun Büyükşehir belediye başkanlığı için yarışan Hayati Tekin de 213.416 oy alarak ve % 26.67 oranla seçimde ikinci oldu. Üçüncü ise Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Erhan Usta 168.474 oy alarak ve % 21.05 oranla seçimler sonucunda sandıktan üçüncü çıkan isim oldu. Bu nedenle tahminlerimi seçim öncesi yazdığım köşe yazısı ile tahminlerimi sizlerle paylaşmıştım.

Yaptığım tahminlerimde de hiç yanılmadığımı siz değerli okuyucularımızda görmüş oldunuz. Seçimlerde yabana atamayacağımız bir konuda Erhan Usta oldu, Kimisi seçimi kazanacak derken kimisi Meclis Üyesi dahi yok iyi oy alamaz dedikoduları yapıldı. Ayrıca Erhan Usta seçimi kazanamadıysa siyasi partiler arasında çetin bir çekişmenin ortasından 170 binler civarı oy alabilmek yabana atılmamalıdır.

Seçimlerden önce yaptığımız tahminler iddialarımızı net bir şekilde doğrulamış oldu.Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığı için Mustafa Demir ve Hayati Tekin yarışması olacakken daha sonra Erhan Ustanın sahne alması Samsunda bazı hesapları alt üst olmasına neden oldu.Buradan şu çıkıyor ki siyasette bazen bir oyun gibidir, Seçimlerde Mustafa Demir ile kafa kafaya mücadeleye girecek olan Hayati Tekin,Erhan Ustanın araya girmesiyle oyunun düzeni terse dönüp Mustafa Demirin lehine gelişti.

Hummalı seçim çalışmalarından sonra dediğimiz ve tahminimiz doğrultusunda seçimin galibi olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Demir’e görevinde başarılar dilerim.Bize ayrılan sürenin sonuna geldik başka yazılarımla görüşmek dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emin İnan Arşivi
SON YAZILAR