Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyaset Kazanı..!

Geçen hafta ne demiştim, hatırlayalım. “Siyaset ateşi kızışacak ve bende ateşin altına, yavaş yavaş odun sürmeye başlayacağım”.

Şu an kazanlar kurulu, altına odunlar sürülü ama henüz ateş yakılmadı. Bu kazanlarda şu an kimler var?

Genelde teşkilat tabanında konuşulan ve konuştuğumuz, yaklaşık bir yıl boyunca sıkça konuşacağımız isimler, sürprizler dışında kimler? Şöyle bir bakalım.

Siyasetin kaynayacağı kazanları sıralayalım: Büyük kazanda; Yusuf Ziya YILMAZ, Cemal Yılmaz DEMİR ve Mustafa DEMİR. Küçük kazanlardan Kazan 1'de; Adem BEKTAŞ, Turan ÇAKIR, İshak TAŞCI ve Hüseyin DERELİ. Kazan 2'de;Erdoğan TOK, Mustafa TOPAL, Özlem MARAŞ ve İhsan KURNAZ.Kazan 3'de; Osman GENÇ. Kazan 4'te; Nihat SOĞUK ve Aydın KARMİL.

 

 

Hiçbir işte lüzumundan fazla aceleci olma. Dikkatli davranış sahibi olanlar,

kendilerini bir çıkmaza girmekten muhafaza etmiş olurlar.

                                                                                                                       Hazreti Ali

 

 

İlçelerin büyüklüğüne göre bakıldığında Batıdan doğuya doğru bir aday azlığı gözüküyor. Buda çok normal bir şey.Yoksa adama sorarlar, nüfusun kaç ki aday sayın bu diye (!)

Büyük şehir ve Türkiye'nin bir çok ilinin nüfusundan daha büyük olan ilkadım ilçesi büyük çekişmelere namzet.Türkiye'nin İstanbul'u neyse, Samsun'unda İlkadımı o. İlkadımı alan, Samsun'uda almış gibi bir şey.Onun için İlkadımın adayı çok önemli ve seçim kazandıracak bir aday olmalı.

Yukarıda yazdığım bu isimler, kaynayacak siyaset kazanı içinde bekliyorlar.Bir kısım isimde kazanların etrafında dolaşıyor ki biri itse de kazana düşsek diye. Başka bir kısım isimse, ellerinden çekilip kazana atılmak istenirken ayağını kazanın ağzına dayamış, inatla kazana girmemek için direniyor. Onlarıda yazacağım..!

Sevgili okurlar, yazıyı okurken ;Aaaa..!Bu ne güzel olurdu. Amannn..!Bunun ne işi olur başkanlıkla diye içinizden geçirdiğinizi veya şu da iyi olurdu diye kafanızda başka bir isim oluşturduğunuzu hisseder gibiyim.

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR