Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyaset Kazanı..!

Geçen haftaki  yazımı,  LADİK Belediye başkanlığı için aday adayı olacağı söylenen, öğrenci ve arkadaşlarının DELİ lakaplı, Devşirme=Toplama  Selim ÖZBALCI  hocaya ayırmıştım.

               Benim  derdim , delilikte ve  akıllılıkta değil, hele  Selim ÖZBALCI'da  hiç değil.Kendisinide tanımıyorum.Bir okulun müdürü olduğunu öğrendim.O zaman Sayın Hocama sorarım;Yıllarını verip edindiğin bilgi ve deneyimini, müdür olarak eğitime hizmet verdiğin okulda, öğretmen ve öğrencilerine  aktarsana.Bir bürokrat olarak asıl görevin bu değilmi ?. Kendini ağızlara sakız oldurarak, yıllarca savunduğun fikirleri hiçe sayıp ve  ayak altına aldırarak, ne işin var siyasette. Değer mi ?

              Zaten bürokratların seçimlere, helede yerel seçimlere hiç  dahil edilmemesi lazım. Doğduğu ve doyduğu yerden yıllarca uzakta kalmış,bir bayram olsun uğramamış, devletin sırtından yaşamış ve gelmiş emekliliği,yahu benim bir şehrim bir ilçem vardı, oraya bir gidivereyim diyen bürokrata, görevmi verilir.Oh ne ala..!  Bürokrat, oturacak oturduğu yerde. Artık bu  işe bir son verilmeli. Dışarıdan gelen adaylara toplum, yani seçmen, sıcak bakmıyor ve kabullenemiyor. İnsanlar yerelde, kendilerini yönetecek noktalardaki  kişileri, içlerinden birileri olsun istiyor. Haklıdır da çünkü yöneticisine daha rahat ulaşacağını düşünüyor ve öyle biliyor. Doğrusuda budur.

             Şimdi buradan, Selim ÖZBALCI hocaya sesleniyorum. İnsanların bir çizgisi olmalı. İşte, kalın mı kalın bir MHP çizgin varken , ne olacak da bu çizgini bozacaksın veya bozmak zorunda kalacaksın.Bildiğim kadarıyla LADİK'lide  değilsiniz ki,aman  kendi yöresine hizmet etme aşkı var diyeyim.Yoksa…! Ama Hocam unutma ki , çizgisini bozanın gün gelir çizgisini bozarlar. Çünkü insanların güvenini  bir kez kaybedersen, asla geri  alamazsın . Her zaman aynı gözle,  hocam yine devşirecek mi  diye  bakacaklardır size. Değer mi ?

 

              Başka birinin ikinci sınıf bir versiyonu olacağınıza, her zaman kendinizin birinci sınıf

               bir versiyonu olun. JUDY GARLAND                   

           

Şimdi  bazı okurlar yazdıklarımı saptırmaya çalışacak  veya  saptırmak için çareler  arayacak. Sevgili okurlar, zaten ben Selim ÖZBALCI hakkında yazı yazmadım.Yazılanları size aktarıp, devşirme adaylarla başarının yakalanamayacağını, mayanın tutmayacağını ve teşkilatların kırılıp, üzüleceğini yazarak, bir şeyler anlatmaya çalıştım.Bir partinin; Kendi teşkilatlarında partisine uzun yıllar hizmet etmiş, o yola baş koymuş ve dava uğruna çaba  sarfetmiş  birini, kendi partisinin adı altında aday yapmazken, ''Bulunmaz hint kumaşı''   misali, başka kumaş yokmuş gibi hemen kumaşa sarılıp, takım elbise yapılmak istenmesini doğru bulmadım ve bulmuyorum da.Bu nedenlerden dolayı AK PARTİYE  ve bu devşirme adaya destek veren herkese, serzenişim  bu yüzden.

            Bilmiyorum, Selim ÖZBALCI hocanın  günahını alıyoruz olabilir. Duyumlarla  veryansın ettik. Belkide Selim hoca deliliğini(!) göstererek, akıllıca ve mantıklı davranıp; “Ben ; ilkeli, dik duran ve omurgalı bir ülkücüyüm.Bana ne falanca partinin belediye başkan aday adaylığından.” Diyebilir.İşte bende o zaman kalkar, hırsımdan  ne yapacağımı bilemem  ve yazımın kapladığı gazete alanındaki kağıt parçasını  yiyebilirim..!

            Yok, Selim ÖZBALCI hoca çıkıp; “Ne ilkesi, ne omurgası ve nede ülkücülüğü. Ben adayım kardeşim.” diye söyleyip,  bir delilik yaparsa ,  işte bu sayfaları  yemekde, Selim ÖZBALCI'ya  taraf olacaklara düşer.Seçmen de taraf olana; Vekilmiş,il başkanıymış ve ilçe başkanıymış demez ,kim olursa olsun bu sayfaları  yedirir, afiyet olsun der ve dersinide sandıkta verir.

               Haaaa.! Sandıktan çıkacak  sonuç,  taraf olanların umurundaysa, zaten LADİK'ten , Deli lakaplı Devşirme=Toplama  Selim ÖZBALCI  hocada,  aday adayı dahi olamaz ve olmamalıda.!

               Herşey gönlünüce olsun.

               SEVGİLERİMLE. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR